In Evenement & workshop

Stoere uitjes voor Vaderdag 

Eva - Elswout (herten kijken) 01

Vaders van Haarlem en omstreken opgelet!

Het is natuurlijk de bedoeling dat jij op zondag 17 juni in de watten wordt gelegd met mooie tekeningen en zelfgemaakte sleutelhangers, maar waarom zou je niet zelf een leuk uitje verzinnen voor die dag? Wij hebben een aantal stoere activiteiten voor je uitgezocht, hoef je alleen nog maar te kiezen.*

Ontmoet de Gruffalo bij Zorgvrij Informatieboerderij
Durft jouw mugje de Gruffalo in het echt te ontmoeten? Zoek de Gruffalo en neem hem mee uit wandelen. Vos, Uil en Slang schrikken zich helemaal te pletter! Er zijn drie rondes: 12.00-13.00 uur, 13.30-14.30 uur en 15.00-16.00 uur.

Adres: Genieweg 50, Velsen-Zuid
Kosten: €7,50 per kind, ouders gratis.
Opgeven verplicht via: info@natuuriseenfeest.nl. Geef aan met hoeveel kinderen je komt en op welk tijdstip je mee wil doen.

Circus Sijm IJsbaanlaan
Circus Sijm is niet zomaar een circus, maar je moet er eigenlijk zelf heen om dat mee te maken. Op zondag 17 juni staat dit spektakel op de IJsbaanlaan in Haarlem, dat is dus de uitgelezen kans om je mugje (en jezelf) een magische middag te bezorgen!

Tijd: 13:30 uur
Kosten: €14,00 per persoon (als je online bestelt, aan de kassa is het €3,50 duurder), kinderen van 0 en 1 jaar gratis
Website: www.circussijm.nl

Stoer circuit bij de Fruittuin van West
Op Vaderdag mogen vaders in deze leuke Amsterdamse pluktuin laten zien hoe goed ze uit de voeten kunnen met verschillende soorten vervoer. Wie het snelst z’n kind naar de overkant brengt in een kruiwagen!

Adres: Tom Schreursweg 48 (voor navigatie voer in 12), Amsterdam
Tijd: zondag 17 juni 12:00 – 14:00 uur
Kosten: gratis
Aanmelden via: wil@fruittuinvanwest.nl
Website: 
www.fruittuinvanwest.nl

Openluchtbad Houtvaart
Als vader wordt er van je verwacht dat je op z’n minst sterk en sportief bent en waar kun je die vaardigheden beter laten zien dan in het zwembad? Extra bonus: op Vaderdag mogen vaders gratis mee naar de Houtvaart, van 12:00 – 17:00 uur. Go go go!

Kosten: los bad €4,10
Website: 
houtvaart.nl/activiteiten/

Houtfestival
Dit festival, dat draait om wereldmuziek en -dans, is vanaf zaterdagmiddag al te bezoeken, maar zondag vanaf 12 uur kunnen mugjes met avontuurlijke vaders hier zeker terecht om te proeven van andere culturen. In het programma is genoeg aandacht voor gezinnen.

Adres: Haarlemmerhout, Haarlem
Tijd: zondag 17 juni 12:00 – 23:00 uur
Kosten: gratis
Website: 
www.houtfestival.nl

Vader-kind bootcamp op het Natuur Speeleiland
Samen met je kind meedoen aan een vader-kind bootcamp, dat is cool! Wie zijn er sterker en sneller: de vaders of de mugjes?

Starttijden: 14.00 uur en 15.00 uur
De bootcamp duurt ongeveer 45 minuten
Maximaal aantal per groep: 14 personen
Kosten: €5,50 per persoon (betalen kan met pin op het Speeleiland)
Opgeven noodzakelijk: stuur een mailtje naar spelen@natuurspeeleilandhaarlem.nl en vermeld je gewenste starttijdstip.

Varen door Haarlem
Het is echt te gek om Haarlem een keer vanaf het water te bekijken, zeker als het mooi weer is! Een sloep huren doe je bijvoorbeeld bij varendoorhaarlem.nl, waar de vierde persoon op Vaderdag gratis mee mag. Er passen maximaal 6 personen aan boord (exclusief de schipper), het tochtje duurt ongeveer vijf kwartier en opstappen kan bij Zuidam, op de Nieuwe Gracht of de Leidsevaart.

Kosten: EUR 19,50 per persoon, 4e persoon gratis
Website: 
www.varendoorhaarlem.nl

Free hugs
Wie denkt dat stoere vaders niet af en toe een knuffel nodig hebben, heeft het mis. Mugjes en hun vaders kunnen op zondag 17 juni tussen 14:00 en 17:00 uur terecht op de Grote Markt in Haarlem om een gratis knuffel te halen. Volg de bordjes Free Hugs en dan komt het vanzelf goed.

Mocht je op Vaderdag echt wat verkoeling kunnen gebruiken, check dan deze blog even. Of vind hier onze tips voor de leukste gratis uitjes in en rond Haarlem.

Hou Facebook en Instagram in de gaten voor nog meer kindvriendelijke tips of koop het boek MUGJES, met ruim 100 locaties, tips van locals en leuke activiteiten voor kinderen van 0 tot 7 jaar.

*ook geschikt voor moeders die de vaders willen verrassen met een activiteit

Tekst: Nicoline van Slingelandt
Foto: Eva Cameron-Bakker

Share Tweet Pin It +1

Dit vind je misschien ook leuk

Eva_04 - Verrekijker

Mugjes in het museum: Forteiland IJmuiden

Geplaatst op 11 juli 2018

Binnen spelen

Geplaatst op 21 juni 2018

Vorige berichtAcht leuke gratis uitjes in en rond Haarlem
Volgende berichtDue Grappi: ontspannen en spelen