In Speeltuin & kinderboerderij

Wasberen in Haarlem? Jazeker!

Artisklas_Kerkuil

Artisklas, ook wel bekend als ‘de kleinste dierentuin van Nederland’, is vernieuwd.

Beter uitzicht

Van buitenaf is er niet veel te zien. Dit is bewust gedaan, zodat de dieren in alle rust hun dagen door kunnen brengen. Terwijl ik door de nieuwe entree loop, komen verschillende dierengeluiden mij al tegemoet. Vol enthousiasme staan de vrijwilligers van Artisklas de bezoekers al op te wachten. Ze vertellen in hun eigen woorden over de dieren die hier een thuis gevonden hebben. Door het nieuwe verhoogde pad is er, eenmaal binnen, een beter uitzicht op de dierenverblijven. Voorzitter Harald Ames meldt dat hierbij ook gedacht is aan de veiligheid van kinderen: “Er kunnen er nu geen kleine vingertjes meer per ongeluk in het verblijf terechtkomen.”

Eekhoorns

In totaal zijn vijf dierenverblijven vergroot, waarvan drie helemaal verplaatst. Hierdoor zijn de stinkdieren, wasbeerhonden en zebramangoesten op een andere plek te vinden dan je wellicht gewend bent. Wat ook opvallend is, is dat de nandoes en stekelvarkens een twee keer zo groot verblijf hebben gekregen. Het feit dat we de eekhoorns niet kunnen vinden (“Ze zitten er echt hoor!” probeert de vrijwilligster mij nog te overtuigen) is reden genoeg om nog eens terug te komen.

Ontspanning

Dus wanneer de voetbalwedstrijden gespeeld zijn, de laatste baantjes in het zwembad gezwommen, en de hockeywedstrijd afgelopen is, is het tijd voor ontspanning in het weekend. Als je er ‘even’ tussenuit wil, is Artisklas de perfecte locatie om een uurtje of twee door te brengen. En dat gewoon midden in Haarlem-Noord!

Adres: Arthur van Schendelpad 1, Haarlem
Kosten: volwassenen 2 euro, kinderen 1.50 euro (geen pin aanwezig), verjaardagspartijtjes vanaf 35 euro
Openingstijden: alleen in de weekenden. 1 april – 30 september van 13:00 tot 17:00 (1 oktober – 31 maart 13:00 tot 16:00)
Website: www.artisklas-haarlem.nl

tekst: Fatima Fazili-Vermeulen
foto: Artisklas

Hou Facebook en Instagram in de gaten voor nog meer kindvriendelijke tips of koop het boek MUGJES, met ruim 100 locaties, tips van locals en leuke activiteiten voor kinderen van 0 tot 7 jaar.

Share Tweet Pin It +1

Dit vind je misschien ook leuk

Kippentrap met muurschildering Zandvoort

Zandvoort, meer dan alleen strand

Geplaatst op 3 december 2019

Wandelen in de duinen me-time Haarlem

6x kindvriendelijke wandelingen rondom Haarlem

Geplaatst op 14 januari 2021

Dinodag Stegosaurus in Teylers Museum Haarlem

DinoDag bij Teylers Museum

Geplaatst op 4 februari 2020

Vorige berichtPeuterbieb
Volgende berichtMugjes in het museum: Forteiland IJmuiden