Eva profiel Free en Niec
Frederiek (l) en Nicoline (r), foto door Eva Cameron-Bakker

Het boek ‘MUGJES – Ontdek Haarlem en omstreken met kleine kinderen’ verscheen voor het eerst eind 2013 en in 2016 kwam de tweede druk uit. In deze zorgvuldig samengestelde en liefdevol vormgegeven uitgave vinden ouders, begeleiders, opa’s, oma’s en oppassen de leukste locaties, winkels en uitjes waar ze met kinderen van 0 tot 7 jaar terecht kunnen in Haarlem en omstreken. Daarnaast bevat ‘MUGJES’ tips van locals, interessante weetjes en knutselideeën voor thuis.

MUGJES is bedacht en geschreven door Nicoline van Slingelandt en vormgegeven door Frederiek van Waes. We willen met het boek MUGJES aan iedereen laten zien wat Haarlem (en omstreken) voor een mooie plekken en activiteiten te bieden heeft aan kleine kinderen. Dat doen we niet alleen met ons boek. Met een team van enthousiaste bloggers houden we onze volgers via onze website, Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en nieuwsbrief op de hoogte van de leukste kindvriendelijke hotspots in en rond Haarlem. Onze online marketing wordt verzorgd door Eva Cameron-Bakker (lees hier verder over adverteren bij Mugjes).

Wat ‘leuk’ is voor kinderen en ouders is natuurlijk heel persoonlijk. Wij houden van de oude binnenstad van Haarlem met de mooie monumenten en musea en de straatjes met winkels die je nergens anders ziet. We zijn graag buiten, in de duinen of het bos en vinden het belangrijk dat kinderen lekker kunnen klimmen, vies worden en zelf dingen ontdekken. We maken mooie herinneringen voor later en geloven dat dat niet altijd duur of ingewikkeld hoeft te zijn. Gewoon op een mooie dag picknicken in het park kan ook. Af en toe is het natuurlijk juist wel leuk om mijlpalen goed te vieren, zelfs als dat is omdat er een knuffel jarig blijkt te zijn. We kiezen dan liever voor klein en echt, dan voor groot, druk en commercieel. Tot slot proberen we op een praktische manier bewust om te gaan met de natuur, zodat onze Mugjes en hún Mugjes daar later ook nog van kunnen genieten.

Het bloggersteam van Mugjes:

Eva Cameron-BakkerEva 
Ik ben Eva. Schrijven, fotograferen, (voor)lezen, hardlopen en mooie herinneringen maken met mijn gezin en met vrienden zijn dingen die me blij maken. Samen met mijn man en onze twee dochters woon ik in het centrum van Haarlem. Je vindt ons veel op het strand, in het bos, in de speeltuin en op de boerderij. Onze meiden zijn namelijk gek op zand en dieren. Maar we komen ook graag in het theater, op festivals of in het museum. Behalve dat ik regelmatig blogs schrijf voor Mugjes, verzorg ik ook de online marketing. Meer blogs over avonturen die ik met mijn gezin beleef vind je op reistipsmetkids.nlBenieuwd naar mijn documentaire fotografie? Kijk dan eens op evacameron.nl.

 

Anne OijevaarAnne
Ik ben Anne, moeder van Mila (4) en Nando (1,5), en ik woon nu 11 jaar met Niels, Mila en Nando in Haarlem-Noord, na eerder in Amsterdam en Barcelona gewoond te hebben. Ik houd van nieuwe plekken ontdekken en deze enthousiast met anderen te delen. En sinds Mila en Nando er zijn, zijn dat vooral plekken waar ik samen met hen kom! Mijn favorieten zijn het strand en nieuwe cafés of een terrasje om haring te eten. Naast blogger voor Mugjes ben ik actief in de community voor (internationale) moeders in Haarlem: Haarlem babies and mamas play group.

 

Floortje Zengerink Mugjes bloggerFloor
Ik ben Floor Zengerink en ik ben 1,5 jaar geleden moeder geworden van mijn kleine lieve James-Lewis, een rasechte MUG. Als trotse ouder bewandel ik samen met hem het leven in Haarlem. Ik woon in de gezellige Kleverparkbuurt, waar ik sinds afgelopen april ook mijn eigen kinderkapsalon HEJ KLIPPA ben gestart in de winkel van Juffrouw Slak. Mijn liefde voor Haarlem groeit nog steeds iedere dag. Zoveel moois te ontdekken. Dankzij mijn grote liefde die mij hierheen heeft gebracht. Voor alle ouders deel ik in mijn blog de avonturen die ik samen met mijn dreumes beleef.

 

Fatima Catharina blogger Mugjes HaarlemFatima-Catharina
Als expatmama zijn er nog altijd de nodige verrassingen, zelfs na al die jaren!
Mijn kids zijn dan ook de grote leidraad hiervan. Zandkastelen bouwen in Zandvoort, aapjes zoeken in Artis of hamburgers eten in Haarlem; elk vrij moment is een ontdekkingstocht en elke keer weer een overwinning voor deze mama mug! Naast dat ik de blogs die op deze site te vinden zijn, vertaal naar het Engels, deel ik ook graag onze geluksmomentjes, weetjes en fijne ontdekkingen van de leukste “hotspots” voor jou en jouw mugjes in en rond Haarlem! Dus pak een kop koffie en lees gezellig mee!

 

Fleur Beekes portret

Fleur
Ik ben Fleur Beekes en ik ontdek graag samen met Sven, Florian (van bijna 8) en Feline (van 5) alle mooie plekjes in en rondom Haarlem. Onze mugjes gaan graag mee op zoek naar een leuk koffietentje voor een appelsap en wat speelplezier. Speeltuinen en kinderboerderijen zijn favoriet. Daarnaast vind je ons zo vaak als maar kan op het strand, voor een schepsessie, en ijsje of lekker eten en blijven tot de zon in de zee zakt. Wij wonen met veel plezier in de Planetenwijk. Zelf zijn wij echt verknocht aan Haarlem, ook door alle leuke en vaak kindvriendelijke evenementen in en buiten de stad. We willen hier nooit meer weg!

 

Juliette Zwagemakers blogger MugjesJuliette
Ik ben Juliette, getrouwd met Tim en moeder van Félice* en Iselle. Sinds de meisjes in ons leven zijn gekomen, genieten wij intens van iedere minuut van de dag en de allerkleinste ontdekkingen die wij samen doen. De grassprietjes in het park, de grote bloemenvelden tijdens een fijne fietstocht, de geur van regen, zelfgemaakte ijsthee in de tuin, picknicken in het park, diertjes kijken in de dierenwinkel, rondjes varen door de grachten en iedere week een bezoekje aan de kinderboerderij. We proberen zo min mogelijk ‘druk’ te zijn en zoveel mogelijk in het ‘nu’ te leven. Wij plukken de dag. Iedere dag!

 

Marieke Beumer blogger Mugjes

Marieke
Mijn naam is Marieke en ik ben de mama van Merijn (4) en Flore (bijna 2). Ik ben opgegroeid in de Leidsebuurt en via een paar woningen in het centrum uiteindelijk beland aan de rand van de Slachthuisbuurt. Hier woon ik samen met Jim en onze kindjes. Behalve De Man In Huis zijn we dus allemaal echte muggen! Ik vind het superleuk om nieuwe plekken (in o.a. Haarlem Oost) voor mugjes te vinden en deze te delen. Maar ook de locaties waar je lekker kunt wandelen met een coffee to go voor mama vertel ik je graag. Behalve blogger voor Mugjes ben ik ook werkzaam als freelance tekstschrijver.

 

Mugjes zoekt bloggers uit Heemstede en Santpoort!

– hou je van schrijven (en liefst ook fotograferen, maar dat is geen must)?
– kun je je vinden in de focus van Mugjes?
– ga je graag en vaak op pad met je kind(eren)?
– lijkt het je leuk onderdeel te zijn van ons enthousiaste bloggersteam?
– ben je graag op de hoogte van alle nieuwe uitjes en hotspots in de regio?

Meld je dan nu aan als blogger bij Mugjes!

We werken volgens een jaarplanning die in samenspraak tot stand komt en houden rekening met de voorkeuren van de bloggers. Onze bloggers schrijven ongeveer een keer in de 6 weken en we komen in ieder geval ieder kwartaal een keer samen. Moeders én vaders zijn beiden meer dan welkom, als je maar jonge kinderen hebt (of de eerste op komst, mag ook).

Heb je interesse? Stuur een mail!

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save