Over Mugjes

Het boek ‘MUGJES – Ontdek Haarlem en omstreken met kleine kinderen’ verscheen voor het eerst eind 2013. In deze zorgvuldig samengestelde en liefdevol vormgegeven uitgave vinden ouders, begeleiders, opa’s, oma’s en oppassen de leukste locaties, winkels en uitjes waar ze met kinderen van 0 tot 7 jaar terecht kunnen in Haarlem en omstreken. Daarnaast bevat ‘MUGJES’ tips van locals, leuke weetjes en knutselideeën voor thuis.

MUGJES is bedacht en geschreven door Nicoline van Slingelandt (l) en vormgegeven door Frederiek van Waes (r). We willen met het boek MUGJES aan iedereen laten zien wat Haarlem (en omstreken) voor een mooie en interessante plekken en activiteiten te bieden heeft aan kinderen van 0 tot 7 jaar. Dat doen we niet alleen. Met een team van maar liefst acht enthousiaste bloggers houden we je op de hoogte van de leukste kindvriendelijke hotspots in en rond Haarlem:

 


Ik ben Anne, moeder van Mila (bijna 2), en ik woon nu 9 jaar met Niels en Mila in Haarlem-Noord, na eerder in Amsterdam en Barcelona gewoond te hebben. Ik houd van nieuwe plekken ontdekken en deze enthousiast met anderen te delen. En sinds Mila er is zijn dat vooral plekken waar ik samen met haar kom! Mijn favorieten zijn het strand en nieuwe café's. Naast blogger voor Mugjes ben ik actief in de community voor (internationale) moeders in Haarlem: Haarlem babies and mamas play group.

 


Mijn naam is Elsa Ploeger en al bijna 9 jaar woon ik met veel plezier met mijn man en onze kinderen in Haarlem. Zoals zoveel gezinnen hier zijn wij vanuit Amsterdam hier naartoe verhuisd toen wij kinderen kregen. Haarlem is een hele fijne plek om je kinderen te laten opgroeien.
Onze oudste zoon is nu 9 jaar, onze tweede zoon 7 en vorig jaar is onze tweeling geboren, nog twee jongetjes erbij. Sinds drie jaar werk ik als leerkracht op een Haarlemse basisschool. Daarvoor heb ik (na mijn studies HBO-toerisme en kunstgeschiedenis) in de reiswereld en op de redactie van een culturele website gewerkt.
Graag gaan wij met onze kinderen op pad, Haarlem heeft zoveel te bieden. Ik deel mijn ervaringen en tips graag via Mugjes.

 

 


Ik ben Eva Cameron-Bakker. Schrijven, fotograferen, (voor)lezen, hardlopen en mooie herinneringen maken met mijn gezin en met vrienden zijn dingen waar ik blij van word. Ik woon in het centrum van Haarlem, samen met mijn man Angus en onze dochters Hannah en Nina. Hannah is een lief, sportief en creatief meisje van 6, Nina een vrolijk, gezellig en ondernemend boefje van 4. Je vindt ons veel op het strand, in het bos en op de boerderij, want de meisjes zijn gek op zand en dieren. Maar we komen ook graag in het theater, op festivals of in het museum. Valt er iets te ontdekken, dan zijn wij er als de kippen bij.

 


Ik ben Floortje Zengerink en ik heb een baby in mijn buik. Na negen maanden lang genieten en mij voorbereiden op mijn nieuwe leven kan ik zeggen dat ik 'ready' ben voor borstvoeding, middagslaapjes en babybrabbels. Ik ben geboren op 15 Juli 1984 in Oldenzaal, docente op het Nova College en nieuw in Haarlem. De liefde heeft mij naar Haarlem gebracht. De stad die mij intrigeert en verrast. Voor alle papa's en mama's deel ik in mijn blog mijn avonturen die ik samen met mijn baby ga beleven.

 


Ik ben Laura Freling, moeder van Ilse (1 jaar) en getrouwd met Peter. Ik werk als projectleider bij GGZ inGeest in Amsterdam en daarnaast geef ik reiki behandelingen bij mij thuis, via mijn eigen bedrijf Relax met Reiki. Sinds een paar jaar ben ik weer terug in mijn oude vertrouwde Haarlem en woon ik in de Transvaalbuurt bij de Cronjé. Haarlem is een hele fijne plek om allerlei leuks met en zonder kinderen te ondernemen! Ik hoop andere ouders/verzorgers/opvoeders te kunnen inspireren met leuke ideeën om erop uit te trekken met de allerkleinsten.

 

 


Fatima-Catharina: Als expatmama zijn er nog altijd de nodige verrassingen, zelfs na 10 jaar!
Mijn drie (ok vier!) mannen zijn dan ook de grote leidraad hiervan. Mijn boys zijn ondernemers. En of het nou zandkastelen bouwen in Zandvoort betreft, of aapjes zoeken in Artis, of hamburgers eten in Haarlem; elk vrij moment is een ontdekkingstocht voor een 7, 4 en 0-jarige en elke keer een overwinning voor deze mama mug! ;-) Ik kijk er dan ook naar uit om deze geluksmomentjes, weetjes en fijne ontdekkingen van de leukste "hotspots" met jullie te mogen delen!

MUGJES wordt verkocht door een aantal winkels in Haarlem en Heemstede en is te bestellen via deze website.
Op mugjes.nl vind je wekelijks een nieuw blog over een activiteit of locatie in Haarlem - of in de buurt - die geschikt is voor kleine kinderen. En voor jezelf natuurlijk.

Contact
Heb je vragen, opmerkingen of tips? Je kunt ons altijd mailen via info@mugjes.nl of bel Nicoline van Slingelandt op 06 53 68 29 70.

 


 

Koop het boek