In Bos & park, Featured, Speeltuin & kinderboerderij, Strand & duin

Verkoeling in de stad

Nicoline_Turen naar de zee

Hebben wij even mazzel met dit mooie weer! Heerlijk natuurlijk, maar om te voorkomen dat jullie en je mugjes smelten, delen we bij deze wat koele tips.

Waar kun je met je mugje in en rond Haarlem naartoe als je zin hebt in water, schaduw, een ijsje, kortom: verkoeling?

Kinderen bij het pierenbadje Houtvaart Haarlem

Zwemmen bij openluchtbad de Houtvaart 

De Houtvaart is een begrip in Haarlem en omstreken, en terecht. Dit prachtige openluchtbad heeft voor ieder wat wils: rechttoe-rechtaan zwembaden, duikplanken voor durfals en een peuterweitje met een pierenbad voor de kleintjes. Zo vaak komt het niet voor dat het weer goed genoeg is om hier naartoe te gaan (hoewel het water verwarmd is), dus go go go!
Vanaf woensdag 1 juli open. Tijden (normaal gesproken, check de website voor de actuele status): maandag t/m vrijdag 12:00 – 18:00 vrij zwemmen en zaterdag / zondag 10:00 – 17:00 vrij zwemmen.
Vooraf reserveren via de website is verplicht. Los bad €4,40.
www.zwembaddehoutvaart.nl

Uitzicht vanaf het Kopje van Bloemendaal

Fietsen door Bloemendaal en ijsjes eten bij Da Benito
Wind door je haar en lekker in het rond gefietst worden, terwijl je de wereld aanschouwt vanuit je fietsstoeltje. Welk mugje houdt er niet van? En laten wij nou net een leuke fietstocht door Bloemendaal voor je hebben uitgestippeld. Die begint bij de Kweektuin, maar op een warme dag start je gewoon bij IJscafé Da Benito. Daar verkopen ze huisgemaakt ambachtelijk ijs, dat je online kunt bestellen en daar afhalen. Naast klassiekers hebben ze ook altijd een aantal bijzondere smaken. De eigenaresse is een meesterijsbereider en dat proef je!
www.dabenito.nl

Verkoeling op het water in Haarlem

Varen 

Het is misschien niet het eerste dat in je opkomt: varen. Maar waarom eigenlijk niet? Een zwemvestje is zo geregeld en een bootje eigenlijk ook. Je kunt kiezen voor een grote sloep en die delen met vrienden, of je huurt een fluistersloep bij Greenjoy. Niet heel diep, dus let op met kleine kinderen, maar wel betaalbaar en makkelijk te regelen. Picknickmand mee en gaan!
www.greenjoy.nl

Pootjebaden en wandelen in de schaduw in het Burgemeester Rijkenspark

Ok, het is misschien niet in de stad, maar het is wel een van de beste ‘geheime’ tips uit het boek Mugjes, al zeggen we het zelf (pagina 36). Combineer dit als het even kan met een bezoekje aan korenmolen De Zandhaas. Leuk en lekker.
Olga von Götschlaan, Santpoort-Zuid

Wisenten bij de Oosterplas

Naar het strand, ’t Wed of de Oosterplas. 

Een van de grootste voordelen van wonen in of rond Haarlem: dat het strand praktisch in je achtertuin ligt! Emmertje, schepje, hoedje, zonnebrand mee, relaxed plaatsje zoeken met goed zicht op je Mugjes en ontspannen maar!
 Hier vind je een hele lijst kindvriendelijke strandtenten.

Verkoeling zoeken in Park Velserbeek
Ook al zo’n fijne plek met kleintjes, in Velsen-Zuid. Als het niet te druk is, kun je hier terecht in de pierenbadjes. Perfect voor peuters en kleuters!
Check hun facebookpagina voor actuele informatie.

Spelen met water
Speeltuinen de Glasblazers (woe t/m za open van 14:00 – 17:00 uur, maar houd hun Facebookpagina in de gaten), Burcht ter Cleeff (dagelijks open van 13:00 – 18:00) en de Linnaeushof (in principe ma t/m vrij open, check de site voor openingstijden en om tickets te reserveren) hebben allemaal een bad, badje of fontein. Droge kleren mee dus en dan hebben ze waterpret voor tien. En wie weet jij ook.

Tekst en foto’s: Nicoline van Slingelandt-Asselbergs en Eva Cameron-Bakker
Deze blog kwam tot stand in samenwerking met Da Benito. Wil je ook samenwerken?

Hou Facebook en Instagram in de gaten voor nog meer kindvriendelijke tips of koop het boek MUGJES, met ruim 100 locaties, tips van locals en leuke activiteiten voor kinderen van 0 tot 7 jaar.

Share Tweet Pin It +1

Dit vind je misschien ook leuk

Peuter bij theater 2 Turven Hoog

Met je peuter naar het theater

Geplaatst op 10 april 2019

Sint Maarten lampion

Sint Maarten

Geplaatst op 8 november 2019

Vorige berichtKindvriendelijke strandtenten van Zandvoort tot Wijk aan Zee
Volgende bericht10 tips voor gezinnen die een huis zoeken in Haarlem en omstreken