In Evenement & workshop

Varen met kinderen in Haarlem

Varen met kinderen in Haarlem

Al sinds onze mugjes heel klein zijn, gaan wij af en toe met ze varen. Het buiten zijn, de wind in je haren en de stad vanaf een andere kant bekijken… het blijft leuk. Je trekt je kind een zwemvestje aan (toegegeven, dat verloopt niet altijd vlekkeloos…), reserveert online een tijdslot, stuurt een SMS naar Greenjoy, drukt de knop van de boot in en je kunt gaan. Zo makkelijk kan varen zijn! Wij maakten een relaxed rondje door Haarlem op een zonnige zondag.

Greenjoy sloepen Leidsevaart Haarlem

Varen in aluminium sloepen

Je hebt ze vast wel eens aan de Leidsevaart zien liggen; de aluminium sloepen van Greenjoy, geschikt voor 6 tot 8 personen. Achter de Haarlemse Stadsschouwburg stap je aan boord en vervolgens kies je of je richting de Stadsbolwerken (of de Nieuwe Gracht) vaart of richting Heemstede over de Leidsevaart. In twee uur kun je in ieder geval aardig wat van de stad zien. Hier vind je een aantal vaarroutes. Op de website van Greenjoy kies je wanneer en hoe lang je wilt varen. Prijzen variëren per dag en starten vanaf 25 euro per uur.

Teylers Museum Haarlem vanaf het water bewerkt

Haarlem vanaf het water

Onze stad ziet er toch weer heel anders uit vanaf het water. Molen de Adriaan, het Teylers Museum, de Nieuwe Bavo en de oude Droste Fabriek lijken nóg indrukwekkender. Door de geruisloosheid van de elektrische boot kun je je mugjes vertellen wat er te zien valt zonder dat je hoeft te schreeuwen.

Kind mag zelf varen

Mugje mag sturen

De sloepen van Greenjoy zijn begrensd op 6 km/uur, in de stad mag je namelijk niet harder varen. Dat is lekker relaxed, zeker met kleintjes aan boord. Wie weet willen ze zelf ook wel even sturen als ze een beetje begeleid worden. Onderweg kun je zelfs met een schepnetje plastic uit het water vissen. Je bent er tenslotte toch…

Stadstrand de Oerkap vanaf het water

Pizza op de boot

Het is natuurlijk leuk om een picknickmand vol lekkers mee te nemen als je gaat varen, maar ergens aanleggen is ook een optie. Wij deden dat bij Stadstrand de Oerkap, waar je heerlijke pizza’s uit de steenoven mee kunt nemen.

Meerkoet

Tekst en foto’s: Nicoline van Slingelandt
Deze blog kwam tot stand in samenwerking met Greenjoy. Wil je ook samenwerken?

Hou Facebook en Instagram in de gaten voor nog meer kindvriendelijke tips of koop het boek MUGJES, met ruim 100 locaties, tips van locals en leuke activiteiten voor kinderen van 0 tot 7 jaar.

Share Tweet Pin It +1

Dit vind je misschien ook leuk

Kind in hut bij Woeste Westen Amsterdam

Struinen in de natuurspeeltuin

Geplaatst op 9 juli 2019

Vorige berichtStruinen in de natuurspeeltuin
Volgende berichtIJmuiden: zes uitjes met kinderen