In Museum

Pieter Vermeulen Museum met mugjes

Skeletten en mineralen kijken Pieter Vermeulen museum

Doe het vogelverschrikkerspel, vind uit wat een vogel eet, wat voor nest een vogel bouwt en welk geluid een merel maakt. Tot 31 augustus 2020 kun je bij het Pieter Vermeulen museum als mugje alles te weten komen over de vogels en andere kleine dieren die in onze tuinen leven tijdens de tentoonstelling De Verborgen Vogeltuin. Is het al herfstvakantie?

De verborgen vogeltuin in het Pieter Vermeulen Museum

Tijdelijke tentoonstelling De Verborgen Vogeltuin

Met een scorekaart doorloopt je mugje 21 leuke vragen die allemaal gelinkt zijn aan kleine spelletjes. Bij het juist beantwoorden van de vraag vind je de juiste letter die aan het einde samen de oplossing volgen. Voor kinderen van 4/5 jaar is er een iets gemakkelijkere versie. De oudere kindjes doorlopen dezelfde vragen maar het vinden van de oplossing is voor hen wat moeilijker gemaakt. Zo kan je prima met je grotere broer of zus samen op pad door de Verborgen Vogeltuin. Neem je kleine babybroertje of zusje gerust mee, er is genoeg te zien en te doen, ook voor hen!

Vogelverschrikkerspel in het Pieter Vermeulen Museum

Vaste collectie Pieter Vermeulen Museum

Het Pieter Vermeulen Museum in Driehuis is zonder twijfel het meest kindvriendelijke museum van Haarlem en omstreken! De tentoonstellingen zijn altijd heel interactief met spelletjes, opdrachten en filmpjes. Het thema is natuur of milieu. Naast de tijdelijke tentoonstellingen is ook een deel van de vaste collectie van het museum te zien. Niet alles helaas, want daar is geen plek voor in het tijdelijke onderkomen waar het museum al een aantal jaren in zit. Maar wat er wel te zien is, is zeker de moeite waard. De opgezette dieren, soms met wijd opengesperde bek, zullen vast indruk maken op je mugje. Net als de prachtige fossielen, mineralen en skeletten, die kinderen in het kamertje met de ladekasten van dichtbij kunnen bekijken. Ook in deze kamer kun je nog een korte vragenlijst pakken en de vragen beantwoorden. Zo wordt je mugje spelenderwijs bekend met de natuur en leert het waarom we er met z’n allen goed voor moeten zorgen!

Tekenhoekje Pieter Vermeulen museum

Kleuren, knutselen en andere activiteiten

Moe van de grote ontdekkingstocht? In de hal van het museum is een hoek waar kleintjes even rustig kunnen kleuren. En bij de balie kun je voor 0,20 euro een knutselpakketje kopen. Tijdens de schoolvakanties zijn er in het museum vaak knutselworkshops. Of er is een poppenkastvoorstelling. En in de bioscoopruimte kunnen kinderen leuke filmpjes kijken over de natuur en het milieu. Elke woensdagmiddag tussen 13.30 uur en 15.30 uur is er een knutselworkshop.

Pieter Vermeulen natuurpad

App Pieter Vermeulen Museum en Science Center BRAK!

Nog een leuk nieuwtje. Het Pieter Vermeulen Museum en Science Center BRAK! IJmuiden hebben samen een wandelapp ontwikkeld. Je kunt de app downloaden op je telefoon en kiezen uit drie verschillende wandelingen langs meer, strand en pier. De routes zijn in verschillende niveaus beschikbaar, waardoor de app geschikt is voor alle leeftijden. Een leuke manier om je mugje over de natuur, planten en dieren te vertellen in het gebied rondom het Kennemermeer, het IJmuiderstrand en de Noordpier. Een vosje wijst de weg!

Kijk op de website van Science Center BRAK! IJmuiden voor meer informatie.

Openingstijden: woensdag, vrijdag en zondag van 13:00 tot 17:00 uur en tijdens schoolvakanties ook op dinsdag en donderdag van 13:00 tot 17:00 uur
Adres: Driehuizerkerkweg 34d, Driehuis
Kosten: Kinderen onder de 3 mogen gratis naar binnen. Voor kinderen van 3 tot 12 jaar is de toegangsprijs 2,50 euro. Kinderen vanaf 12 jaar en volwassenen betalen 3 euro. Met een Museumkaart mag je gratis naar binnen.
Het museum heeft geen café, maar je kunt er wel iets te snoepen of te drinken halen. Bij de ingang kun je ook allerlei cadeautjes kopen zoals loeppotjes, zoekkaarten, boeken over de natuur en knuffels.
Website: pietervermeulenmuseum.nl

Tekst en foto’s: Eva Cameron-Bakker
Foto natuurpad: Pieter Vermeulen museum

Update en foto’s vogels en vogelverschrikker: Fleur Beekes

Hou Facebook en Instagram in de gaten voor nog meer kindvriendelijke tips of koop het boek MUGJES, met ruim 100 locaties, tips van locals en leuke activiteiten voor kinderen van 0 tot 7 jaar.

Share Tweet Pin It +1

Dit vind je misschien ook leuk

Meisje voor Poppenhuis in Frans Hals Museum locatie Hof

Mugjes in het museum: Frans Hals Museum

Geplaatst op 9 augustus 2018

Teylers Museum Haarlem mineralen

Teylers Museum met mugjes

Geplaatst op 22 juli 2020

Vorige berichtNatuurspeeleiland bij de Veerplas
Volgende berichtFietsen met je kind door Bloemendaal