In Museum

Pieter Vermeulen Museum met mugjes

Skeletten en mineralen kijken Pieter Vermeulen museum

Doe de puzzelspeurtocht en kom erachter waarom biodiversiteit zo belangrijk is. Tot eind oktober 2021 kun je bij het Pieter Vermeulen museum als mugje alles te weten komen over de vos en waarom die zo slim is tijdens de tentoonstelling ‘Word zo slim als een vos’. Wanneer ga jij?

De verborgen vogeltuin in het Pieter Vermeulen Museum

Tijdelijke tentoonstelling Word zo slim als een vos

Met een puzzelspeurtocht doorloopt je mugje leuke vragen die allemaal gelinkt zijn aan kleine spelletjes. Voor kinderen van 4/5 jaar is er een iets gemakkelijkere versie. De oudere kindjes doorlopen dezelfde vragen maar het vinden van de oplossing is voor hen wat moeilijker gemaakt. Zo kan je prima met je grotere broer of zus samen op pad door deze interactieve tentoonstelling. Neem kleine babybroertjes of -zusjes gerust mee, er is genoeg te zien en te doen, ook voor hen!

Vogelverschrikkerspel in het Pieter Vermeulen Museum

Vaste collectie Pieter Vermeulen Museum

Het Pieter Vermeulen Museum in Driehuis is zonder twijfel het meest kindvriendelijke museum van Haarlem en omstreken! De tentoonstellingen zijn altijd heel interactief met spelletjes, opdrachten en filmpjes. Het thema is natuur of milieu. Naast de tijdelijke tentoonstellingen is ook een deel van de vaste collectie van het museum te zien. Niet alles helaas, want daar is geen plek voor in het tijdelijke onderkomen waar het museum al een aantal jaren in zit. Maar wat er wel te zien is, is zeker de moeite waard. De opgezette dieren, soms met wijd opengesperde bek, zullen vast indruk maken op je mugje. Net als de prachtige fossielen, mineralen en skeletten, die kinderen in het kamertje met de ladekasten van dichtbij kunnen bekijken. Ook in deze kamer kun je nog een korte vragenlijst pakken en de vragen beantwoorden. Zo wordt je mugje spelenderwijs bekend met de natuur en leert het waarom we er met z’n allen goed voor moeten zorgen!

Tekenhoekje Pieter Vermeulen museum

Kleuren, knutselen en andere activiteiten

Moe van de grote ontdekkingstocht? In de hal van het museum is een hoek waar kleintjes even rustig kunnen kleuren. En bij de balie kun je voor 0,20 euro een knutselpakketje kopen. Tijdens de schoolvakanties zijn er in het museum vaak knutselworkshops. Of er is een poppenkastvoorstelling. En in de bioscoopruimte kunnen kinderen leuke filmpjes kijken over de natuur en het milieu. In het park Schoonenberg naast het museum is een natuurpad uitgezet. Kinderen vanaf 6 jaar kunnen daar op ontdekking en opdrachten doen. Ook voor jongere kinderen is dat leuk, maar dan is het een goed idee om er gewoon een paar opdrachten uit te halen, anders duurt het te lang. Het natuurpad-tasje reserveer je via de website van het Pieter Vermeulen Museum (5 euro per tasje voor maximaal 6 kinderen, 10 euro borg).

Pieter Vermeulen natuurpad

Praktische informatie

Openingstijden: dinsdag t/m vrijdag en zondag van 13:00 tot 17:00 uur
Adres: Driehuizerkerkweg 34d, Driehuis
Kosten: Kinderen onder de 3 mogen gratis naar binnen. Voor kinderen van 3 tot 12 jaar is de toegangsprijs 3,50 euro. Kinderen vanaf 12 jaar en volwassenen betalen 4 euro. Met een Museumkaart mag je gratis naar binnen.
Het museum heeft geen café, maar je kunt er wel iets te snoepen of te drinken halen. Bij de ingang kun je ook allerlei cadeautjes kopen zoals loeppotjes, zoekkaarten, boeken over de natuur en knuffels.
Website: pietervermeulenmuseum.nl

Tekst en foto’s: Eva Cameron-Bakker
Foto natuurpad: Pieter Vermeulen museum

Foto’s vogels en vogelverschrikker: Fleur Beekes

Hou Facebook en Instagram in de gaten voor nog meer kindvriendelijke tips of koop het boek MUGJES, met ruim 100 locaties, tips van locals en leuke activiteiten voor kinderen van 0 tot 7 jaar.

Share Tweet Pin It +1

Dit vind je misschien ook leuk

Dinodag Stegosaurus in Teylers Museum Haarlem

DinoDag bij Teylers Museum

Geplaatst op 4 februari 2020

Teylers Museum Haarlem mineralen

Teylers Museum met mugjes

Geplaatst op 22 juli 2020

Vorige berichtNatuurspeeleiland bij de Veerplas
Volgende berichtFietsen met je kind door Bloemendaal