In Bos & park, Speeltuin & kinderboerderij, Strand & duin

Verkoeling in de stad

Hebben wij even mazzel met dit mooie weer! Heerlijk natuurlijk, maar om te voorkomen dat jullie en je mugjes smelten, delen we bij deze wat koele tips.

Waar kun je met je mugje in en rond Haarlem naartoe als je zin hebt in water, schaduw, een ijsje, kortom: verkoeling?

Kinderen bij het pierenbadje Houtvaart Haarlem

Zwemmen bij openluchtbad de Houtvaart

De Houtvaart is een begrip in Haarlem en omstreken, en terecht. Dit prachtige openluchtbad heeft voor ieder wat wils: rechttoe-rechtaan zwembaden, duikplanken voor durfals en een peuterweitje met een pierenbad voor de kleintjes. Zo vaak komt het niet voor dat het weer goed genoeg is om hier naartoe te gaan (hoewel het water verwarmd is), dus go go go!
Vanaf woensdag 1 juli open. Tijden (normaal gesproken, check de website voor de actuele status): maandag t/m vrijdag 12:00 – 18:00 vrij zwemmen en zaterdag / zondag 10:00 – 17:00 vrij zwemmen.
Vooraf reserveren via de website is verplicht. Los bad €4,40.
www.zwembaddehoutvaart.nl

Tip: ook bij Zwembad de Heerenduinen in IJmuiden is het goed toeven met kleintjes, onder andere vanwege het prima peuterbadje buiten.
Heerenduinweg 6, IJmuiden, www.zwembadvelsen.nl

Uitzicht vanaf het Kopje van Bloemendaal

Fietsen door Bloemendaal en ijsjes eten bij Da Benito

Wind door je haar en lekker in het rond gefietst worden, terwijl je de wereld aanschouwt vanuit je fietsstoeltje. Welk mugje houdt er niet van? En laten wij nou net een leuke fietstocht door Bloemendaal voor je hebben uitgestippeld. Die begint bij de Kweektuin, maar op een warme dag start je gewoon bij IJscafé Da Benito. Daar verkopen ze huisgemaakt ambachtelijk ijs, dat je online kunt bestellen en daar afhalen. Naast klassiekers hebben ze ook altijd een aantal bijzondere smaken. De eigenaresse is een meesterijsbereider en dat proef je!
www.dabenito.nl

Verkoeling op het water in Haarlem

Varen

Het is misschien niet het eerste dat in je opkomt: varen. Maar waarom eigenlijk niet? Een zwemvestje is zo geregeld en een bootje eigenlijk ook. Je kunt kiezen voor een grote sloep en die delen met vrienden, of je huurt een fluistersloep bij Greenjoy. Niet heel diep, dus let op met kleine kinderen, maar wel betaalbaar en makkelijk te regelen. Picknickmand mee en gaan!
www.greenjoy.nl

Molenplas

Aan de Haarlemse Molenplas in Schalkwijk is het goed toeven. Met een zandstrandje, speeltuin en een restaurant waar je iets kunt eten of drinken ben je er zo een middag zoet. Picknicken kan hier ook prima trouwens. En zwemmen natuurlijk!
Waertmolenpad, Haarlem

Haarlemmermeerse Bos
Haarlemmermeerse Bos

Haarlemmermeerse Bos

In het Haarlemmermeerse Bos kun je lekker wandelen, spelen, zwemmen en nog veel meer! Het is een mooi gebied, echt de moeite waard om eens te ontdekken met je mugjes.
Parkeren: Paviljoenlaan 1, Cruquius

Burgemeester Rijkenspark pierenbad
Burgemeester Rijkenspark

Pootjebaden en wandelen in de schaduw in het Burgemeester Rijkenspark

Ok, het is misschien niet in de stad, maar het is wel een van de beste ‘geheime’ tips uit het boek Mugjes, al zeggen we het zelf (pagina 36). Combineer dit als het even kan met een bezoekje aan korenmolen De Zandhaas. Leuk en lekker.
Olga von Götschlaan, Santpoort-Zuid

Spelen en spartelen in de Veerplas

De Veerplas is een topplek aan de rand van Haarlem. Je kunt er gratis parkeren, er is een paviljoen (het Veerkwartier) met een goed terras en spelen in het water is natuurlijk ook een optie! Als bonus vind je hier ook nog de leuke natuurspeeltuin het Natuur Speeleiland. Plezier voor iedereen dus!
A. Hofmanweg 62A, Haarlem
www.hetveerkwartier.com
www.natuurspeeleilandhaarlem.nl

Wisenten bij de Oosterplas
de Oosterplas

Naar het strand, ’t Wed of de Oosterplas.

Een van de grootste voordelen van wonen in of rond Haarlem: dat het strand praktisch in je achtertuin ligt! Emmertje, schepje, hoedje, zonnebrand mee, relaxed plaatsje zoeken met goed zicht op je Mugjes en ontspannen maar! ’t Wed is een hele populaire plek voor gezinnen uit Haarlem en omstreken (en heeft het Bezoekerscentrum Kennemerduinen met restaurant, terras, speeltuin, informatie en wc). De Oosterplas is wat rustiger en zonder voorzieningen, maar ook prachtig!
Hier vind je een hele lijst kindvriendelijke strandtenten.

Park Velserbeek pierenbad
Park Velserbeek pierenbad

Verkoeling zoeken in Park Velserbeek

Ook al zo’n fijne plek met kleintjes, in Velsen-Zuid. Als het niet te druk is, kun je hier terecht in de pierenbadjes. Perfect voor peuters en kleuters!
Check hun facebookpagina voor actuele informatie.

Spelen met water

Speeltuinen Burcht ter Cleeff (dagelijks open van 13:00 – 18:00) en de Linnaeushof (in principe ma t/m vrij open, check de site voor openingstijden en om tickets te reserveren) hebben een bad of fontein. Droge kleren mee dus en dan hebben ze waterpret voor tien. En wie weet jij ook.

Tekst en foto’s: Nicoline van Slingelandt-Asselbergs, Eva Cameron-Bakker en Juliette Zwagemakers (hoofdfoto)
Deze blog kwam tot stand in samenwerking met Da Benito. Wil je ook samenwerken?

Hou Facebook en Instagram in de gaten voor nog meer kindvriendelijke tips. MUGJES komt na de zomer met een gloednieuw e-book met ruim 100 locaties, tips van locals en leuke activiteiten voor kinderen van 0 tot 7 jaar.

Share Tweet Pin It +1

Dit vind je misschien ook leuk

Grote betonnen buis in natuurspeeltuin Paddenpoel

Opening Natuurspeelplek in de Kweektuin

Geplaatst op 28 juni 2018

Eva_jarig in coronatijd

Als je mugje jarig is in coronatijd

Geplaatst op 2 april 2020

Vorige berichtKindvriendelijke strandtenten van Zandvoort tot Wijk aan Zee
Volgende bericht10 tips voor gezinnen die een huis zoeken in Haarlem en omstreken