Verkoeling in de stad
29 May 2018

Tekst en foto's: Nicoline van Slingelandt

 

Hebben wij even mazzel met dit weer! Dat is natuurlijk heerlijk (behalve als je hoogzwanger bent, in dat geval wensen wij je succes), maar om te voorkomen dat jullie en je mugjes smelten, delen we bij deze wat koele tips. Waar kun je met je Mugje in en rond Haarlem naartoe als je zin hebt in water, schaduw, ijsjes, kortom: verkoeling? 

 

1. Zwemmen bij openluchtbad de Houtvaart
De Houtvaart is een begrip in Haarlem en omstreken, en terecht. Dit prachtige openluchtbad heeft voor ieder wat wils: rechttoe-rechtaan zwembaden, duikplanken voor durfals en een peuterweitje met een pierenbad voor de kleintjes. Zo vaak komt het niet voor dat het weer goed genoeg is om hier naartoe te gaan (hoewel het water verwarmd is), dus go go go!
Open maandag t/m vrijdag 12:00 - 18:00 vrij zwemmen en zaterdag / zondag 10:00 - 17:00 vrij zwemmen.
www.houtvaart.nl 

 

2. IJsjes eten bij Garrone en daarna (of daarvoor) spelen bij Wilsonsplein
Natuurlijk zijn de meningen zeer verdeeld als het gaat over ‘het lekkerste ijs’ van Haarlem, maar Garrone hoort toch zeker thuis in de top 3. En het toeval wil dat je op loopafstand, bij de Stadsschouwburg, een perfect speeltuintje hebt voor klein en groot. Met een voetbalkooi, klimrekken, een speelhuisje en meer. Heb je nog boodschappen te doen? Tegenover Garrone zit een Albert Heijn en om de hoek een HEMA, altijd handig toch?
Garrone is iedere dag open van 11:00 - 23:00.
www.garrone.nl

 

3. Varen
Het is misschien niet het eerste dat in je opkomt: varen. Maar waarom eigenlijk niet? Een zwemvestje is zo geregeld en een bootje eigenlijk ook. Je kunt kiezen voor een grote sloep en die delen met vrienden, of je huurt een fluistersloep bij Greenjoy. Niet heel diep, dus let op met kleine kinderen, maar wel betaalbaar en makkelijk te regelen. Hapjes en drankjes mee en gaan!
www.greenjoy.nl 

 

4. Pootjebaden en wandelen in de schaduw in het Burgemeester Rijkenspark
Een van de beste ‘geheime’ tips uit het boek Mugjes, al zeggen we het zelf (pagina 36). Combineer dit als het even kan met een bezoekje aan korenmolen De Zandhaas. Leuk en lekker.
Olga von Götschlaan, Santpoort-Zuid

 

5. Naar het strand, bijvoorbeeld Tent 6, Ubuntu, of Rapa Nui. Of 't Wed of de Veerplas.
Emmertje, schepje, hoedje, zonnebrand mee, relaxed plaatsje zoeken met goed zicht op je Mugjes en ontspannen maar!

Hier vind je nog een hele lijst kindvriendelijke strandtenten!

 

 

6. Spelen met water bij de Glasblazers (ma t/m vrij open van 14:00 - 17:00), Burcht ter Cleeff (dagelijks open van 13:00 - 18:00) of de Linnaeushof (ma t/m vrij open van 10:00 - 17:00, za en zo 10:00 - 18:00). Over de laatste lees je meer in de blog van Eva.
Deze speeltuinen hebben allemaal een bad, badje of fontein. Droge kleren mee dus en dan hebben ze waterpret voor tien. En wie weet jij ook.

 

Meer weten over de leukste plekjes en evenementen voor kinderen in Haarlem? Bestel het boek Mugjes met meer dan 100 locaties, tips van locals en leuke evenementen voor kinderen van 0 tot 7 jaar.