In Evenement & workshop, Museum, Theater

Voorjaarsvakantie in Haarlem: de leukste kinderactiviteiten

Teylers_museum_workshop_kinderactiviteiten_mugjes_Haarlem

Bijna voorjaarsvakantie. Hoera! En nu de coronamaatregelen flink versoepeld zijn, is er lekker veel te doen in en rond Haarlem voor mugjes. Of je nu op zoek bent naar iets actiefs, een mooie theater- en dansvoorstelling, een creatieve workshop, een avontuurlijk kamp of naar een leuke museumervaring, het kan allemaal! Kijk maar eens hieronder.

Workshop_leer_schilderen_als_Frans_Hals_Frans_Hals_Museum_Haarlem_voorjaarsvakantie_mugjes
beeld: Arno Stevens

Schilderen en ontdekken bij het Frans Hals Museum

Het Frans Hals Museum is eigenlijk altijd een aanrader met kinderen. Het museum is kindvriendelijk, heeft een leuke speurtocht en welk mugje staat er nou niet vol bewondering voor het prachtige 18e-eeuwse poppenhuis? Maar in de voorjaarsvakantie is er nog meer leuks te doen. Tijdens een speciale kindertour vol bijzondere verhalen en opdrachten ontdekken kinderen de hoogtepunten van het museum. Twee keer per dag is er een schilderworkshop waar kinderen onder begeleiding van een ervaren museumdocent leren schilderen in de stijl van Frans Hals en Jacob Jordaens. Ook komt kunstenaar Jesse Strikwerda twee middagen langs in Studio F. Hij kan je mugje tips geven om nog mooier te leren tekenen. Ook kan je kind zich door hem laten portretteren. Te gek toch?
Leeftijd: alle leeftijden
Datum en tijd: Het museum is open op dinsdag t/m zaterdag van 11:00 tot 17:00 uur en op zondag van 12:00 tot 17:00 uur. De speciale kindertours starten die dagen om 14:00 uur, de schilderworkshops om 12:30 en om 15:00 uur. Jesse Strikwerda is er op 23 en 27 februari van 13:00 tot 16:00 uur.
Kosten: Volwassenen betalen €16 entree, kinderen en Museumkaarthouders mogen gratis naar binnen. Voor de tentoonstelling ‘Thuis bij Jordaens’ geldt een toeslag van €2. De kindertour en de schilderworkshop kosten elk €7,50.
Locatie: Groot Heiligland 62 (locatie Hof), Haarlem
Tickets: Tickets voor museum, workshop en kindertour reserveer je via franshalsmuseum.nl.

Voorjaarsvakantie_in_Haarlem_en_omstreken_Lisse_LAM_museum
beeld: Nora Vrba

Smaaktest en BINGO bij het LAM museum

Heel fijn dat we dit heerlijke familiemuseum ook weer kunnen bezoeken! Op Artie Farty vertelt onze Nicoline uitgebreid over wat het LAM museum zo kindvriendelijk maakt. En in de voorjaarsvakantie staat er bij het LAM nog een aantal extra activiteiten voor kinderen op het programma. De LAM Smaaktest bijvoorbeeld, die je mugje op basis van zijn en haar lievelingseten koppelt aan een kunstwerk in het museum. Of ga met een BINGO-kaart op zoek naar acht verschillende kunstwerken. Je mag de kijkcoaches in het museum om hulp vragen. Je kunt je bezoek aan het LAM museum trouwens mooi combineren met een wandeling over Landgoed Keukenhof. Daar vind je onder andere een kinderboerderij en een kabouterwandeling. Met rommelende buikjes kun je bij Restaurant de Hofboerderij terecht.
Leeftijd: alle leeftijden
Datum en tijd: Het LAM museum is iedere woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 11:00 tot 17:00 uur geopend. In de voorjaarsvakantie is het museum ook op donderdag geopend.
Kosten: Volwassenen betalen €7,50, kinderen vanaf 5 jaar €5. Kinderen t/m 4 jaar mogen gratis naar binnen.
Locatie: Keukenhof 14, Lisse
Tickets: Via lamlisse.nl reserveer je een ticket met starttijd.

Voorjaarsvakantie_in_Haarlem_kindvriendelijke_uitjes_mugjes_KoepelKathedraal_crypte

Winter in de crypte van de Koepelkathedraal

Voor een lekker knus en winters gevoel moet je bij de Koepelkathedraal zijn. Door de ondergrondse gangen van de kathedraal rijden daar vier modelbouwtreinen over maar liefst tachtig meter spoor langs gezellig verlichte miniatuurwinterdorpjes. Een Formule 1-circuit, een skidorp met skilift en piste, Hollandse Elfstedendorpen… Een magische wereld die je mugje prachtig zal vinden. Met na afloop natuurlijk warme chocolademelk met slagroom op het horecaplein. En als je dan toch bij de Koepelkathedraal bent, hebben jullie de toren al eens beklommen en Haarlem van bovenaf bewonderd? Een aanrader!
Leeftijd: alle leeftijden
Datum en tijd: Winter in de crypte is t/m 6 maart geopend op maandag t/m zaterdag van 10:30 tot 17:00 uur en op zondag van 12:00 tot 17:00 uur.
Kosten: Volwassenen en kinderen vanaf 13 jaar betalen €7,50, kinderen van 5 t/m 12 jaar €4. Kinderen t/m 4 jaar mogen gratis naar binnen.
Locatie: Leidsevaart 146, Haarlem
Tickets: via koepelkathedraal.nl

Haarlem_Schuur_voorjaarsvakantie_het_laatste_koekje_kindervoorstelling_theater
beeld: Jean van Lingen

Bijzondere dans- en theatervoorstellingen in de Schuur

Wat een mooi jeugdprogramma heeft de Schuur weer in de voorjaarsvakantie. Ook al voor echte kleintjes. Zo kunnen kinderen vanaf 3 jaar naar de grappige theatervoorstelling ‘Het laatste koekje’. Ook zijn er twee dansvoorstellingen: ‘Vier’ (4+), een reis door de jaargetijden, en ‘Wild’ (6+), met drie danseressen en een saxofoonkwartet. Heb je een iets ouder mugje thuis? Voor 8+ zijn er ook twee leuke theatervoorstellingen. De spannende, fantasierijke theatervoorstelling ‘Kanonnenvuur’, gebaseerd op het bekroonde jeugdboek ‘Hoe Tortot zijn vissenhart verloor’ en de muzikale komedie ‘Het groene meisje’. Heel leuk: na afloop van ‘Het groene meisje’ mogen kinderen tijdens de gratis workshop ‘Knutselen met groenten’ zelf een soepketting maken.
Datum, tijd en kosten: Kijk voor data, tijden en prijzen van de verschillende voorstellingen op de speciale voorjaarsvakantiepagina van de Schuur.
Locatie: Lange Begijnestraat 9, Haarlem
Tickets: via schuur.nl

Voorjaarsvakantie_in_Haarlem_workshop_Opmaat_piano_kinderen

Pop en blues met meester Bruce bij Opmaat

In de voorjaarsvakantie kunnen kinderen met en zonder piano-ervaring bij Opmaat Pianoles meedoen met de swingende workshop ‘Pop en blues met meester Bruce’. Dat is net zo leuk als het klinkt! De workshop bestaat uit drie lessen van een uur en wordt gegeven door vakdocent Bruce Lim. Heeft jouw mugje wel zin om te leren jammen en samenspelen als een echte muzikant, geef hem of haar dan gauw op. Onze eigen kinderen hebben ook al eens meegedaan aan een workshop van Opmaat en waren heel enthousiast.
Leeftijd: vanaf 6 jaar
Datum en tijd: De workshop is op 21, 22 en 23 februari, iedere ochtend van 11:00 tot 12:00 uur.
Kosten: €60
Locatie: Klein Heiligland 84, Haarlem
Aanmelden: Mail naar workshops@opmaat.nu. Vermeld in de email even de volgende gegevens: naam en leeftijd van je mugje en of hij of zij al piano-ervaring heeft.

JumpSkillz_Hoofddorp_mugjes_Haarlem_leuke_dingen_doen_met_kinderen
beeld: Eva Cameron

Leef je lekker uit bij JumpSkillz Hoofddorp

Trampolinespringen! Wie houdt er niet van? Bij JumpSkillz in Hoofddorp kan dat op mooie grote trampolines en tumbling-lanes. Je vindt er ook een te gekke stormbaan, een klimmuur en allerlei andere leuke onderdelen, zoals een grote airbag en foampits. Vanuit het bijbehorende café op de eerste verdieping kijk je met een kopje koffie en wat lekkers heerlijk rustig toe hoe je mugje blij aan het spelen is. Wil je zelf eigenlijk ook gewoon lekker meejumpen? Op zondagen is er van 10:00 tot 12:00 uur Family Jump voor het hele gezin. JumpSkillz is trouwens ook de perfecte plek voor een kinderfeestje.
Leeftijd: vanaf 5 jaar
Datum en tijd: Tijdens de voorjaarsvakantie is JumpSkillz iedere dag van 9:30 tot 18:00 uur geopend. Jumpsessies starten op het hele uur. De eerste sessie start om 10:00 uur.
Kosten: Een uur jumpen kost als je zelf gripsokken bij je hebt €9 en €11,50 inclusief gripsokken. Wil je twee uur blijven, dan kost het tweede uur €6 extra. Family Jump kost €11 per kind voor twee uur jumpen, exclusief de verplichte jumpsokken. Per kind mag er gratis een ouder mee. De ouder moet wel gripsokken aanschaffen (€2,50) of meebrengen. Met een Early Bird ticket kun je in de voorjaarsvakantie van 10:00 tot 12:00 uur jumpen voor €11,00 (exclusief gripsokken).
Locatie: Daalmeerstraat 5-7, Hoofddorp
Reserveren: Reserveren kan op hoofddorp.jumpskillz.nl. Het is niet verplicht om te reserveren.

The_little_gym_haarlem_sport_kids_voorjaarsvakantie_mugjes

Plezier, sport en spel bij The Little Gym Haarlem

Tijdens de leuke camps van The Little Gym Haarlem gaan mugjes aan de slag als geheim agenten die mysteries oplossen, codes kraken en een hondje redden… Het extra camp van zondag 27 februari heeft als thema carnaval. Op 24 februari is er ook weer een Parents’ Survival Night. Terwijl jij en je lief genieten van wat tijd samen, kan jullie mugje lekker spelen en pizza eten bij The Little Gym. Heel fijn! In de weekenden kunnen er, net als de rest van het jaar, kinderfeestjes worden geboekt. Een vakantie boordevol activiteiten dus bij The Little Gym Haarlem!
Leeftijd: Alle camps, behalve het Skill Thrill Camp op woensdagmiddag, zijn voor kinderen van 2,5 t/m 8 jaar. Het Skill Thrill Camp is voor kinderen van 6 t/m 12 jaar, de Parents Survival Night voor kinderen van 2,5 t/m 12 jaar.
Datum en tijd: De camps zijn in de voorjaarsvakantie op maandag-, dinsdag-, woensdag-, donderdag, vrijdag- en zondagochtend van 9:00 tot 12:00 uur en op dinsdag- en donderdagmiddag van 13:00 tot 16:00 uur. Mugjes die op dinsdag of donderdag aan het ochtend- én middagprogramma deelnemen, kunnen met een eigen lunchpakketje kosteloos overblijven. De Parents’ Survival Night is van 17:00 tot 20:00 uur.
Kosten: Een camp kost €30 voor leden en €35 voor niet-leden. Voor de Parents’ Survival Night betalen leden €40 en niet-leden €50.
Locatie: Zijlweg 148a, Haarlem
Aanmelden: via haarlem.thelittlegym.eu

LOCO Fabriek_Haarlemse kinderactiviteiten_LEGO

Heel veel LEGO bij de LOCO Fabriek

Houdt je mugje van LEGO, dan is de LOCO Fabriek the place to be! In de voorjaarsvakantie organiseert de LOCO Fabriek twee soorten workshops voor kleine LEGO-fans. Allereerst zijn er weer de leuke Brick Kids workshops die onder begeleiding in de LEGO-ruimte plaatsvinden. Daarnaast zijn er online workshops met een LOCO LEGO Box, die je kunt afhalen of kunt laten thuisbezorgen. Ideaal voor mugjes in quarantaine of op regenachtige dagen. Wil je mugje graag eens met jou, met opa of oma of met de oppas komen bouwen? Als er geen kinderfeestjes of workshops zijn, kun je voor €35 de LEGO-ruimte een uurtje afhuren. Ook voor ouders die even zonder hun kroost de stad in willen, heeft de LOCO Fabriek iets fijns bedacht. Je kunt bouwfanaten vanaf 5 jaar namelijk onder toezicht in de LEGO-ruimte parkeren (maximaal 4 kinderen tegelijk). Voor een uurtje betaal je €25, voor 2 uur €35.
Leeftijd workshops: 6 t/m 12 jaar
Datum en tijd: De Brick Kids workshops zijn op 21, 22, 23 en 24 februari van 10:00 tot 12:00 uur. De online workshops met LOCO LEGO Box zijn op 23, 24 en 25 februari van 15:00 tot 17:00 uur.
Kosten: De Brick Kids workshop kost €39,95, inclusief begeleiding, iets te drinken en wat lekkers, diploma, cadeautje van de Magic Wall en leuk aandenken. De online workshop kost €29,95, inclusief online ontvangst door een Brick Master, bingokaart, diploma, feestversiering, wat lekkers en een box vol LEGO die je na afloop van de workshop mag houden.
Locatie: Zijlstraat 54, Haarlem
Aanmelden: via loco-fabriek.nl

Kickzy_Haarlem_pop_up_playground_kamp_voorjaarsvakantie

Tweedaags Pop Up Playground Kamp

Komt jouw mugje zich twee dagen lang uitleven bij het spectaculaire Pop Up Playground Kamp? Het kamp staat helemaal in het teken van stoer en interactief samen spelen. Hiervoor trekt Kickzy heel veel leuks uit de kast. Wat dacht je bijvoorbeeld van een LEGO-bouwwedstrijd, een kindercocktailworkshop, hutten bouwen, lasergamen, een escape room, buttons maken, T-shirts bedrukken en een silent disco. Er zijn ook heel veel leuke spellen te doen, zoals air hockey, XXL Jenga en Twister, bibberspiralen en een skippybalrace.
Leeftijd: 4 t/m 12 jaar
Datum en tijd: Er zijn vier tweedaagse kampen in de voorjaarsvakantie: op 19/20, 21/22, 23/24 en 25/26 februari. De kampdagen duren van 10:00 tot 16:00 uur.
Kosten: Het Pop Up Playground Kamp kost €125 per kind. Dat is inclusief activiteiten en lunch.
Locatie: Onder de Toren (A. Hofmanweg 1a), Haarlem
Aanmelden: via info@kickzy.nl

Teylers_familieworkshop_voorjaarsvakantie_mugjes_Haarlem_museum

Spoken en speuren door Pieter Teylers Huis

Ook Teylers Museum staat hoog in ons lijstje favoriete musea in Haarlem en omstreken. Heb je de nieuwe vleugel van het museum, Pieter Teylers Huis, al met je mugje ontdekt? Vanaf de voorjaarsvakantie is er voor mugjes en hun ouders een gloednieuwe speurtocht door het huis. Tinus de huiskat neemt je mee langs de mooiste kamers en spannendste plekjes van het huis. Ter gelegenheid van de opening van het huis is ook een Gouden Boekje verschenen: ‘Het spook in Teylers huis’. Een vrolijk boekje over wetenschap en (bij)geloof met Pieter Teyler en het museum in de hoofdrol. Erg leuk om voor (of na) een bezoek aan het museum met je kind te lezen. Het is te koop in de boekhandel of de museumwinkel. In de voorjaarsvakantie kunnen mugjes bij de inloopworkshop Droomhuizen trouwens iedere dag tussen 13:00 en 15:30 uur aan hun eigen droomhuis werken. De workshop is gratis op vertoon van een entreebewijs.
Leeftijd: Het museum is geschikt voor kinderen van alle leeftijden. De workshop Droomhuizen is voor kinderen vanaf 4 jaar. De nieuwe speurtocht in Pieter Teylers Huis is het leukst voor kinderen vanaf een jaar of 8.
Datum en tijd: Teylers Museum is iedere dag geopend van dinsdag t/m zondag van 10:00 tot 17:00 uur. In de voorjaarsvakantie is het museum ook op 21 en 28 februari geopend.
Kosten: Kinderen t/m 5 jaar mogen gratis naar Teylers Museum. Vanaf 6 jaar is de entreeprijs €2,50. Volwassenen betalen €15,00 of mogen gratis naar binnen met een Museumkaart. Een bezoek aan Pieter Teylers Huis is inbegrepen bij de entreeprijs.
Locatie: Spaarne 16, Haarlem
Tickets: Via teylersmuseum.nl reserveer je een ticket met starttijd.

Nog meer leuke tips nodig? Ga eens gezellig met je mugje schaatsen bij de ijsbaan of maak een mooie kindvriendelijke wandeling in het bos of in de duinen. Fijne vakantie allemaal!

Tekst, hoofdfoto en foto JumpSkillz: Eva Cameron-Bakker
Overige foto’s: van de verschillende locaties

Deze blog kwam tot stand in samenwerking met het Frans Hals Museum, JumpSkillz, Kickzy, de Koepelkathedraal, het LAM museum, LOCO Concepts, Opmaat Pianoles, de Schuur, Teylers Museum en The Little Gym. Wil je ook samenwerken?

Hou Facebook en Instagram in de gaten voor nog meer kindvriendelijke tips. Of koop het Mugjes e-book met ruim 200 locaties en leuke activiteiten voor kinderen van 0 tot 7 jaar!

Share Tweet Pin It +1

Dit vind je misschien ook leuk

Vorige berichtGezond eten, oppas en handige apps voor jonge ouders
Volgende berichtMugjes in het museum: Frans Hals Museum
  1. Kom in de Voorjaarsvakantie naar het LAM museum! | LAM museum -
    10 maanden ago

    […] in meer inspirerende uitjes voor de hele familie. Wij kijken zelf altijd graag op de website van Mugjes of Kidsproof. Dat wordt nog moeilijk […]