In Evenement & workshop

Schaatspret bij IJsbaan Haarlem

Meisje op het ijs bij IJsbaan Haarlem

Tot eind maart kunnen we nog lekker glibberen op het ijs bij de schaatsbaan in Haarlem. Wist je dat mugjes al vanaf een jaar of drie prima mee kunnen naar de ijsbaan? Naast de overdekte 400-meterbaan heeft IJsbaan Haarlem namelijk ook een overdekt middenterrein. Op dit terrein van 30 bij 60 meter kan uitgebreid geoefend worden. Ook fijn voor ouders die nog niet zo zelfverzekerd zijn op het ijs… Voor beginners zijn er trouwens metalen rekjes om op te steunen tijdens het schaatsen. Kleintjes kunnen ook de plastic rendieren en zeehonden gebruiken. Op de zeehonden kunnen ze zich zelfs zittend rond laten schaatsen.

Meisje achter zeehond bij IJsbaan Haarlem

Familieschaatsen, lessen en cursussen

Op zondagmiddag is er op het middenterrein familieschaatsen. De ijsbaan organiseert dan gratis van 13:30 tot 14:30 uur behendigheidsspelletjes, zoals ijshockey en estafette. Instructeurs van Kras Sport begeleiden de activiteiten. Dezelfde instructeurs geven schaatslessen bij de ijsbaan, waar mugjes vanaf 4 jaar al aan kunnen meedoen. En tijdens de schoolvakanties zijn er intensieve schaatscursussen, ook voor kinderen vanaf 4 jaar.

Les van Kras Sport bij IJsbaan Haarlem

Schaatsen huren

Wil je graag eens met je mugje naar de ijsbaan, maar hebben jullie geen eigen schaatsen? Geen probleem. In het complex van IJsbaan Haarlem zit Engelbert Sport. Daar kun je schaatsen in alle soorten en maten huren. Voor kinderen vanaf drie jaar huur je voor 3 euro 2,5 uur lang dubbelijzers. Combi-noren zijn te huur vanaf maat 26, voor 6 euro per 2,5 uur.

Warme chocolademelk of snert

Bij het middenterrein staat een stalletje waar je tijdens het schaatsen even met je mugje kunt neerploffen voor een warme chocolademelk met slagroom. Heb je honger, dan kun je bij Maartens Café terecht voor bijvoorbeeld een broodje, tosti of kom erwtensoep.

Meisje kijkt naar de 400 meterbaan bij IJsbaan Haarlem

Schaatsseizoen IJsbaan Haarlem

Het schaatsseizoen bij de ijsbaan eindigt in de laatste week van maart. Trek handschoenen aan (verplicht), doe een muts of helm op, bind die ijzers onder en waag je op het ijs. Je mugje zal het geweldig vinden. En jij vast ook!

Adres: IJsbaanlaan 2, Haarlem
Openingstijden: De ijsbaan is zeven dagen per week geopend, maar de openingstijden verschillen per dag. Kijk voor de exacte tijden even op de website van de ijsbaan.
Kosten: Kinderen tot en met 15 jaar betalen €4,50. Kinderen vanaf 16 jaar en volwassenen betalen €7.
Website: ijsbaanhaarlem.nl

Tekst en foto’s: Eva Cameron-Bakker

Hou Facebook en Instagram in de gaten voor nog meer kindvriendelijke tips of koop het boek MUGJES, met ruim 100 locaties, tips van locals en leuke activiteiten voor kinderen van 0 tot 7 jaar.

Share Tweet Pin It +1

Dit vind je misschien ook leuk

Eva_jarig in coronatijd

Als je mugje jarig is in coronatijd

Geplaatst op 2 april 2020

Meisje in kerstjurk schrijft Happy Christmas op de muur

Kerstvakantie in Haarlem

Geplaatst op 14 december 2018

Jongetje eet pannenkoeken bij Peper's

Peper’s Pannekoekenhuis

Geplaatst op 19 oktober 2018

Vorige berichtPaddenstoelendag op landgoed Elswout
Volgende berichtOntmoet De Gruffalo tijdens Zandvoort goes Wild