In Lunch & limo, Speeltuin & kinderboerderij

Rondje met de kinderwagen door de Kleverparkbuurt

speeltuintje Kleverparkweg Kleverparkbuurt Haarlem

Vanaf de allereerste dag dat ik in de Kleverparkbuurt woon, ben ik verliefd op deze kinderrijke buurt. Nu met een kindje alleen nog maar meer. Er zijn zoveel leuke dingen te doen en er zijn veel speeltuinen te vinden in deze mooie buurt. Vandaag ga ik op stap met mijn kleine dreumes James-Lewis en geef ik jullie een kijkje in mijn buurt, de Kleverparkbuurt.

Speeltuintje Vrije School Wouwermanstraat Kleverpark
Speeltuintje Vrije School Wouwermanstraat Kleverpark

Spelen op het schoolplein

Ik woon tegenover de vrije school Ithaka aan de Wouwermanstraat. Buurtkinderen mogen spelen op het schoolplein. Er is veel ruimte voor kleintjes en grotere kinderen. Wij zijn er vaak, maar dat is natuurlijk niet zo gek als je er tegenover woont.

Glijbaantje Kleverparkbuurt Haarlem
Glijbaantje Kleverparkweg

Glijbaantje om de hoek

Daarna wandelen we door naar de Kleverparkweg, want daar staat een enig klein glijbaantje in het grasveld, waar mijn dreumes zelf op kan klimmen en af kan glijden (en dat dan duizend keer).

Speeltuinen Burcht ter Cleeff Haarlem
Speeltuin Burcht ter Cleeff Haarlem

Burcht ter Cleeff en de Kweektuin

Weer een wandeling verder komen we bij Speeltuin Burcht ter Cleeff, die hier natuurlijk niet mag ontbreken. Deze ruime en groene speeltuin, vlakbij de Kleverlaan, is dagelijks geopend vanaf 13:00 tot 18:00 uur. Als lid mag je onbeperkt spelen, niet-leden betalen €0,50 per persoon per keer (graag pinnen). De Kweektuin is voor dit rondje net te ver, maar die slaan we de volgende keer niet over! Ook daar kun je heerlijk spelen, zowel in het speeltuintje met de dieren als bij natuurspeeltuin Paddenpoel. James vindt het allemaal even mooi.

Cleeff Kleverparkbuurt Haarlem
Cleeff Kleverparkbuurt

Babyccino en coffee to go

Tot slot wandelen wij terug naar Cleeff voor een warme kop chai thee en een babyccino. Ter plekke genieten van de zon kan, maar ‘coffee to go’ is ook een optie, als je dreumes er genoeg van heeft. En dan ‘hup’ naar huis en ‘hup’ naar bed voor het middagslaapje.

Een heerlijk ochtendje in mijn buurt, de Kleverparkbuurt!

Tekst: Floor Zengerink
Foto’s: Nicoline van Slingelandt

Hou Facebook en Instagram in de gaten voor nog meer kindvriendelijke tips. MUGJES komt na de zomer met een gloednieuw e-book met ruim 100 locaties, tips van locals en leuke activiteiten voor kinderen van 0 tot 7 jaar.

Share Tweet Pin It +1

Dit vind je misschien ook leuk

Meisjes met chocoladetaart

Kindvriendelijk eten in Haarlem en omstreken


Geplaatst op 10 september 2019

Kabouters bij de Zilk AWD

Kabouters in Haarlem en omstreken

Geplaatst op 25 mei 2020

Vorige berichtKerstvakantie in Haarlem
Volgende berichtMugjes in het museum: ABC Architectuurcentrum