In Bos & park, Speeltuin & kinderboerderij, Strand & duin

Verkoeling in de stad

Juliette_IJs eten_Haarlem

Verkoeling in de stad. Het is eigenlijk ook nooit goed hè? De ene keer regent het de hele maand en de volgende maand vinden we het weer veel te warm. Loop jij ook rond met een plakkend kind op of aan je? Lees dan snel verder: in deze blog vind je de leukste kinderactiviteiten die voor verkoeling zorgen. Ga lekker ijs eten, varen of fietsen of zoek mooie schaduwplekjes op in en rond Haarlem. Veel plezier en geniet van de zon!

Uitzicht vanaf het Kopje van Bloemendaal
Uitzicht vanaf het Kopje van Bloemendaal

Fietsen door Bloemendaal en ijsjes eten bij Da Benito

Wind door je haar en lekker rondgefietst worden, terwijl je de wereld aanschouwt vanuit je fietsstoeltje. Welk mugje houdt er niet van? En laten wij nou net een leuke fietstocht door Bloemendaal voor je hebben uitgestippeld. Die begint bij de Kweektuin, maar op een warme dag start je gewoon bij IJscafé Da Benito. Daar verkopen ze huisgemaakt ambachtelijk ijs in de lekkerste smaken. Naast klassiekers hebben ze ook altijd een aantal bijzondere smaken. De eigenaresse is een meesterijsbereider en dat proef je!
Adres: Soendaplein 33, Haarlem
Website: www.dabenito.nl

Verkoeling op het water in Haarlem
Varen in Haarlem

Varen in Haarlem

Het is misschien niet het eerste dat in je opkomt: varen. Maar waarom eigenlijk niet? Een zwemvestje is zo geregeld en een bootje eigenlijk ook. Je kunt kiezen voor een grote sloep en die delen met vrienden, of je huurt een fluistersloep bij Greenjoy. Niet heel diep, dus let op met kleine kinderen, maar wel betaalbaar en makkelijk te regelen. Picknickmand mee en die wind door je haren voelen!
Ligplaats: Leidsevaart achter Stadsschouwburg Haarlem
Website: https://greenjoy.nl/haarlem

Burgemeester Rijkenspark pierenbad
Burgemeester Rijkenspark

Pootjebaden en wandelen in de schaduw in het Burgemeester Rijkenspark

Ok, het is misschien niet in de stad, maar het is wel een van de beste ‘geheime’ tips uit het boek Mugjes, al zeggen we het zelf. Aan de kant van de Middenduinerweg vind je een heerlijk pierenbadje. Combineer dit als het even kan met een bezoekje aan korenmolen De Zandhaas. Superleuk om eens binnen te kijken in een molen. De brood- en pannenkoekenmixen van de Zandhaas zijn onze favorieten!
Parkeren: Velserhooftlaan, Santpoort-Zuid

Lees ook ‘Buiten zwemmen in Haarlem en omstreken

Spelen met water

Speeltuin Burcht ter Cleeff (dagelijks open van 09:00-18:00 behalve bij verhuur, check de agenda, het buitenwinkeltje is vanaf 15:00 uur geopend voor drinken, snoep en ijs) heeft op warme dagen een fontein voor waterpret. De Linnaeushof (dagelijks open van 10:00-17:00 of 10:00-18:00, check de site om tickets te reserveren) heeft een groter gedeelte waar je kunt spelen met water. Droge kleren mee dus en dan hebben ze waterpret voor tien. En wie weet jij ook.
Adres Burcht ter Cleeff: Van Dortstraat 3, Haarlem
Adres Linnaeushof: Glipperweg 4C, Heemstede

Meisje tekent in het Frans Hals Museum Haarlem
Verkoeling in het museum

Bonustip voor koelte en inspiratie

Waar is het áltijd koel? Ja, ook in de supermarkt, maar je hoofd in een vriesvak stoppen is weinig inspirerend. Ik doelde op: in een museum! Ga op een warme dag eens naar Teylers Museum, Frans Hals Museum, Verwey Museum Haarlem of het Archeologisch Museum! In al deze musea is altijd iets te zien en doen voor kinderen. Zij een speurtocht, jij even op adem komen. Heerlijk toch?

Tekst en foto’s: Nicoline van Slingelandt-Asselbergs, Eva Cameron-Bakker (varen en museum) en Juliette Zwagemakers (hoofdfoto)
Deze blog kwam tot stand in samenwerking met Da Benito. Wil je ook samenwerken?

Hou Facebook en Instagram in de gaten voor nog meer kindvriendelijke tips. Of koop het Mugjes e-book met ruim 200 locaties en leuke activiteiten voor kinderen van 0 tot 7 jaar!

Share Tweet Pin It +1

Dit vind je misschien ook leuk

Vorige berichtPluktuin met bloemen en zelfpluk groenten in Haarlem en omgeving
Volgende berichtBuiten zwemmen in Haarlem en omstreken