In Lunch & limo, Speeltuin & kinderboerderij

Rondje met de kinderwagen door de Kleverparkbuurt

Floor rondje Kleverpark-glijbaan

Vanaf de allereerste dag dat ik in de Kleverparkbuurt woon ben ik verliefd op deze kinderrijke buurt. Nu met een kindje alleen nog maar meer. Er zijn zoveel leuke dingen te doen en er zijn veel speeltuinen te vinden in deze mooie buurt. Vandaag ga ik op stap met mijn kleine dreumes James-Lewis en geef ik jullie een kijkje in mijn buurt, de Kleverparkbuurt.

Floor rondje Kleverpark-schoolplein1

Ik woon tegenover de vrije school Ithaka aan de Wouwermanstraat. Buurtkinderen mogen spelen op het schoolplein. Er is veel ruimte voor kleintjes en grotere kinderen. Wij zijn er vaak, maar dat is natuurlijk niet zo gek als je er tegenover woont.

Floor rondje Kleverpark-glijbaan2

Daarna wandelen we door naar de Kleverparkweg, want daar staat een enig klein glijbaantje in het grasveld, waar mijn dreumes zelf op kan klimmen en af kan glijden (en dat dan duizend keer).

Floor rondje Kleverpark-Burcht ter Cleeff

Weer een wandeling verder komen we bij Speeltuin Burcht ter Cleeff, die hier natuurlijk niet mag ontbreken. Deze ruime en groene speeltuin, vlakbij de Kleverlaan, is dagelijks geopend vanaf 13:00 tot 18:00 uur. Als lid mag je onbeperkt spelen, niet-leden betalen €0,50 per persoon per keer.

Tot slot wandelen wij terug naar Cleeff voor een warme kop chai thee en een babyccino. Mijn dreumes kan nog even spelen in de speelhoek en ik relax nog even op de bank. En dan ‘hup’ naar huis en ‘hup’ naar bed voor het middagslaapje.

Een heerlijk ochtendje in mijn buurt, de Kleverparkbuurt!

Tekst en foto’s: Floor Zengerink

Hou Facebook en Instagram in de gaten voor nog meer kindvriendelijke tips of koop het boek MUGJES, met ruim 100 locaties, tips van locals en leuke activiteiten voor kinderen van 0 tot 7 jaar.

Share Tweet Pin It +1

Dit vind je misschien ook leuk

Dinodag Stegosaurus in Teylers Museum Haarlem

DinoDag bij Teylers Museum

Geplaatst op 4 februari 2020

Vorige berichtKerstvakantie in Haarlem
Volgende berichtMugjes in het museum: ABC Architectuurcentrum