In Evenement & workshop

Pony-doe-dag

Rennende paarden op een manege

Een aantal uitgelaten ukkies rent de hooiberg op. Lachend komen ze weer naar beneden rollen. Als ze uitgespeeld zijn, helpen ze Michelle, de eigenaresse van Be Stable, bloemen, kussens en schapenvachten over de hooiberg uit te spreiden. Dit is het hoekje waar Michelle tijdens de pony-doe-dag nog een paar keer met de kindjes naar teruggaat. Om te testen wat ze al weten over paarden bijvoorbeeld of om na de vele spelletjes en oefeningen even te relaxen met wat lekkers.

Eva-Pony-doe-dag-02

Zwemmen met pony’s

Michelle heeft voor de doe-dagen geen vaste planning. Wat er op het programma staat, verschilt per keer. Het hangt af van de groepssamenstelling en het weer. En ook van wat de kinderen zelf graag willen doen. De pony’s trucjes leren, met ze wandelen, oefeningen doen… Het kan allemaal. Af en toe zet Michelle ook een springparcours uit voor de pony’s. En vaak mogen de kinderen de dieren versieren of beschilderen. Dat klinkt misschien zielig, maar paarden hebben er geen last van. Ze schijnen het juist heerlijk te vinden. Bij mooi weer mogen de kinderen soms zelfs zwemmen met de pony’s. Hoe bijzonder is dat!

Leren over paardentaal

Een belangrijk onderdeel van de pony-doe-dag is paardentaal. Met allerlei opdrachten legt Michelle de kleintjes uit hoe paarden communiceren en hoe je de lichaamstaal van een paard kunt lezen. Zo vraagt ze de kinderen woorden uit te beelden zonder iets te zeggen en laat ze de kleintjes een paard nadoen. Ook vraagt ze de kinderen of ze misschien aan de paarden kunnen zien hoe ze zich voelen. Michelle is lief, maar als het nodig is, kan ze ook streng zijn. Heel belangrijk natuurlijk. Tijdens sommige oefeningen gaan de pony’s met grote snelheid door de bak. De kinderen vinden het schitterend.

Eva_16 - poepscheppen

Poepscheppen

Aan het eind van de doe-dag, als het bijna tijd is om naar huis te gaan, laten de kleintjes nog even zien dat ze ook hun hand niet omdraaien voor een vies klusje. ‘Jaaaaa, poepscheppen! Leuk!’ Vol enthousiasme harken ze paardenvijgen bijeen, vullen ze de kruiwagen tot aan de rand toe met poep en helpen mee de wagen naar de poepberg te rijden.

Data pony-doe-dagen: Be Stable kan in week 33, 34 en 35 van de zomervakantie iedere dag een pony-doe-dag (6 t/m 12 jaar) of een mini-dag (3 t/m 5 jaar) organiseren. De dagen gaan door bij minimaal 3 deelnemers. Op maandag, dinsdag en vrijdag zijn de dagen van 10:00 tot 13:00 uur, op woensdag en donderdag van 13:00 tot 16:00 uur.
Data zwemmen met de paarden: Zwemmen met de paarden kan alleen op aanvraag.
Kosten: Zowel de pony-doe-dagen als de mini-dagen kosten 35 euro per keer. Doe je 5 keer mee dan betaal je in totaal 150 euro. Ook zwemmen met de paarden kost 35 euro per keer.
Locatie: Hoeve Westerbroek, Hofgeesterweg 20, Velserbroek
Leeftijd: 4 t/m 12 jaar
Website: Kijk voor de laatste informatie over de pony-doe-dagen op de Facebookpagina van Be Stable Kids. Daar staan ook allerlei leuke foto’s en filmpjes.

Kleding: stevige, dichte schoenen, kleren die vies of nat mogen worden en bij lekker weer ook zwemkleding en een handdoek
Aanmelden: Stuur een mailtje naar info@bestable.nl of bel Michelle op 06-38278570. 
Ervaring met paarden is niet nodig. En ouders hoeven er niet bij te blijven.

Tekst en foto’s: Eva Cameron-Bakker

Hou Facebook en Instagram in de gaten voor nog meer kindvriendelijke tips of koop het boek MUGJES, met ruim 100 locaties, tips van locals en leuke activiteiten voor kinderen van 0 tot 7 jaar.

Share Tweet Pin It +1

Dit vind je misschien ook leuk

Skeletten en mineralen kijken Pieter Vermeulen museum

Pieter Vermeulen Museum met mugjes

Geplaatst op 3 maart 2019

Twee acteurs in denkbeeldige boot

Black Cat Theatre

Geplaatst op 17 april 2019

Vorige berichtMugjes in het museum: Forteiland IJmuiden
Volgende berichtMugjes in het museum: Historisch Museum Haarlemmermeer