In Evenement & workshop, Featured

Vakantieprogramma’s in en om Haarlem in de zomervakantie

Vakantieprogramma's Haarlem zomer 2020

En dan staat de zomervakantie alweer bijna voor de deur… Bij veel gezinnen ziet die er dit jaar waarschijnlijk een beetje anders uit dan normaal. Misschien heb je besloten om deze zomer thuis te blijven. Of moet je keihard aan het werk de komende weken en zoek je leuke activiteiten om je mugje een gezellige zomer te bezorgen. Gelukkig zijn er allerlei te gekke vakantieprogramma’s en dagkampen in en om Haarlem die je mugje een echt vakantiegevoel zullen geven. En jou even wat ruimte. Wij hebben er alvast een aantal voor je op een rij gezet.

JiP KIDS vakantieprogramma's

Op avontuur tijdens JiP’s SUMMERCAMP

Misschien ken je Lonneke en Marleen van JiP KIDS al wel van de fijne speelochtenden die zij begin dit jaar voor ouders en mugjes organiseerden. Deze zomer kan je mugje met JiP KIDS zonder jou op avontuur, tijdens het SUMMERCAMP. Lekker spelen, ontdekken, hutten bouwen en picknicken in het Haarlemmermeerse bos, waarbij er veel aandacht wordt besteed aan groepsvorming, samenwerken en vriendschap. Voor 3- en 4-jarigen is er het twee uur durende Jippies’ SUMMERCAMP. Kinderen van 4 t/m 8 kunnen met het Jipsters’ SUMMERCAMP langer mee op pad. Voor mugjes van 4 mag je dus zelf bepalen of je kind een echte avonturier is die al de hele dag mee kan of dat het korte programma misschien geschikter is.

Leeftijd: 3 t/m 8 jaar
Datum en tijd: Jippies’ SUMMERCAMP is op 8 en op 15 juli van 9:00 tot 11:00 uur. Jipsters’ SUMMERCAMP is op 9 en 10 juli en op 16 en 17 juli van 9:30 tot 15:30 uur.
Kosten: Jippies’ SUMMERCAMP kost €17,50 per keer. Jipsters’ SUMMERCAMP kost €95,- voor een tweedaagse of €55,- voor een losse dag. Dit is inclusief eten en drinken.
Locatie: Haarlemmermeerse bos, Hoofddorp
Aanmelden: via een DM op Instagram of door te bellen naar 06-41404894

Mamagaai zomervakantie Haarlem

Creatief uit je dak tijdens de theaterzomerweken van Mamagaai

Heb jij thuis een creatief mugje dat gek is op toneelspelen? Dan zijn de vakantieprogramma’s van Mamagaai een echte aanrader. Een week lang iedere dag theaterles en lekker gek doen met maffe kostuums en pruiken. De zomerweken worden op 2 verschillende locaties gegeven: bij Hart in Haarlem en bij Theater De Luifel in Heemstede. Aan het eind van iedere zomerweek is er een heuse eindvoorstelling voor de ouders.

Leeftijd: 6 t/m 12 jaar
Datum en tijd: Tijdens de hele zomervakantie van regio noord is er iedere week van maandag tot en met vrijdag van 10:00 tot 16:00 uur een zomerweek.
Kosten: Nieuwe leerlingen betalen €245, trouwe Mamagaaiers €225. Een broertje of zusje krijgt 10 procent korting, nog een broertje of zusje 15 procent. Kom je 2 weken naar Mamagaai, dan krijg je 25 procent korting op de 2e week.
Locatie: Hart, Kleine Houtweg 18 in Haarlem en Theater De Luifel, Herenweg 96 in Heemstede
Website: mamagaai.nl

Aanmelden: via het inschrijfformulier op mamagaai.nlVakantieprogramma's Natuur Speeleiland

Op avontuur tijdens het Natuurkamp van Natuur Speeleiland

Laat het maar aan Chantal van Natuur Speeleiland over om steeds weer iets leuks te bedenken. Deze zomervakantie is dat een te gek 3-daags Natuurkamp. Naast alles wat er normaal al bij Natuur Speeleiland te doen is, zijn er ook allerlei andere activiteiten voor kinderen. Zo kan je mugje er suppen met een professionele instructeur, meedoen met een bootcamp en midgetgolfen. Er is ook een afvalspeurtocht in samenwerking met de Groene Mug. En vogelspotkoning Johan neemt de kinderen mee in de wondere wereld van het Spaarnwouder vogellandschap. De week wordt sfeervol afgesloten met marshmallows die je mugje zelf mag roosteren bij het vuur.

Leeftijd: 6 t/m 9 jaar en 10 t/m 12 jaar
Datum en tijd: De eerste twee weken zitten al vol, maar er zijn nog plekjes vrij voor de kampen van 20 t/m 22 juli, 27 t/m 29 juli, 3 t/m 5 augustus en 10 t/m 12 augustus. Elke kampdag start om 10:00 uur en is afgelopen om 16:00 uur.
Kosten: Het 3-daagse kamp kost €150,- per kind, inclusief lunches en gezonde snacks.
Locatie: A. Hofmanweg 62A, Haarlem
Website: natuurspeeleilandhaarlem.nl

Aanmelden: via bezoek@natuurspeeleilandhaarlem.nlkinderkunstdagen Pier K

Laat je creativiteit de vrije loop tijdens de Kinderkunstdagen van Pier K

Iedere schoolvakantie organiseert Pier K een aantal Kinderkunstdagen vol creativiteit en gezelligheid. Dit keer is het thema ‘Samen’. Dansen, theater, tekenen, schilderen, boetseren, breien, een podcast maken… Wat staat er weer ontzettend veel leuks op het programma!

Leeftijd: 6 t/m 12 jaar
Datum en tijd: 7, 8 en 9 juli van 10:00 tot 16:00 uur
Kosten: Een losse dag kost 27 euro. Dat is inclusief lunch en snacks. Schrijf je je kind voor alle drie de Kinderkunstdagen in, dan betaal je 73 euro.
Locatie: Raadhuisplein 9, Hoofddorp
Website: pier-k.nl

Aanmelden: via pier-k.nlMeisje in speeltuin Floragaarde Haarlem

Speeltuinzomerweken bij de speeltuinen Floragaarde, Jeugdland en Brouwersplein (voorheen Klarenhof)

De speeltuinen Floragaarde, Jeugdland en Brouwersplein slaan deze zomer de handen ineen en hebben een geweldig kinderprogramma ontwikkeld. In de eerste en in de laatste week van de zomervakantie vinden er allerlei leuke workshops en activiteiten plaats. Inschrijven is verplicht. Er is maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus wees er snel bij! Ga naar de facebookpagina voor een overzicht van data en leeftijden. De workshops voor de jongere kinderen kosten 5 euro per kind.

Website: www.facebook.com/speeltuinzomerweken
Aanmelden: speeltuinzomerweken@haarlemeffect.nl

Deze blog kwam tot stand in samenwerking met JiP KIDS, Mamagaai, Natuur Speeleiland, Pier K en de speeltuinen Floragaarde, Jeugdland en Brouwersplein. Wil je ook samenwerken?

Hou Facebook en Instagram in de gaten voor kindvriendelijke tips of meld je aan voor onze maandelijke tips!

Tekst: Eva Cameron-Bakker
Foto’s: JiP KIDS, Mamagaai, Natuur Speeleiland, Pier K, Eva Cameron-Bakker

Share Tweet Pin It +1

Dit vind je misschien ook leuk

Jongetje aan het roer IJmuider Zee- en Havenmuseum

IJmuider Zee- en Havenmuseum met mugjes


Geplaatst op 17 april 2019

Eva_04 - Verrekijker

Mugjes in het museum: Forteiland IJmuiden

Geplaatst op 11 juli 2018

Artisklas_Kerkuil

Wasberen in Haarlem? Jazeker!

Geplaatst op 5 juli 2018

Vorige bericht10 tips voor gezinnen die een huis zoeken in Haarlem en omstreken
Volgende berichtWaterbeestjes vangen bij Buitenplaats Leyduin