In Bos & park, Speeltuin & kinderboerderij, Strand & duin

Sleeën in en rond Haarlem: waar zijn de beste sleehellingen?

Sleeën in en rond Haarlem_kind op slee_sleehellingen

Sneeuwpret! Die kans mogen we natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan. Ga je ook lekker sleeën in Haarlem of omgeving met je mugjes? Wij geven je wat tips voor waar je de mooiste sleehellingen vindt. Probeer drukte te vermijden en ga lopend, op de fiets of vroeg of juist laat op de dag. Veel plezier!

Waar gaan we sleeën in en rond Haarlem?

IvK_Blinkert sleeen Haarlem sleehelling Kraantje Lek

Het duin ‘de Blinkert’

Dit hoge duin bij Kraantje Lek is altijd al een favoriete hotspot geweest voor het rollen en glijden van grote hoogte. Veel mensen weten deze plek wel te vinden, dus als je op zoek bent naar een rustige plek, lees dan nog even verder. Goed nieuws: de Kraantje Snack buitenbar is open van 10:00-17:00 uur.
Parkeren: Duinlustweg 22, Overveen

Sleeheuvel Spaarnwoude

Ja ja, er is in Recreatiegebied Spaarnwoude een heuse sleeheuvel! Op Google maps staat hij aangegeven, zoek op Valleiweg Velsen-Zuid, dan zie je ‘m staan. Wie zoeft er als eerste naar beneden?
Parkeren: Parkeerplaats Peddelpoel (zie Google maps) of probeer het bij Oostbroekerweg 1

NvS_Big Spotters Hill Groene Weelde Cruquius sleehelling mugjes

Big Spotters Hill

Deze heuvel staat ook als een van de toppers in ons overzicht van mooiste uitzichtpunten in en rond Haarlem en dat is niet voor niks. In het gebied de Groene Weelde kun je uitstekend sleeën. Gewoon rustig over de paden voor de kleintjes en van de heuvel af voor de daredevils.
Parkeren: bij de Haarlemmermeersche Golf Club (daarna steek je de weg over en loop je zo de Groene Weelde in) of aan de andere kant bij Concors aan de Paviljoenslaan 1, Cruquius

Kenaupark

Ook in het bos of park om de hoek zijn natuurlijk genoeg leuke paadjes en heuveltjes die leuk zijn met sneeuw. Denk aan het Kenaupark, Schoterbos of Reinaldapark bijvoorbeeld. En een sneeuwpop maken is ook te gek en dat kan natuurlijk overal!

Speelbos Meermond

Ken je deze superleuke natuurspeeltuin? Er zijn verschillende plaatsen waar je lekker van een sleehelling af kunt roetsjen en je fietst er makkelijk naartoe. Meestal is er ook genoeg ruimte en de speeltuin is gratis toegankelijk en open van zonsopgang tot zonsondergang.
Parkeren: Cruquiusweg 49, Heemstede

NvS_sleeen in de duinen bij Parnassia

Strand

Het Kopje van Bloemendaal wordt normaalgesproken bij sneeuwval afgesloten voor auto’s, maar dit jaar heeft de burgemeester besloten dat dat geen goed idee is vanwege corona. Heel jammer, maar het is niet anders… Bij sleeën denk je al snel aan de Kennemerduinen, maar ook dat is dit jaar niet zo’n goed idee in verband met de drukte die daar snel ontstaat. Parkeerplaats Koevlak (bij ’t Wed) is in ieder geval de komende weekenden dicht. Ga in plaats daarvan naar het strand, daar is plaats genoeg en er zijn overal sleehellingen in de vorm van zandheuvels voor groot en klein. Oh en veel strandtenten hebben sinds 1 februari hun to go-punten weer geopend, dus haal daar je warme chocolademelk of koffie en wat lekkers, dan is iedereen blij!

Tekst: Nicoline van Slingelandt
Foto’s: Eva Cameron (hoofdfoto), Ingrid van Koppenhagen (’t Blinkert), Nicoline van Slingelandt (Big Spotters Hill en strand)

Hou Facebook en Instagram in de gaten voor nog meer kindvriendelijke tips. MUGJES komt binnenkort met een gloednieuw e-book met ruim 100 locaties, tips van locals en leuke activiteiten voor kinderen van 0 tot 7 jaar.

Share Tweet Pin It +1

Dit vind je misschien ook leuk

Vorige berichtVaste oppas in en om Haarlem via Nanny Sue
Volgende berichtBuggyproof terrasjes in Haarlem en omstreken