In Eten met kinderen, Lunch & limo

Peper’s Pannekoekenhuis

Jongetje eet pannenkoeken bij Peper's

In het duingebied van Bloemendaal, vlakbij wandelbos en openluchttheater Caprera, ligt Peper’s Pannekoekenhuis. Wij van Mugjes komen er al jaren en altijd met veel plezier. Dit fijne restaurant heeft namelijk niet alleen heerlijke pannenkoeken en een prachtige ligging, maar ook een fijne sfeer voor jong en oud.

Pepers pannekoekenhuis

Kindvriendelijk en gezellig

Peper’s Pannekoekenhuis op ’t Kopje van Bloemendaal wordt al ruim 45 jaar door de familie Peper gerund. En de familie heeft goed begrepen dat je als restaurant prima kindvriendelijk kunt zijn zonder een soort van speelparadijs te worden. Dat maakt dat je hier zowel met als zonder kinderen heel gezellig kunt eten. Er zijn kleurplaten en kleurtjes en voor de allerkleinsten staat er een bescheiden mandje met boekjes en speeltjes. Een flesje op laten warmen is geen enkel probleem en een aankleedkussen vind je niet alleen op het dames-, maar ook op het herentoilet. Het personeel is vrolijk en vriendelijk, ook tegen kinderen, en op de kaart staan naast kinderpannenkoeken ook nog wat andere kindergerechten.

Pepers_pannenkoek

Uitgebreide kaart met hartig en zoet

Naast kindergerechten heeft Peper’s veel lekkers voor volwassenen. De bekende zoete pannenkoeken natuurlijk, maar ook een groot aantal heerlijke hartige pannenkoeken. Het meel dat Peper’s gebruikt komt van Molen De Zandhaas en alle pannenkoeken zijn ook gluten- en lactosevrij te bestellen. Heb je zin in iets anders dan een pannenkoek, kies dan bijvoorbeeld kipsaté, een burger, een pannetje met gamba’s of quinoasalade. De kaart is heel uitgebreid. In het weekend is Peper’s al vanaf 12:00 uur open en kun je er ook lunchen of borrelen.

Groot terras en veel ruimte om buiten te spelen

Is het mooi weer? Zoek dan een plekje buiten op het terras. Peper’s ligt bovenop een van de hoogste duinen van Nederland en het uitzicht vanaf het terras is prachtig. Bovendien is de parkeerplaats een stukje lager gelegen en kunnen mugjes voor de deur van het restaurant dus heerlijk ravotten.

Pepers uitkijktoren

Uitkijktoren

Combineer een bezoek aan Peper’s Pannekoekenhuis eens met een wandeling door de duinen of een bezoek aan Caprera. En vergeet niet om na het eten de uitkijktoren naast het restaurant nog even te beklimmen. Vanaf hier heb je een weids uitzicht over de duinen en Haarlem. Je kunt zelfs Schiphol zien en bij helder weer de zee. Na ieder bezoek aan Peper’s Pannekoekenhuis klimmen onze mugjes steevast de trap op naar boven. Want uitzichttorens en pannenkoeken vervelen nooit!

Adres: Hoge Duin en Daalseweg 5, Bloemendaal
Openingstijden: dinsdag tot en met donderdag vanaf 17:00 uur, vrijdag tot en met zondag vanaf 12:00 uur, maandag gesloten
Website: peperspannekoekenhuis.nl

Tekst: Eva Cameron-Bakker
Foto’s: Thamar Peper
Deze blog kwam tot stand in samenwerking met Peper’s Pannekoekenhuis. Wil je ook samenwerken?

Hou Facebook en Instagram in de gaten voor nog meer kindvriendelijke tips of koop het boek MUGJES, met ruim 100 locaties, tips van locals en leuke activiteiten voor kinderen van 0 tot 7 jaar.

Share Tweet Pin It +1

Dit vind je misschien ook leuk

Jongetje aan het roer IJmuider Zee- en Havenmuseum

IJmuider Zee- en Havenmuseum met mugjes


Geplaatst op 17 april 2019

Kabouters bij de Zilk AWD

Kabouters in Haarlem en omstreken

Geplaatst op 25 mei 2020

Vorige berichtHaarlems schrijfster presenteert bij Kiekeboek
Volgende berichtMugjes in het museum: Museum Haarlem