In Bos & park, Speeltuin & kinderboerderij, Strand & duin

Verkoeling in de stad

Verkoeling in de stad. Het is ook nooit goed eigenlijk hè? De ene keer regent het de hele maand en de volgende maand vinden we het weer veel te warm. Loop jij ook alweer een tijdje rond met een plakkend kind op of aan je? Lees dan snel verder: in deze blog vind je de leukste pierenbadjes, lekker ijs, mooie schaduwplekjes en andere uitjes in en rond Haarlem die zeker voor verkoeling zullen zorgen!

Zwembad de Houtvaart Haarlem
Zwembad de Houtvaart Haarlem

Zwemmen bij openluchtbad de Houtvaart

De Houtvaart is een begrip in Haarlem en omstreken, en terecht. Dit prachtige openluchtbad heeft voor ieder wat wils: rechttoe-rechtaan zwembaden, duikplanken voor durfals en een peuterweitje met een pierenbad voor de kleintjes. Zo vaak komt het niet voor dat het weer goed genoeg is om hier naartoe te gaan (hoewel het water verwarmd is), dus go go go! Sinds 9 mei is de Houtvaart ook weer open voor vrij zwemmen.
Recreatief zwemmen: vrijdag t/m zondag 11:00-19:00 uur (check de site voor de zekerheid, soms zijn er activiteiten)
Prijzen: Los bad €4,55 per persoon. (Abonnementen zijn te koop aan de kassa)
Adres: Piet Heinstraat 12, Haarlem, t: 023 524 2233
Website: www.zwembaddehoutvaart.nl

Tip: pal tegenover het zwembad vind je het leuke Cup & cake, waar je kunt lunchen en heerlijke cupcakes kunt eten (ook to go). Met mooie speelhoek, een echte aanrader!
Adres: De Ruijterweg 28, Haarlem

Zwemmen bij zwembad de Heerenduinen

Ook bij Zwembad de Heerenduinen in IJmuiden is het goed toeven met kleintjes, onder andere vanwege het prima peuterbadje buiten. Zelfs voor ouders die een absolute hekel hebben aan zwembaden, is deze locatie een aanrader. Als je er genoeg van hebt, kun je ze altijd meelokken naar de naastgelegen speeltuin ‘De Veilige Haven’.
Openingstijden: maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag 10:00-14:30 binnen, 10:00-17:00 buiten, woensdag 10:00-14:00 binnen, 10:00-17:00 buiten, zaterdag 10:30-17:00 binnen, 10:00-17:00 buiten, zondag 09:00-17:00 binnen, 10:00-17:00 buiten
Prijzen: Kinderen van 0 en 1 jaar gratis, los bad kinderen tot 16 jaar €5,10 en volwassenen €5,60)
Adres: Heerenduinweg 6, IJmuiden
Website: www.zwembadvelsen.nl

Lees ook: ‘IJmuiden: zes uitjes met kinderen

Uitzicht vanaf het Kopje van Bloemendaal
Uitzicht vanaf het Kopje van Bloemendaal

Fietsen door Bloemendaal en ijsjes eten bij Da Benito

Wind door je haar en lekker in het rond gefietst worden, terwijl je de wereld aanschouwt vanuit je fietsstoeltje. Welk mugje houdt er niet van? En laten wij nou net een leuke fietstocht door Bloemendaal voor je hebben uitgestippeld. Die begint bij de Kweektuin, maar op een warme dag start je gewoon bij IJscafé Da Benito. Daar verkopen ze huisgemaakt ambachtelijk ijs, dat je online kunt bestellen en daar afhalen. Naast klassiekers hebben ze ook altijd een aantal bijzondere smaken. De eigenaresse is een meesterijsbereider en dat proef je!
Adres: Soendaplein 33, Haarlem
Website: www.dabenito.nl

Verkoeling op het water in Haarlem
Varen in Haarlem

Varen

Het is misschien niet het eerste dat in je opkomt: varen. Maar waarom eigenlijk niet? Een zwemvestje is zo geregeld en een bootje eigenlijk ook. Je kunt kiezen voor een grote sloep en die delen met vrienden, of je huurt een fluistersloep bij Greenjoy. Niet heel diep, dus let op met kleine kinderen, maar wel betaalbaar en makkelijk te regelen. Picknickmand mee en gaan!
Website: www.greenjoy.nl

Molenplas

Aan de Haarlemse Molenplas in Schalkwijk is het goed toeven. Met een zandstrandje, speeltuin en een restaurant waar je iets kunt eten of drinken ben je er zo een middag zoet. Picknicken kan hier ook prima trouwens. En zwemmen natuurlijk!
Adres: Waertmolenpad, Haarlem

Haarlemmermeerse Bos
Haarlemmermeerse Bos

Haarlemmermeerse Bos

In het Haarlemmermeerse Bos kun je lekker wandelen, spelen, zwemmen, iets eten en drinken en nog veel meer! Het is een mooi gebied, echt de moeite waard om eens te ontdekken met je mugjes.
Parkeren: Paviljoenlaan 1, Cruquius

Burgemeester Rijkenspark pierenbad
Burgemeester Rijkenspark

Pootjebaden en wandelen in de schaduw in het Burgemeester Rijkenspark

Ok, het is misschien niet in de stad, maar het is wel een van de beste ‘geheime’ tips uit het boek Mugjes, al zeggen we het zelf. Combineer dit als het even kan met een bezoekje aan korenmolen De Zandhaas. Superleuk om eens binnen te kijken in een molen en de brood- en pannenkoekenmixen van de Zandhaas zijn onze favorieten!
Parkeren: Velserhooftlaan, Santpoort-Zuid

Spelen en spartelen in de Veerplas

De Veerplas is een topplek aan de rand van Haarlem. Je kunt er gratis parkeren, er is een paviljoen (het Veerkwartier) met een goed terras en spelen in het water is natuurlijk ook een optie! Plezier voor iedereen dus! Als je hier wil zwemmen, check dan als het echt warm is wel even de site www.zwemwater.nl in verband met mogelijke algen.
Adres: A. Hofmanweg 62A, Haarlem
Website: www.hetveerkwartier.com

Peuter rent langs speelvijver 't Wed

Speelvijver ’t Wed

Naar het strand, ’t Wed of de Oosterplas

Een van de grootste voordelen van wonen in of rond Haarlem: dat het strand praktisch in je achtertuin ligt! Emmertje, schepje, hoedje, zonnebrand mee, relaxed plaatsje zoeken met goed zicht op je Mugjes en ontspannen maar! ’t Wed is een hele populaire plek voor gezinnen uit Haarlem en omstreken (en heeft het Bezoekerscentrum Kennemerduinen met restaurant, terras, speeltuin, informatie en wc). De Oosterplas is wat rustiger en zonder voorzieningen, maar ook prachtig! Onze favoriete kindvriendelijke strandtenten hebben we ook voor je verzameld.

Park Velserbeek pierenbad
Park Velserbeek pierenbad

Verkoeling zoeken in Park Velserbeek

Ook al zo’n fijne plek met kleintjes, in Velsen-Zuid. Als het niet te druk is, kun je hier terecht in de pierenbadjes. Perfect voor peuters en kleuters! Op de woensdag en in het weekend worden met mooi weer 1 of 2 badjes gevuld met water. In de zomervakantie zelfs iedere dag (alleen bij minimaal 20 graden, veel zon en geen harde wind, op de Facebookpagina zie je steeds of de badjes gevuld worden of niet). Er is een wc en een speeltuintje bij de badjes.
Check hun facebookpagina voor actuele informatie.

Spelen met water

Speeltuinen Burcht ter Cleeff (dagelijks open van 09:00-18:00, het buitenwinkeltje is vanaf 15:00 uur geopend voor drinken, snoep en ijs) en de Linnaeushof (in principe ma t/m vrij open, check de site voor openingstijden en om tickets te reserveren) hebben een bad of fontein. Droge kleren mee dus en dan hebben ze waterpret voor tien. En wie weet jij ook.
Adres Burcht ter Cleeff: Van Dortstraat 3, Haarlem
Adres Linnaeushof: Glipperweg 4C, Heemstede

Tekst en foto’s: Nicoline van Slingelandt-Asselbergs, Eva Cameron-Bakker (varen) en Juliette Zwagemakers (hoofdfoto)
Deze blog kwam tot stand in samenwerking met Da Benito. Wil je ook samenwerken?

Hou Facebook en Instagram in de gaten voor nog meer kindvriendelijke tips. Of koop het Mugjes e-book met ruim 200 locaties en leuke activiteiten voor kinderen van 0 tot 7 jaar!

Share Tweet Pin It +1

Dit vind je misschien ook leuk

Haarlems Dagblad artikel Mugjes Luier Awards

Mugjes Luier Award voor beste verschoonplek

Geplaatst op 22 januari 2020

Varen met kinderen in Haarlem

Varen met kinderen in Haarlem

Geplaatst op 10 juli 2019

Vorige bericht7x Kraamcadeaus kopen in Haarlem


Volgende berichtKindvriendelijke strandtenten van Zandvoort tot Wijk aan Zee