In Evenement & workshop

Schaatspret bij IJsbaan Haarlem

Eva_IJsbaan Haarlem_Met vallen en opstaan

Tot 24 maart kunnen we nog lekker glibberen op het ijs, dan gaat de IJsbaan weer een aantal maanden dicht. Wist je dat mugjes al vanaf een jaar of drie prima mee kunnen naar de ijsbaan? Naast de overdekte 400-meterbaan is er namelijk ook een overdekt middenterrein. Op dit terrein van 30 bij 60 meter kan uitgebreid geoefend worden. Ook fijn voor ouders die nog niet zo zelfverzekerd zijn op het ijs… Voor beginners zijn er trouwens metalen rekjes om op te steunen tijdens het schaatsen. Kleintjes kunnen ook de plastic rendieren en zeehonden gebruiken. Op de zeehonden kunnen ze zich zelfs zittend rond laten schaatsen.

Eva_IJsbaan Haarlem_Zeehond

Familieschaatsen, lessen en cursussen

Op zondagmiddag is er op het middenterrein familieschaatsen. De ijsbaan organiseert dan gratis van 13:30 tot 14:30 uur behendigheidsspelletjes, zoals ijshockey en estafette. Instructeurs van Kras Sport begeleiden de activiteiten. Dezelfde instructeurs geven schaatslessen bij de ijsbaan, waar mugjes vanaf 4 jaar al aan kunnen meedoen. En tijdens de schoolvakanties zijn er intensieve schaatscursussen, ook voor kinderen vanaf 4 jaar.

Eva_IJsbaan Haarlem_Les1

Schaatsen huren

Wil je graag eens met je mugje naar de ijsbaan, maar hebben jullie geen eigen schaatsen? Geen probleem. In het complex van IJsbaan Haarlem zit Engelbert Sport. Daar kun je schaatsen in alle soorten en maten huren. Voor kinderen vanaf drie jaar huur je voor 3 euro 2,5 uur lang dubbelijzers. Combi-noren zijn te huur vanaf maat 26, voor 6 euro per 2,5 uur.

Warme chocolademelk of snert

Bij het middenterrein staat een stalletje waar je tijdens het schaatsen even met je mugje kunt neerploffen voor een warme chocolademelk met slagroom. Heb je honger, dan kun je bij Maartens Café terecht voor bijvoorbeeld een broodje, tosti of kom erwtensoep.

Eva_IJsbaan Haarlem_Kijken bij 400m-baan1

Schaatsseizoen IJsbaan Haarlem

Het schaatsseizoen bij de ijsbaan loopt tot en met 24 maart 2019. Dus trek handschoenen aan (verplicht), doe een muts of helm op, bind die ijzers onder en waag je op het ijs. Je mugje zal het geweldig vinden. En jij vast ook!

Adres: IJsbaanlaan 2, Haarlem
Openingstijden: De ijsbaan is zeven dagen per week geopend, maar de openingstijden verschillen per dag. Kijk voor de exacte tijden even op de website van de ijsbaan.
Kosten: Kinderen tot en met 15 jaar betalen €4,40. Kinderen vanaf 16 jaar en volwassenen betalen €6,70.
Website: ijsbaanhaarlem.nl

Tekst en foto’s: Eva Cameron-Bakker

Hou Facebook en Instagram in de gaten voor nog meer kindvriendelijke tips of koop het boek MUGJES, met ruim 100 locaties, tips van locals en leuke activiteiten voor kinderen van 0 tot 7 jaar.

Share Tweet Pin It +1

Dit vind je misschien ook leuk

Pasen met kinderen in Haarlem en omstreken

Geplaatst op 24 maart 2019

Tulpen plukken in Annemieke's Pluktuin

Annemieke’s Pluktuin

Geplaatst op 27 maart 2019

Eva_04 - Verrekijker

Mugjes in het museum: Forteiland IJmuiden

Geplaatst op 11 juli 2018

Vorige berichtHaarlems schrijfster presenteert bij Kiekeboek
Volgende berichtPeper’s Pannekoekenhuis