In Museum

Pieter Vermeulen Museum met mugjes

Skeletten en mineralen kijken Pieter Vermeulen museum

Poop scoopen, peuken pleuren, kauwgom slalommen, puinhoop hengelen… Allemaal opdrachten die je mugje bij het Pieter Vermeulen Museum kan doen tijdens de leuke en leerzame Afval-Experience. Deze tijdelijke tentoonstelling is nog tot het einde van de zomervakantie te zien en is echt een aanrader.

Afval experience Pieter Vermeulen museum

Tijdelijke tentoonstelling De Afval-Experience

Gewapend met een scorekaart volbrengen kinderen grappige opdrachten om zo een stoere Samoerai Schoonmaker te worden. En ondertussen leren ze van alles over zwerfafval en het opruimen daarvan. De Afval-Experience is het meest geschikt voor kinderen vanaf een jaar of vier, maar ook kleinere kinderen kun je prima meenemen.

Kind bij vaste collectie Pieter Vermeulen museum

Vaste collectie Pieter Vermeulen
 Museum

Het Pieter Vermeulen Museum in Driehuis is zonder twijfel het meest kindvriendelijke museum van Haarlem en omstreken! De tentoonstellingen zijn altijd heel interactief met spelletjes, opdrachten en filmpjes. Het thema is natuur of milieu. Naast de tijdelijke tentoonstellingen is ook een deel van de vaste collectie van het museum te zien. Niet alles helaas, want daar is geen plek voor in het tijdelijke onderkomen waar het museum al een aantal jaren in zit. Maar wat er wel te zien is, is zeker de moeite waard. De opgezette dieren, soms met wijd opengesperde bek, zullen vast indruk maken op je mugje. Net als de prachtige fossielen, mineralen en skeletten, die kinderen in het kamertje met de ladekasten van dichtbij kunnen bekijken.

Tekenhoekje Pieter Vermeulen museum

Kleuren, knutselen en andere activiteiten

Moe van de grote ontdekkingstocht? In de hal van het museum is een hoek waar kleintjes even rustig kunnen kleuren. En bij de balie kun je voor 0,20 euro een knutselpakketje kopen. Tijdens de schoolvakanties zijn er in het museum vaak knutselworkshops. Of er is een poppenkastvoorstelling. En in de bioscoopruimte kunnen kinderen leuke filmpjes kijken over de natuur en het milieu.

Pieter Vermeulen natuurpad

App Pieter Vermeulen Museum en Science Center BRAK!

Nog een leuk nieuwtje. Het Pieter Vermeulen Museum en Science Center BRAK! IJmuiden hebben samen een wandelapp ontwikkeld. Je kunt de app downloaden op je telefoon en kiezen uit drie verschillende wandelingen langs meer, strand en pier. De routes zijn in verschillende niveaus beschikbaar, waardoor de app geschikt is voor alle leeftijden. Een leuke manier om je mugje over de natuur, planten en dieren te vertellen in het gebied rondom het Kennemermeer, het IJmuiderstrand en de Noordpier. Een vosje wijst de weg!

 Kijk op de website van Science Center BRAK! IJmuiden voor meer informatie.

Openingstijden: woensdag, vrijdag en zondag van 13:00 tot 17:00 uur en tijdens schoolvakanties ook op dinsdag en donderdag van 13:00 tot 17:00 uur
Adres: Driehuizerkerkweg 34d, Driehuis
Kosten: Kinderen onder de 3 mogen gratis naar binnen. Voor kinderen van 3 tot 12 jaar is de toegangsprijs 2,50 euro. Kinderen vanaf 12 jaar en volwassenen betalen 3 euro. Met een Museumkaart mag je gratis naar binnen.
Het museum heeft geen café, maar je kunt er wel iets te snoepen of te drinken halen. Bij de ingang kun je ook allerlei cadeautjes kopen zoals loeppotjes, zoekkaarten, boeken over de natuur en knuffels.
Website: pietervermeulenmuseum.nl

Tekst en foto’s: Eva Cameron-Bakker
Foto natuurpad: Pieter Vermeulen museum

Hou Facebook en Instagram in de gaten voor nog meer kindvriendelijke tips of koop het boek MUGJES, met ruim 100 locaties, tips van locals en leuke activiteiten voor kinderen van 0 tot 7 jaar.

Share Tweet Pin It +1

Dit vind je misschien ook leuk

Tulpen plukken in Annemieke's Pluktuin

Annemieke’s Pluktuin

Geplaatst op 27 maart 2019

Linnaeushof Bennie Broek

Linnaeushof biedt eindeloos speelplezier

Geplaatst op 27 maart 2019

Vorige berichtKindvriendelijke strandtenten van Zandvoort tot Wijk aan Zee
Volgende berichtFietsen met je kind door Bloemendaal