In Evenement & workshop, Theater

Vijf leuke Moederdag-uitjes in en om Haarlem

Meisje ruikt aan tulpen Annemiekes Pluktuin

Op 12 mei is het weer zover. Dan leggen mugjes hun moeders in de watten met een heerlijk ontbijt op bed en prachtige zelfgemaakte knutselwerkjes. Een perfecte dag ook om er gezellig op uit te gaan met het gezin. Wij hebben wat leuke tips voor jullie op een rij gezet.

Babyconcert bij openluchttheater Caprera

Geniet van een muzikale voorstelling in openluchttheater Caprera

Op Moederdag kun je in Caprera naar Apennoten, een trio dat muziek maakt voor én met kleine kinderen. Met Nienke van den Berg, bekend van Zappelin. Er zijn die dag twee voorstellingen, maar de eerste is helaas al uitverkocht. Twijfel je of het een goed idee is om met je peuter naar het theater te gaan? Lees dan vooral onze blog even!

Adres: Hoge Duin en Daalseweg 2
Tijd: 13:00 uur
Leeftijd: vanaf 2 jaar
Kosten: 14 euro (gratis voor kinderen tot 1 jaar)
Website: caprera.nu

Fruittuin van West meisjes in de boomgaard

Ga picknicken in de Fruittuin van West

Ken je de Fruittuin van West al? In deze prachtige fruittuin, op een kwartiertje rijden van het centrum van Haarlem, kun je een groot deel van het jaar zelf je fruit plukken in de boomgaard. Je kunt er ook eieren rapen, boodschappen doen in de biologische winkel of even neerstrijken voor een stukje taart of een lekkere lunch in het tuincafé. Op 12 mei kun je bij de fruittuin speciaal voor Moederdag een mand vol heerlijke verse producten kopen om gezellig mee te picknicken tussen de fruitbomen (of in de binnentuin, als het weer tegenzit). Kinderen krijgen hun eten in een knapzak.

Adres: Tom Schreursweg 48, Amsterdam
Tijd: De Fruittuin van West is van dinsdag tot en met zondag van 10:30 uur tot 18:00 uur geopend. Je kunt tussen 10:30 uur en 12:00 uur starten met de picknick. Meld je snel aan via info@fruittuinvanwest.nl.
Leeftijd: alle leeftijden
Kosten: De picknick kost 10 euro voor kinderen tot en met 12 jaar. Alle anderen betalen 19,50 euro.
Website: fruittuinvanwest.nl

Zo gaat de molen

Bezoek een molen tijdens de Nationale Molendag

Hebben jij en je mugje weleens eens een echte molenaar ontmoet en een molen van binnen bekeken? Op Moederdag (en ook de dag daarvoor) is het Nationale Molendag en openen verschillende molens in de buurt hun deuren voor het publiek. Een mooie gelegenheid om eens bij De Zandhaas binnen te kijken. Bij deze korenmolen in Santpoort-Noord is een markt, muziek en kunnen kinderen brood bakken en nog veel meer. Een andere molen die leuk is om te bezoeken is de molen van de Schoterveenpolder. Daar kun je tijdens de Nationale Molendag ook een pannenkoek eten. Bij alle molens ligt een gratis molen-ontdek-boekje klaar voor kinderen.

Adres en openingstijden: die verschillen per molen, dus kijk even op de website.
Leeftijd: alle leeftijden
Kosten: geen (eventueel een donatie)
Website: molens.nl

Leer van alles over vogels bij de Regionale Vogeldag in Fort Benoorden Spaarndam

Luisteren naar vogelgeluiden, een spannende vogelspeurtocht doen, uilenballen pluizen, kijken hoe een vogel wordt opgezet, overvliegende vogels tellen, met een gids mee op excursie op zoek naar de kluut… Op Moederdag valt er bij Fort Benoorden Spaarndam van alles te beleven voor mugjes en hun ouders. Dan vindt namelijk de Regionale Vogeldag plaats en het belooft weer een bijzondere dag te worden. Vergeet niet bij aankomst een stempelkaart op te halen, want bij iedere activiteit die je doet, verdien je een stempel. En als je vijf of meer stempels hebt verzameld, krijg je een heus diploma mee naar huis.

Adres: Redoute 35, Velsen-Noord. Je kunt niet parkeren bij het fort. Kom je met de auto, parkeer dan op het parkeerterrein van de Westbroekplas, Dammersweg 100 in Velserbroek. Vanaf daar is het een kwartiertje lopen naar het fort.
Tijd: 10:00 uur tot 16:30 uur
Leeftijd: alle leeftijden
Kosten: geen
Website: 100procentkluut.nl

Tulpen plukken in Annemieke's Pluktuin

Zoek mooie tulpen uit in Annemieke’s Pluktuin

Welke moeder wil nou niet verrast worden met een mooie bos tulpen? En als die bloemen dan ook nog door je mugje zelf zijn uitgezocht en geplukt, is dat natuurlijk extra leuk. Haast je dus naar Annemieke’s Pluktuin, want Moederdag is de laatste dag dat je een bosje tulpen kunt komen plukken. Daarna is het wachten tot juli, als de zomerbloemen in bloei staan.

Adres: Haarlemmerstraat 15a, Hillegom
Tijd: tussen 9:00 uur en 16:30 uur
Leeftijd: alle leeftijden
Kosten: 0,25 euro per tulp
Website: annemiekespluktuin.nl

Tekst en foto’s: Eva Cameron-Bakker
Foto Caprera: Laura Freling

Hou Facebook en Instagram in de gaten voor nog meer kindvriendelijke tips of koop het boek MUGJES, met ruim 100 locaties, tips van locals en leuke activiteiten voor kinderen van 0 tot 7 jaar.

Share Tweet Pin It +1

Dit vind je misschien ook leuk

Rode laarzen stampen in de plassen

Herfstvakantie met kinderen in en rond Haarlem

Geplaatst op 11 oktober 2023

Vorige berichtHet mooiste uitzicht van Haarlem en omstreken
Volgende berichtDe leukste festivals voor het hele gezin