In Evenement & workshop, Featured

Schaatspret bij IJsbaan Haarlem

Meisje op het ijs bij IJsbaan Haarlem

Vanaf zaterdag 30 september 2023 kunnen we weer lekker glibberen op het ijs bij de schaatsbaan in Haarlem. Wist je dat mugjes al vanaf een jaar of drie prima mee kunnen naar de ijsbaan? Naast de overdekte 400-meterbaan heeft IJsbaan Haarlem namelijk ook een overdekt middenterrein. Op dit terrein van 30 bij 60 meter kan uitgebreid geoefend worden. Ook fijn voor ouders die nog niet zo zelfverzekerd zijn op het ijs… Voor beginners zijn er trouwens metalen rekjes om op te steunen tijdens het schaatsen. Kleintjes kunnen ook de plastic rendieren en zeehonden gebruiken. Op de zeehonden kunnen ze zich zelfs zittend rond laten schaatsen.

Meisje achter zeehond bij IJsbaan Haarlem

Schaatsles

De instructeurs van Kras Sport geven op verschillende dagen en tijdstippen schaatslessen bij de ijsbaan. Mugjes kunnen daar al vanaf 4 jaar aan meedoen. Tijdens de schoolvakanties zijn er intensieve schaatscursussen, ook voor kinderen vanaf 4 jaar.

Les van Kras Sport bij IJsbaan Haarlem

Schaatsen huren

Wil je graag eens met je mugje naar de ijsbaan, maar hebben jullie geen eigen schaatsen? Geen probleem. In het complex van IJsbaan Haarlem zit Jan van der Hoorn Schaatssport. Daar kun je schaatsen in alle soorten en maten huren.

Warme chocolademelk of snert

Bij het middenterrein staat in het weekend vaak een stalletje waar je tijdens het schaatsen even met je mugje kunt neerploffen voor een warme chocolademelk met slagroom. Heb je honger, dan kun je bij Maartens Café terecht voor bijvoorbeeld een broodje, tosti of kom erwtensoep.

Meisje kijkt naar de 400 meterbaan bij IJsbaan Haarlem

Schaatsseizoen IJsbaan Haarlem

Het schaatsseizoen bij de ijsbaan eindigt in de laatste week van maart. Trek handschoenen aan (verplicht), doe een muts of helm op, bind die ijzers onder en waag je op het ijs. Je mugje zal het geweldig vinden. En jij vast ook!

Adres: IJsbaanlaan 2, Haarlem
Openingstijden: De ijsbaan is zeven dagen per week geopend, maar de openingstijden verschillen per dag. Kijk voor de exacte tijden even op de website van de ijsbaan.
Kosten: Kinderen tot en met 15 jaar betalen €5. Kinderen vanaf 16 jaar en volwassenen betalen €8,30. Losse kaartjes kun je het best vooraf online kopen. Koop je ter plekke kaartjes, dan betaal je €1 extra per pintransactie. Kaartjes kopen met contant geld is niet meer mogelijk. Er zijn ook 10-rittenkaarten te koop en kom je als ouder alleen kijken? Dan mag je gratis naar binnen.
Website: ijsbaanhaarlem.nl

Tekst en foto’s: Eva Cameron-Bakker

Hou Facebook en Instagram in de gaten voor nog meer kindvriendelijke tips. Of koop het Mugjes e-book met ruim 200 locaties en leuke activiteiten voor kinderen van 0 tot 7 jaar!

Share Tweet Pin It +1

Dit vind je misschien ook leuk

Slapende baby in witte deken

7x Kraamcadeaus kopen in HaarlemGeplaatst op 19 september 2023

Vorige bericht7x Kraamcadeaus kopen in Haarlem


Volgende bericht10x leuke gratis uitjes in en rond Haarlem