In Evenement & workshop, Museum, Theater

Voorjaarsvakantie in Haarlem: de leukste kinderactiviteiten

Teylers_museum_workshop_kinderactiviteiten_mugjes_Haarlem_zomervakantie

Nog even en dan is het alweer voorjaarsvakantie in Haarlem. Tijd om wat leuke kinderactiviteiten met of voor je mugje te plannen. Of je nu op zoek bent naar iets actiefs, naar een bijzondere theatervoorstelling, naar een avontuurlijk kamp, naar een fijn museum of naar een leuke workshop, het kan allemaal deze vakantie! Kijk maar eens hieronder.

Honey Eavis i.s.m. Frontaal Theaterbureau - Tuimel & Bounce (Kamerich & Budwilowitz) 3

Bijzondere film- en theatervoorstellingen in de Schuur

Wat een mooi en uitgebreid jeugdprogramma heeft de Schuur in de voorjaarsvakantie. Met ook een aantal voorstellingen voor de allerkleinsten. Zo is de speelse hiphop theatervoorstelling ‘Tuimel & Bounce’ al geschikt voor mugjes vanaf 3 jaar. Kinderen vanaf 4 jaar kunnen naar het grappige ‘Slinger’, met acrobatisch spel en de Stampertjes van Annie M.G. Schmidt als inspiratiebron. ‘Johannes de Parkiet’ (6+) is een kleurrijke voorstelling met poppenspel, muziek en moderne dans. Voor wat oudere mugjes staan er ook verschillende theatervoorstellingen op de agenda: jeugdcrimi ‘Chef KAnin – LAAt zich niet kisten’ (8+), filmtheater ‘Midsland Oklahoma’ (8+), het brutale ‘Pippi Powerrrrr’ (8+) en ‘Sawdust Symphony’ (10+), een mix van circustheater en vakmanschap. Ook voorafgaand aan de voorjaarsvakantie (18 en 19 februari) is er een eigenzinnige theater- en dansvoorstelling in de Schuur: ‘The Ozard of Wiz’ (9+). In de vakantie draaien er trouwens ook twee familiefilms: animatiefilm ‘Kleine All’ (6+) en Cinekid Special ‘Kung Fu Leeuw’ (8+). Bij die laatste film hoort een leuke workshop.
Datum, tijd en kosten: Kijk op de speciale voorjaarsvakantiepagina van de Schuur.
Locatie: Lange Begijnestraat 9, Haarlem
Tickets: via schuur.nl

Workshop_leer_schilderen_als_Frans_Hals_Frans_Hals_Museum_Haarlem_voorjaarsvakantie_mugjes
beeld: Arno Stevens

Schilderen, verkleden en ontdekken bij het Frans Hals Museum

Bij het Frans Hals Museum aan het Groot Heiligland valt er deze vakantie voor kinderen weer van alles te beleven. Heeft jouw mugje al eens meegedaan aan de speciale kindertour langs de hoogtepunten van het museum? Of aan de schilderworkshop? Allebei aanraders! De gratis speurtocht is altijd een goed idee. Ook leuk: een plekje veroveren in het ‘online museum’ van het Frans Hals Museum op Facebook of Instagram. Hiervoor kunnen mugjes (en hun ouders) zich in het museum als schutter verkleden en een foto maken bij een levensgrote print van het beroemde schuttersstuk van Frans Hals. Op 1 maart is er trouwens ook iets bijzonders te doen in het museum. Dan komt Annemarie Jongbloed om 13:30 en om 14:30 uur tussen de schilderijen uit haar spannende kinderboek ‘De Meestervervalser’ voorlezen.
Datum en tijd: Het museum is open op dinsdag t/m zondag van 11:00 tot 17:00 uur. De speciale kindertours (6 t/m 11 jaar) starten op 26 en 28 februari en op 4 en maart om 13:15 uur. De schilderworkshops (6 t/m 12 jaar) worden gegeven op alle dagen dat het museum geopend is, van 11:30 tot 13:00 en van 14:30 tot 16:00 uur.
Kosten: Volwassenen betalen €16 entree, kinderen en Museumkaarthouders mogen gratis naar binnen. De voorleesmomenten zijn bij de entree inbegrepen. De kindertour en de schilderworkshop kosten elk €7,50.
Locatie: Groot Heiligland 62 (locatie Hof), Haarlem
Tickets: Tickets voor museum, workshop en kindertour koop je ter plekke of reserveer je via franshalsmuseum.nl.

Playground Haarlem_voorjaarsvakantie in Haarlem_mugjes

Een middagje spelen of naar het voorjaarskamp bij Playground Haarlem

Yes! Na lang wachten is het dan eindelijk zover: Playground Haarlem is nu dan toch echt open. Hier kunnen mugjes heerlijk bouwen, spelen, speuren, vies worden en op ontdekkingstocht gaan. In de voorjaarsvakantie organiseert Playground Haarlem ook een tweedaags kamp onder begeleiding. Het kamp is voor kinderen van 4 t/m 12 jaar en er staan heel veel leuke activiteiten op het programma: een skippybalrace, een escape-avontuur, een bellenblaas happy hour, wasmachinevoetbal, een LEGO workshop, kindercocktails shaken, een freerun clinic, broodjes en marshmallows roosteren, dansen in de silent disco hut en nog veel meer.
Datum en tijd: In de voorjaarsvakantie is Playground Haarlem elke dag geopend van 11:00 tot 17:30 uur. De tweedaagse kampen zijn op 27 en 28 februari, 1 en 2 maart en 3 en 4 maart.
Kosten: De entreekosten zijn €5,50 voor kinderen van 1 t/m 3 jaar en €8,95 voor kinderen van 4 t/m 14 jaar (alleen PIN). Dit is inclusief beker limonade en appel. Volwassenen mogen gratis naar binnen. Het tweedaagse kamp kost €120 per kind, inclusief fruit, gezonde snacks en drinken.
Locatie: Woudplein 2A, Haarlem
Aanmelden: via playgroundhaarlem.nl

Scopo Atletico_RUIG_voorjaarsvakantie in Haarlem_mugjes

Survivallen tijdens de RUIG Dag van Scopo Atletico

Terwijl jij even een paar uur ongestoord kunt werken (of bijkomen), mag je mugje mee op avontuur in de duinen. Het team van Scopo Atletico organiseert in de vakantie namelijk weer een te gekke RUIG Dag voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Buiten de gebaande paden lekker vies worden en klauteren en klimmen in het bos en in de duinen. Het thema is ‘Survivallen’, dus het belooft een stoere dag te worden.
Datum en tijd: 2 maart van 10:00 tot 15:00 uur
Kosten: €49, inclusief lunch en tussendoortjes
Locatie: Bezoekerscentrum Kennemerduinen
Aanmelden: via scopo-atletico.nl

Maak je eigen rariteitenkabinet bij Teylers Museum

Mineralen, fossielen, instrumenten, schilderijen… De veelzijdige collectie van Teylers Museum is heel geschikt voor een bezoek met kleine kinderen. Je kunt er ook samen speuren door Pieter Teylers Huis. In de voorjaarsvakantie is het extra leuk in het museum. Dan staan er allerlei extra familieactiviteiten op het programma. Voor gezinnen met wat oudere kinderen zijn er bijvoorbeeld twee interactieve tekenrondleidingen waarin je fossielen (8+) of wetenschappelijke instrumenten (10+) onderzoekt. En bij de creatieve inloopworkshop Kunst & Vliegwerk kunnen mugjes vanaf 4 jaar met het hele gezin een rariteitenkabinet bouwen. Leuk voor thuis aan de muur. Vergeet niet ook even het museumcafé te bezoeken. Een heuse robot brengt daar tegenwoordig de drankjes rond.
Datum en tijd: Het museum is deze vakantie iedere dag geopend van 10:00 tot 17:00 uur. De interactieve rondleidingen duren een half uur en zijn op 25 februari en op 1, 4 en 5 maart. ‘Fossielenfantasieën’ start om 12:30 uur, ‘Teken hoe het werkt’ om 11:30 en om 13:30 uur. De inloopworkshop ‘Rariteiten’ is op 25 en 26 februari en op 1, 4 en 5 maart van 13:00 tot 15:30 uur.
Kosten: Een bezoek aan Teylers Museum kost €15 voor volwassenen en €2,50 voor kinderen van 6 t/m 17 jaar. Jongere kinderen en Museumkaarthouders mogen gratis naar binnen. De rondleidingen en de inloopworkshop zijn bij de entreekosten inbegrepen.
Locatie: Spaarne 16, Haarlem
Tickets: Tickets koop je ter plaatse of reserveer je via teylersmuseum.nl.

Jungleboek_Stadsschouwburg_voorjaarsvakantie in Haarlem

Familiemusical Jungleboek in de Stadsschouwburg

Misschien ken je Theater Terra al wel van eerdere familievoorstellingen en musicals in de Stadsschouwburg. Al meer dan 40 jaar maakt dit geweldige theatergezelschap voorstellingen in binnen- en buitenland. In de voorjaarsvakantie is Theater Terra terug in Stadsschouwburg Haarlem. Deze keer spelen ze ‘Jungleboek’, een bijzondere familiemusical over Mowgli, die tussen de dieren opgroeit in de jungle en daar grappige, maar ook spannende avonturen beleeft. Na de voorstelling mag je mugje met Mowgli op de foto.
Datum en tijd: 1 maart om 15:00 uur
Kosten: tussen de €12,50 en €22,50
Locatie: Stadsschouwburg, Wilsonplein 23, Haarlem
Tickets: via theater-haarlem.nl

Loco Fabriek_voorjaarsvakantie in Haarlem_Brick Kids

Heel veel LEGO bij de LOCO Fabriek

Voor mugjes die van LEGO houden, is de LOCO Fabriek the place to be! Daar kunnen LEGO-fans van 6 t/m 12 jaar in de voorjaarsvakantie namelijk weer met de leuke Brick Kids workshop meedoen. Wil jouw mugje liever een keer samen met jou en met een vriendje of vriendinnetje komen bouwen? Als er geen kinderfeestjes of workshops zijn, kun je voor €35 de LEGO-ruimte een uurtje afhuren. En ook voor ouders die even zonder hun kroost de stad in willen, heeft de LOCO Fabriek iets fijns bedacht. Je kunt je bouwfanaat namelijk ook onder toezicht in de LEGO-ruimte parkeren (voor kinderen vanaf 5 jaar en maximaal 4 kinderen tegelijk). Voor een uurtje betaal je €25, voor 2 uur €35.
Datum en tijd: De Brick Kids workshops zijn op 25 februari en op 1, 2, 3 of 4 maart van 10:00 tot 12:00 uur.
Kosten: De workshop kost €29,95, inclusief begeleiding, iets te drinken en wat lekkers, diploma, cadeautje en aandenken uit de photobooth.
Locatie: Zijlstraat 54, Haarlem
Aanmelden: via loco-fabriek.nl

Nog meer leuke tips nodig? Ga eens gezellig met je mugje schaatsen bij de ijsbaan of maak een mooie kindvriendelijke wandeling in het bos of in de duinen. Fijne vakantie allemaal!

Tekst en hoofdfoto: Eva Cameron-Bakker
Overige foto’s: van de verschillende locaties

Deze blog kwam tot stand in samenwerking met het Frans Hals Museum, LOCO Fabriek, Playground Haarlem, de Schuur, Scopo Atlectico, Stadsschouwburg & Philharmonie Haarlem en Teylers Museum. Wil je ook samenwerken?

Hou Facebook en Instagram in de gaten voor nog meer kindvriendelijke tips. Of koop het Mugjes e-book met ruim 200 locaties en leuke activiteiten voor kinderen van 0 tot 7 jaar!

Share Tweet Pin It +1

Dit vind je misschien ook leuk

Schoencadeautjes in Haarlem

Schoencadeautjes in en rond Haarlem

Geplaatst op 20 november 2022

Vorige berichtIJmuider Zee- en Havenmuseum met mugjes

Volgende berichtLinnaeushof in Bennebroek: de grootste speeltuin
  1. Kom in de Voorjaarsvakantie naar het LAM museum! | LAM museum -
    2 jaar ago

    […] in meer inspirerende uitjes voor de hele familie. Wij kijken zelf altijd graag op de website van Mugjes of Kidsproof. Dat wordt nog moeilijk […]