In Speeltuin & kinderboerderij

Schommels in het wild in en rond Haarlem

Meisje op een schommel_schommelen_schommels_speeltuin_haarlem_overveen_mugjes

‘Hoger! Hoger! Nog hoger, mama!’ Heerlijk toch, dat stralende koppie en die blije beentjes in de lucht als je mugje vrolijk heen en weer zwiept op de schommel? In en om Haarlem zijn er natuurlijk heel veel leuke speeltuinen waar je kleintje lekker kan schommelen. Maar wist je dat er ook verschillende ‘wildschommels’ te vinden zijn? Schommels die zo maar ergens in een parkje, binnentuin of straat zijn opgehangen aan een stevige boomtak. Voor buurtkinderen of voorbijgangers. Wij hebben er een paar voor je op een rij gezet.

Wijngaardtuin_schommelen_mugjes_haarlem_kinderen_wildschommelen

Wijngaardtuin

Midden in het centrum van Haarlem, met prachtig uitzicht op de Grote Bavokerk, ligt de Wijngaardtuin. Heb je de tuin nog niet ontdekt, wandel er dan zeker eens langs. Een oase van rust met een schommel zó groot, dat er twee mugjes tegelijk op passen.

Meesterlottelaan

Tussen de Dreef en de Wagenweg, ter hoogte van het hertenkamp in de Haarlemmerhout, loopt een klein straatje dat de Meesterlottelaan heet. Ook hier kun je wildschommelen. Verderop in de straat staat een oude muur met een kijkgaatje erin; heel spannend! En dan daarna naar de hertjes of de kinderboerderij in de Hout.

Florapark_schommels_Haarlem_spelen_kinderen_mugjes

Florapark

Het Florapark in de Koninginnebuurt heeft een fijne buurtschommel die bijna weg moest van de gemeente. Gelukkig ging dat niet door, want deze superlange schommel is reuze populair bij kinderen uit de buurt.
Update augustus 2021: helaas heeft deze schommel het begeven. Als hij vervangen wordt, zullen we dat laten weten.

Perseusstraat

Ook in de kindvriendelijke Planetenwijk vind je een buurtschommel. Hij hangt aan een boom op het pleintje bij de Perseusstraat. Zo’n vijf minuten lopen vanaf het fijne koffietentje Nes71, dat vorig jaar onze Mugjes Luier Award won. En mooi nieuws, want Nes71 heeft nu ook een foodtruck in het Zaanenpark!

Hasselaersplein_Haarlem_wonen_kindvriendelijk_schommels_mugjes

Hasselaersplein

In het Zijlwegkwartier hangt op het veldje tussen de mooie, statige huizen van het Hasselaersplein een fijne schommel aan een boom. Ook een leuk plekje voor kinderen om lekker rond te rennen of met de bal te spelen. En je wandelt vanaf hier zo het centrum in voor een ijsje.

Jacob Catslaan in Driehuis

Ook Driehuis heeft een buurtschommel. De schommel is in de Jacob Catslaan, vlakbij het Pieter Vermeulen Museum. Het Pieter Vermeulen Museum is misschien wel het meest kindvriendelijke museum in de regio. Tot 21 november 2021 kun je er voor de tentoonstelling ‘Zo slim als een vos’ terecht.

Landgoed Duin en Kruidberg_wildschommelen_schommels_schommelen_santpoort_mugjes

Landgoed Duin & Kruidberg

Bij Landgoed Duin & Kruidberg kun je voor de deuren schommelen with a view. Leuk om te combineren met ‘Speuren in de duinen’, het kindvriendelijke wandelrondje van twee kilometer dat bij de parkeerplaats van Natuurmonumenten niet ver van het landgoed start.

Hello, I’m Local

OK, niet echt een buurtschommel, maar wel leuk om toe te voegen aan dit lijstje. Bij boutique hostel Hello, I’m Local in de Spaarnwouderbuurt kun je een appartement of een familiekamer met schommel boeken. Dat is toch de droom van ieder kleintje! En wist je dat je bij Hello, I’m Local ook voor een kopje koffie terecht kunt als je er niet overnacht?

Bodhi Beach_zandvoort_schommels_schommelen_strandtent

Zandvoort aan Zee

Wil je weleens schommelen met uitzicht op zee, dan is Bodhi Beach the place to be! Te gek om hier tegen zonsondergang met je mugje naartoe te gaan. Ook Gestrand in Bloemendaal (op camping de Lakens) is trouwens een goede optie. Gestrand heeft namelijk niet alleen een lekker sfeertje en een geweldige speeltuin, maar ook schommels aan de bar.

Meer schommelen in het wild

Weet jij nog een andere leuke buurtschommel of wildschommelplek in Haarlem en omstreken? Laat het ons weten via info@mugjes.nl of stuur een mooie foto van jouw schommelende mugje.

Tekst en foto’s: Eva Cameron-Bakker
Foto Wijngaardtuin: Nicoline van Slingelandt

Hou Facebook en Instagram in de gaten voor nog meer kindvriendelijke tips. MUGJES komt binnenkort met een gloednieuw e-book met ruim 100 locaties, tips van locals en leuke activiteiten voor kinderen van 0 tot 7 jaar.

Share Tweet Pin It +1

Dit vind je misschien ook leuk

Stock_oppas nanny sue_haarlem

Vaste oppas in en om Haarlem via Nanny Sue

Geplaatst op 29 januari 2021

Burlwandeling met kinderen

Burlwandeling met kinderen

Geplaatst op 14 oktober 2019

Vorige berichtLeuk overnachten met kinderen in Haarlem en omstreken
Volgende berichtSpeelbos Meermond