In Speelgoed & cadeau

Schoencadeautjes in en rond Haarlem

Schoencadeautjes in Haarlem

De Sint is weer in het land! Dat betekent dat er ’s avonds mugjes met hoopvolle gezichtjes zingen en hun schoen zetten. Voor  pakjespieten die nog niet zo heel goed de weg weten in en rond Haarlem hebben we een paar toplocaties voor schoencadeautjes op een rij gezet. Voornamelijk van lokale ondernemers, want laten we die niet vergeten te steunen de komende feestdagen!

Haarlem Centrum

Niet dat Meneer Paprika nog uitleg nodig heeft, maar hier vindt de Sint een heel schap (als je binnenkomt rechts) met schoencadeautjes. Precies het leuke grut waar mugjes blij van worden, zoals grappige sleutelhangers, coole stickers en mooie portemonneetjes.
Adres: Koningstraat 19, Haarlem
Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 08:30-18:00 uur, zaterdag van 09:00-18:00 uur en zondag van 10:00-17:00 uur
Website: meneerpaprika.nl

Kiekeboek verkoopt behalve de mooiste boekjes ook allerlei leuke knuffels en doeboeken en spelletjes voor kleine en grotere mugjes.
Adres: Gierstraat 29, Haarlem
Openingstijden: maandag van 12:00-18:00 uur, dinsdag t/m vrijdag van 09:30-18:00 uur en zaterdag van 09:30-17:00 uur
Website: kiekeboek.nl

Krokodil staat vol spelletjes, knuffels en speelgoed om te sparen en uit te breiden. Wel zo fijn als je nog heel vaak schoentjes moet vullen als pakjespiet.
Adres: Gedempte Oude Gracht 84, Haarlem
Openingstijden: maandag van 13:00-17:30 uur, dinsdag t/m vrijdag 10:00-17:30 uur, zaterdag van 10:00-17:00 uur en zondag van 12:00-17:00 uur
Website: krokodilspeelgoed.nl

Of ga naar een van onze favoriete kinderkledingwinkels in de binnenstad. Naast kinderkleding vind je bij al deze winkels ook leuke speeltjes en mooie accessoires.

Haarlem Noord

Bij Game Time in de Cronjé (de Generaal Cronjéstraat) vind je Schleich dieren, leuke proefjes, toffe spelletjes en nog veel meer. Kom je er niet uit? Vraag dan gewoon advies, een groot voordeel ten opzichte van online shoppen.
Adres: Generaal Cronjéstraat 47, Haarlem
Openingstijden: maandag van 12:00-18:00 uur, dinsdag t/m vrijdag van 09:00-18:00 uur en zaterdag van 09:00-17:00 uur
Website: game-time.nl

Juffrouw Slak is al jaren hét adres in de Kleverparkbuurt voor duurzame kinderkleding, speelgoed en accessoires voor in huis. Voor in de schoentjes vind je hier onder andere krijtjes en leuke babyspeeltjes.
Adres: Santpoorterstraat 56, Haarlem
Openingstijden: dinsdag van 09:00-17:00 uur en woensdag t/m zaterdag van 10:00-17:00 uur
Website: kinderwinkel-juffrouw-slak-business.site

Voor pakjespieten die schoentjes liever vullen met wat lekkers dan met een speeltje is Ieteke een aanrader. Dit prachtige, nostalgische snoepwinkeltje heeft een mix van ouderwets snoep en snoep van nu.
Adres: Hoofdstraat 196, Santpoort-Noord
Openingstijden: vrijdag en zaterdag van 09:00-17:00 uur
Website: facebook.com/snoepwinkel-ieteke

Tip: wil je tóch schoencadeautjes kopen bij bijvoorbeeld Bol.com, bestel via doelshop.nl. Jij betaalt dan het normale bedrag en de webwinkel doneert aan een door jou uitgekozen goed doel.

Duurzame cadeau-alternatieven

Het leven is de afgelopen tijd een heel stuk duurder geworden. Dus waarom niet eens speelgoed ruilen of lenen in plaats van steeds weer iets nieuws kopen? Is ook nog eens beter voor het milieu!

Op woensdag 23 november vindt er weer een Swap Sint Ruilmarkt plaats in Haarlem. Voor ieder stuk speelgoed dat je inbrengt, mag je een ander stuk speelgoed weer mee naar huis nemen. De perfecte manier om geld te besparen, je huis eens op te ruimen, een ander blij te maken en bovendien duurzaam bezig te zijn. Speelgoed dat overblijft, gaat naar een goed doel.
Adres: Korfbalclub Aurora, Vergierdeweg 265c, Haarlem
Openingstijden: Speelgoed kun je inleveren tussen 08:30 en 09:30 uur en 17:30 en 19:30 uur. Ruilen kan tussen 19:30 en 20:30 uur.
Website: facebook.com/SwapSintHaarlem

Ook Celine van Bieperdebiep heeft een leuk en duurzaam alternatief bedacht voor al dat nieuwe (plastic) speelgoed. Een feestelijk ingepakte ‘Biep-pas’ met tegoed voor in de schoen. Maar ouders kunnen ook direct gehuurd speelgoed van Bieperdebiep cadeau geven. Dat wordt dan feestelijk verpakt en de Sint legt in een leuk gedichtje uit hoe het werkt. Bieperdebiep biedt mooi, duurzaam speelgoed dat de nieuwsgierigheid en de creativiteit van je mugje prikkelt.
Website: bieperdebiep.nl

Maak andere kinderen blij bij de Speelgoedbank

Ken je de Speelgoedbank al? Hier lever je je (nog mooie) speelgoed in, zodat ook kinderen van ouders die weinig te besteden hebben cadeautjes kunnen krijgen. Zie je zelf iets moois? Dan mag je het ook gewoon kopen, daarmee steun je de stichting. Voor kinderen is het heel goed om af en toe eens te bedenken waar ze niet (meer) mee spelen en dat door te geven aan andere kinderen.
Adres: Gedempte Herensingel 4, Haarlem
Openingstijden: maandag, woensdag en donderdag van 10:00–16:00 uur, dinsdag en vrijdag van 10:00–14:00 uur
Website: speelgoedbankhaarlem.nl

Suprisestress

Tenslotte nog een heel fijne tip voor al die Pieten die last hebben van surprisestress. Creatief magazijn Mooizooi heeft niet alleen de meest geweldige knutselmaterialen, maar verkoopt ook allerlei leuke Doe-Het-Lekker-Zelf-knutselpakketten.
Adres: Terschellingpad 2, Haarlem
Openingstijden: dinsdag t/m vrijdag van 10:00-17:00 uur en zaterdag van 11:00-16:00 uur
Website: mooizooi.nl

Tekst: Nicoline van Slingelandt-Asselbergs en Eva Cameron-Bakker
Foto: Eva Cameron-Bakker

Hou Facebook en Instagram in de gaten voor nog meer kindvriendelijke tips. Of koop het Mugjes e-book met ruim 200 locaties en leuke activiteiten voor kinderen van 0 tot 7 jaar!

 

Share Tweet Pin It +1

Dit vind je misschien ook leuk

Bloemen plukweide Haarlem

Fietsen met je kind naar Cruquius en Heemstede

Geplaatst op 29 augustus 2019

Peuter in speeltuin Jeugdland Haarlem

18x speeltuinen in en rond Haarlem

Geplaatst op 17 september 2020

Vorige berichtDe leukste kinderkledingwinkels in Haarlem centrum
Volgende berichtIJmuider Zee- en Havenmuseum met mugjes