In Evenement & workshop

Sintintocht Haarlem

Sintintocht Haarlem

Heel veel mugjes wachten al met spanning op het moment dat de Sint voet aan wal zet. In Haarlem gebeurt dat aanstaande zondag 18 november, als Sinterklaas met zijn Pieten zwaaiend over het Spaarne komt varen op de echte Pakjesboot. De boot legt aan op de Koudenhorn ter hoogte van de Valkestraat en vanaf daar gaat Sint te paard verder richting de Grote Markt. Wil je hem komen toezingen met je mugjes? Kijk dan even op onze kaart hoe de route loopt, die is sinds vorig jaar namelijk iets anders dan daarvoor. Eindbestemming is wel zoals gebruikelijk de Grote Markt, maar dan weer niet met burgemeester Wienen, die vond dat zijn zichtbare beveiliging niet past bij dit kinderfeest. Locoburgemeester Sikkema zal de Sint verwelkomen.

Mugjes route Sintintocht

Sint op het dak

Ook in gemeenten rondom Haarlem komt de Sint natuurlijk kinderen begroeten en in Heemstede doet hij dat al jaren heel spectaculair vanaf een dak in de Jan van Goyenstraat. Vanaf 16:30 brengt een Pietenband de stemming er al goed in en het feestje duurt daar tot een uur of 18:00. De moeite waard om eens te gaan kijken! Komt een intocht je deze zondag niet zo goed uit? Dan kun je volgende week zondag gewoon in Spaarndam terecht. Om 14:00 uur verschijnt Sinterklaas in dat leuke dorp, bij de Kolk. Pak je mugjes goed in en spring op de fiets, dan kun je ook nog even langs speeltuin Nieuw Leven en de schaapjes op de dijk!

Pakjesboot 12

Het is inmiddels traditie dat de Pakjesboot 12 na een paar dagen terugkeert naar Haarlem zodat ouders en kinderen ‘m van binnen kunnen bewonderen. Dit jaar is dat op maandag 26 en dinsdag 27 november. Kaartjes voor dit evenement koop je op www.pakjesboot.nl.

Yannick_Sintintocht Haarlem

Tekst: Nicoline van Slingelandt
Foto’s: Nicoline en Yannick van Slingelandt

Hou Facebook en Instagram in de gaten voor nog meer kindvriendelijke tips of koop het boek MUGJES, met ruim 100 locaties, tips van locals en leuke activiteiten voor kinderen van 0 tot 7 jaar.

Share Tweet Pin It +1

Dit vind je misschien ook leuk

Eva_Maquette 1

Mugjes in het museum: Museum Haarlem


Geplaatst op 14 november 2018

Vorige berichtMugjes in het museum: Museum Haarlem

Volgende berichtMugjes met goede ideeën gezocht