Vijf leuke Moederdag-uitjes in en om Haarlem
9 May 2018

Tekst en foto's: Eva Cameron-Bakker

 

Op 13 mei is het weer zover. Dan leggen mugjes hun moeders in de watten met een heerlijk ontbijt op bed en prachtige zelfgemaakte knutselwerkjes. Een perfecte dag ook om er gezellig op uit te gaan met het gezin. Wij hebben alvast wat leuke tips voor jullie op een rij gezet.

 

Geniet van Nederlands bekendste buurkinderen in openluchttheater Caprera
Op Moederdag kun je in Caprera naar Het huis van Jip en Janneke, een vrolijke familievoorstelling gespeeld met handpoppen. Er zijn die dag twee voorstellingen. Wees er snel bij, want de vroege voorstelling is al bijna uitverkocht.

 

Adres: Hoge Duin en Daalseweg 2
Tijd: 11:00 uur en 13:00 uur
Leeftijd: vanaf 3 jaar
Kosten: 14 euro (gratis voor kinderen tot 1 jaar)
Website: caprera.nu 

 

 

Ga picknicken in de Fruittuin van West


Ken je de Fruittuin van West al? In deze prachtige fruittuin, op een kwartiertje rijden van het centrum van Haarlem, kun je een groot deel van het jaar zelf je fruit plukken in de boomgaard. Je kunt er ook eieren rapen, boodschappen doen in de biologische winkel of even neerstrijken voor een stukje taart of een lekkere lunch in het tuincafé. Op 13 mei kun je bij de fruittuin speciaal voor Moederdag een mand vol heerlijke verse producten kopen om gezellig mee te picknicken tussen de fruitbomen (of in de binnentuin, als het weer tegenzit). Kinderen krijgen hun eten in een knapzak.

Adres: Tom Schreursweg 48, Amsterdam
Tijd: De Fruittuin van West is van dinsdag tot en met zondag van 10:30 uur tot 18:00 uur geopend. Je kunt tussen 10:30 uur en 13:00 uur starten met de picknick. Meld je voor vrijdag 11 mei 18:00 uur aan via lisan@fruittuinvanwest.nl.
Leeftijd: alle leeftijden
Kosten: De picknick kost 10 euro voor kinderen tot en met 12 jaar. Alle anderen betalen 19,50 euro.
Website: fruittuinvanwest.nl

 

 

Bezoek een molen tijdens de Nationale Molendag
Hebben jij en je mugje weleens eens een echte molenaar ontmoet en een molen van binnen bekeken? Op Moederdag (en ook de dag daarvoor) is het Nationale Molendag en openen verschillende molens in de buurt hun deuren voor het publiek. Een mooie gelegenheid om eens bij De Eenhoorn binnen te kijken. Bij deze houtzaagmolen aan het Spaarne kun je zien hoe ze enorme bomen tot planken verzagen. Een andere molen die leuk is om te bezoeken is de molen van de Schoterveenpolder. Daar kun je tijdens de Nationale Molendag ook een pannenkoek eten. Bij alle molens ligt een gratis molen-ontdek-boekje klaar voor kinderen.

 

Adres en openingstijden: Die verschillen per molen, dus kijk even op de website.


Leeftijd: alle leeftijden
Kosten: geen (eventueel een donatie)


Website: molens.nl

 

Leer van alles over vogels bij de Regionale Vogeldag in Fort Benoorden Spaarndam
Luisteren naar vogelgeluiden, een spannende vogelspeurtocht doen, uilenballen pluizen, kijken hoe een vogel wordt opgezet, overvliegende vogels tellen, met een gids mee op excursie op zoek naar de kluut… Op Moederdag valt er bij Fort Benoorden Spaarndam van alles te beleven voor mugjes en hun ouders. Dan vindt namelijk de eerste Regionale Vogeldag plaats en het belooft een bijzondere dag te worden. Vergeet niet bij aankomst een stempelkaart op te halen, want bij iedere activiteit die je doet, verdien je een stempel. En als je vijf of meer stempels hebt verzameld, krijg je een heus diploma mee naar huis.


Adres: Redoute 35, Velsen-Noord. Je kunt niet parkeren bij het fort. Kom je met de auto, parkeer dan op het parkeerterrein van de Westbroekplas, Dammersweg 100 in Velserbroek. Vanaf daar is het een kwartiertje lopen naar het fort.
Tijd: 10:00 uur tot 16:00 uur
Leeftijd: alle leeftijden
Kosten: geen
Website: 100procentkluut.nl

 

 

Zoek mooie tulpen uit in Annemieke’s Pluktuin
Welke moeder wil nou niet verrast worden met een mooie bos tulpen! En als die bloemen dan ook nog door je mugje zelf zijn uitgezocht en geplukt, is dat natuurlijk extra leuk. Haast je dus naar Annemieke’s Pluktuin, waar je met Moederdag nog net een mooie bos tulpen kunt halen. Daarna is het wachten tot juli, als we weer zomerbloemen kunnen plukken.

 

Adres: Haarlemmerstraat 15a, Hillegom
Tijd: tussen 9:00 uur en 16:30 uur
Leeftijd: alle leeftijden
Kosten: 0,25 euro per tulp
Website: annemiekespluktuin.nl

 

Meer weten over de leukste plekjes en evenementen voor kinderen in Haarlem? Bestel het boek Mugjes met meer dan 100 locaties, tips van locals en leuke evenementen voor kinderen van 0 tot 7 jaar.