In Bos & park, Lunch & limo, Speeltuin & kinderboerderij, Strand & duin

Verkoeling in de stad

Nicoline_Turen naar de zee

Hebben wij even mazzel met dit mooie weer! Dat is natuurlijk heerlijk (behalve als je hoogzwanger bent, in dat geval wensen wij je succes), maar om te voorkomen dat jullie en je mugjes smelten, delen we bij deze wat koele tips.

Waar kun je met je Mugje in en rond Haarlem naartoe als je zin hebt in water, schaduw, ijsjes, kortom: verkoeling?

Zwemmen bij openluchtbad de Houtvaart 

De Houtvaart is een begrip in Haarlem en omstreken, en terecht. Dit prachtige openluchtbad heeft voor ieder wat wils: rechttoe-rechtaan zwembaden, duikplanken voor durfals en een peuterweitje met een pierenbad voor de kleintjes. Zo vaak komt het niet voor dat het weer goed genoeg is om hier naartoe te gaan (hoewel het water verwarmd is), dus go go go! 
Open maandag t/m vrijdag 12:00 – 18:00 vrij zwemmen en zaterdag / zondag 10:00 – 17:00 vrij zwemmen.
www.houtvaart.nl

IJsjes eten bij Garrone en daarna (of daarvoor) spelen bij Wilsonsplein
Natuurlijk zijn de meningen zeer verdeeld als het gaat over ‘het lekkerste ijs’ van Haarlem, maar Garrone hoort toch zeker thuis in de top 3. En het toeval wil dat je op loopafstand, bij de Stadsschouwburg, een perfect speeltuintje hebt voor klein en groot. Met een voetbalkooi, klimrekken, een speelhuisje en meer. Heb je nog boodschappen te doen? Tegenover Garrone zit een Albert Heijn en om de hoek een HEMA, altijd handig toch? 
Garrone is iedere dag open van 11:00 – 23:00.
www.garrone.nl

Varen 

Het is misschien niet het eerste dat in je opkomt: varen. Maar waarom eigenlijk niet? Een zwemvestje is zo geregeld en een bootje eigenlijk ook. Je kunt kiezen voor een grote sloep en die delen met vrienden, of je huurt een fluistersloep bij Greenjoy. Niet heel diep, dus let op met kleine kinderen, maar wel betaalbaar en makkelijk te regelen. Picknickmand mee en gaan!
www.greenjoy.nl

Pootjebaden en wandelen in de schaduw in het Burgemeester Rijkenspark

Ok, het is misschien niet in de stad, maar het is wel een van de beste ‘geheime’ tips uit het boek Mugjes, al zeggen we het zelf (pagina 36). Combineer dit als het even kan met een bezoekje aan korenmolen De Zandhaas. Leuk en lekker.
Olga von Götschlaan, Santpoort-Zuid

Naar het strand, of ’t Wed of de Oosterplas. 

Een van de grootste voordelen van wonen in of rond Haarlem: dat het strand praktisch in je achtertuin ligt! Emmertje, schepje, hoedje, zonnebrand mee, relaxed plaatsje zoeken met goed zicht op je Mugjes en ontspannen maar!
 Hier vind je een hele lijst kindvriendelijke strandtenten.

Spelen met water bij de Glasblazers (ma t/m vrij open van 14:00 – 17:00), Burcht ter Cleeff (dagelijks open van 13:00 – 18:00) of de Linnaeushof (ma t/m vrij open van 10:00 – 17:00, za en zo 10:00 – 18:00).
Deze speeltuinen hebben allemaal een bad, badje of fontein. Droge kleren mee dus en dan hebben ze waterpret voor tien. En wie weet jij ook.

Tekst en foto’s: Nicoline van Slingelandt-Asselbergs

Hou Facebook en Instagram in de gaten voor nog meer kindvriendelijke tips of koop het boek MUGJES, met ruim 100 locaties, tips van locals en leuke activiteiten voor kinderen van 0 tot 7 jaar.

Share Tweet Pin It +1

Dit vind je misschien ook leuk

Kweektuin_Natuurspeelplek

Opening Natuurspeelplek in de Kweektuin

Geplaatst op 28 juni 2018

Eva_Kerst_10

Kerstvakantie in Haarlem

Geplaatst op 14 december 2018

Vorige berichtMinibiebjes en KinderzwerfboekStations in Haarlem
Volgende berichtPeuterbieb