Eva profiel Free en Niec
Frederiek (l) en Nicoline (r), foto door Eva Cameron-Bakker

Het boek ‘MUGJES – Ontdek Haarlem en omstreken met kleine kinderen’ verscheen voor het eerst eind 2013 en in 2016 kwam de tweede druk uit. In deze zorgvuldig samengestelde en liefdevol vormgegeven uitgave vinden ouders, begeleiders, opa’s, oma’s en oppassen de leukste locaties, winkels en uitjes waar ze met kinderen van 0 tot 7 jaar terecht kunnen in Haarlem en omstreken. Daarnaast bevat ‘MUGJES’ tips van locals, interessante weetjes en knutselideeën voor thuis.

MUGJES is bedacht en geschreven door Nicoline van Slingelandt en vormgegeven door Frederiek van Waes. We willen met het boek MUGJES aan iedereen laten zien wat Haarlem (en omstreken) voor een mooie plekken en activiteiten te bieden heeft aan kleine kinderen. Dat doen we niet alleen met ons boek. Met een team van acht enthousiaste bloggers houden we onze volgers via onze website, Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en nieuwsbrief op de hoogte van de leukste kindvriendelijke hotspots in en rond Haarlem. Onze online marketing wordt verzorgd door Eva Cameron-Bakker (lees hier verder over adverteren bij Mugjes).

Wat ‘leuk’ is voor kinderen en ouders is natuurlijk heel persoonlijk. Wij houden van de oude binnenstad van Haarlem met de mooie monumenten en musea en de straatjes met winkels die je nergens anders ziet. We zijn graag buiten, in de duinen of het bos en vinden het belangrijk dat kinderen lekker kunnen klimmen, vies worden en zelf dingen ontdekken. We maken mooie herinneringen voor later en geloven dat dat niet altijd duur of ingewikkeld hoeft te zijn. Gewoon op een mooie dag picknicken in het park kan ook. Af en toe is het natuurlijk juist wel leuk om mijlpalen goed te vieren, zelfs als dat is omdat er een knuffel jarig blijkt te zijn. We kiezen dan liever voor klein en echt, dan voor groot, druk en commercieel. Tot slot proberen we op een praktische manier bewust om te gaan met de natuur, zodat onze Mugjes en hún Mugjes daar later ook nog van kunnen genieten.

 

Benieuwd naar onze tips én die van andere Haarlemse ouders?

Koop het boek

Het bloggersteam van Mugjes:

Eva Eva 
Ik ben Eva Cameron-Bakker. Schrijven, fotograferen, (voor)lezen, hardlopen en mooie herinneringen maken met mijn gezin en met vrienden zijn dingen die me blij maken. Ik woon in het centrum van Haarlem, samen met mijn man Angus en onze dochters Hannah en Nina. Hannah is een lief, sportief en creatief meisje van 8, Nina een vrolijk, gezellig en ondernemend boefje van 5. Je vindt ons veel op het strand, in het bos en op de boerderij, want de meisjes zijn gek op zand en dieren. Maar we komen ook graag in het theater, op festivals of in het museum. Valt er iets te ontdekken, dan zijn wij er als de kippen bij. Ik schrijf ook regelmatig blogs voor reistipsmetkids.nl.

 

Anne
Ik ben Anne, moeder van Mila (bijna 2), en ik woon nu 9 jaar met Niels en Mila in Haarlem-Noord, na eerder in Amsterdam en Barcelona gewoond te hebben. Ik houd van nieuwe plekken ontdekken en deze enthousiast met anderen te delen. En sinds Mila er is zijn dat vooral plekken waar ik samen met haar kom! Mijn favorieten zijn het strand en nieuwe café’s. Naast blogger voor Mugjes ben ik actief in de community voor (internationale) moeders in Haarlem: Haarlem babies and mamas play group.

 

 

Elsa
Mijn naam is Elsa Ploeger en al bijna 10 jaar woon ik met veel plezier met mijn man en onze kinderen in Haarlem. Zoals zoveel gezinnen hier zijn wij vanuit Amsterdam hier naartoe verhuisd toen wij kinderen kregen. Haarlem is een hele fijne plek om je kinderen te laten opgroeien. Onze oudste zoon is nu 10 jaar, onze tweede zoon 8 en in 2016 is onze tweeling geboren, inmiddels twee ondernemende peuters. Sinds vier jaar werk ik als leerkracht op een Haarlemse basisschool. Daarvoor heb ik (na mijn studies HBO-toerisme en kunstgeschiedenis) in de reiswereld en op de redactie van een culturele website gewerkt.
Graag gaan wij met onze kinderen op pad, Haarlem heeft zoveel te bieden. Ik deel mijn ervaringen en tips graag via Mugjes.

 

Floor
Ik ben Floortje Zengerink en ik heb een baby in mijn buik. Na negen maanden lang genieten en mij voorbereiden op mijn nieuwe leven kan ik zeggen dat ik ‘ready’ ben voor borstvoeding, middagslaapjes en babybrabbels. Ik ben geboren op 15 Juli 1984 in Oldenzaal, docente op het Nova College en nieuw in Haarlem. De liefde heeft mij naar Haarlem gebracht. De stad die mij intrigeert en verrast. Voor alle papa’s en mama’s deel ik in mijn blog mijn avonturen die ik samen met mijn baby ga beleven.

 

 

Laura
Ik ben Laura Freling, moeder van Ilse (2 jaar) en getrouwd met Peter. Ik werk als projectleider bij GGZ inGeest in Amsterdam en daarnaast geef ik reiki behandelingen bij mij thuis, via mijn eigen bedrijf Relax met Reiki. Sinds een paar jaar ben ik weer terug in mijn oude vertrouwde Haarlem en woon ik in de Transvaalbuurt bij de Cronjé. Haarlem is een hele fijne plek om allerlei leuks met en zonder kinderen te ondernemen! Ik hoop andere ouders/verzorgers/opvoeders te kunnen inspireren met leuke ideeën om erop uit te trekken met eigenwijze peuters.

 

 

Fatima-Catharina
Als expatmama zijn er nog altijd de nodige verrassingen, zelfs na al die jaren!
Mijn drie (ok, vier) mannen zijn dan ook de grote leidraad hiervan. Mijn boys zijn ondernemers. Zandkastelen bouwen in Zandvoort, aapjes zoeken in Artis, of hamburgers eten in Haarlem; elk vrij moment is een ontdekkingstocht en elke keer een overwinning voor deze mama mug! 😉 Kijk en lees gezellig mee met onze geluksmomentjes, weetjes en fijne ontdekkingen van de leukste “hotspots” voor jou en jouw mugjes in en rond Haarlem!

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save