In Eten met kinderen, Evenement & workshop

Pasen met kinderen in Haarlem en omstreken

Nog even en dan is het alweer Pasen. Dat betekent gezellig samen zijn, uitgebreid ontbijten, brunchen of lunchen, paasknutsels maken en natuurlijk heel veel (paas)eitjes eten! Ben je nog op zoek naar een fijne, kindvriendelijke plek voor een paasbrunch? Wij hebben er vier voor je op een rij gezet, inclusief leuke ideeën voor de rest van de dag.

Terras restaurant De Vogelensangh

De Vogelensangh

Ken je het gezellige en kindvriendelijke restaurant De Vogelensangh al? Daar kun je zowel op Eerste als op Tweede Paasdag terecht voor een heerlijke paasbrunch. Maar eerst mogen mugjes er met de Paashaas op zoek naar eieren. En de Paashaas heeft ook een heel speciaal gouden ei verstopt…

Datum: zondag 21 en maandag 22 april
Tijd: eieren zoeken van 10:30 tot 11:30 uur en brunch van 11:00 tot 15:00 uur
Adres: Vogelenzangseweg 182, Vogelenzang
Website: devogelensangh.nl

Reserveren: 023 743 27 12

Zin om na de brunch nog even lekker met je mugje de natuur in te gaan? De Vogelensangh ligt zo’n beetje tegen de Amsterdamse Waterleidingduinen aan. Zowel ingang Oase als ingang Pannenland liggen op ongeveer vijf fietsminuten van het restaurant.

Frisk aan het Spaarne

Bij Frisk aan het Spaarne, in de mooie oude Drostefabriek, is het eigenlijk altijd goed toeven. Ook met kleine kinderen. Met Pasen hebben ze allerlei heerlijke gerechten met ei op het menu staan. En er is ook een speciale paaseditie van het smörgåsbord (ontbijtbuffet) en een Nordic Style high tea met fika’s (zoetigheden) en smørrebrød (roggebrood met hartige happen).

Datum: zondag 21 en maandag 22 april
Tijd: vanaf 10:00 uur
Adres: Max Euweplein 1, Haarlem
Website: friskaanhetspaarne.nl


Reserveren: 023 737 08 04 of reserveer@friskaanhetspaarne.nl

Na al dat lekkers is het hoog tijd om even lekker te klauteren, klimmen en bouwen. Het Natuurspeeleiland, niet ver bij Frisk vandaan, is daar de ideale plek voor! Of ga op Tweede Paasdag met je mugje naar 2 Turven Hoog in de Toneelschuur en de Philharmonie. Een prachtig theaterfestival voor families met kinderen van 1 tot 7 jaar met bijzondere voorstellingen en een Kunstspeeltuin. Een echte aanrader!

Bar & Kitchen Zocher

Bar & Kitchen Zocher (in het Carlton Square Hotel) heeft op Eerste Paasdag naast een paasbrunch en een paasdiner ook iets heel speciaals op het programma staan: de Oud Haarlemse Eierspelen. Tijdens deze Spelen kun je met je mugje eieren zoeken en verven. Er is ook een heuse eierrace en – nu komt-ie – je mag zelfs met eieren gooien.

Datum: zondag 21 april
Tijd: Brunchen kan vanaf 12:30 uur. De Oud Haarlemse Eierspelen zijn van 15:30 tot 17:00 uur en zijn inclusief chocolade eieren en limonade voor de kinderen.
Adres: Baan 7, Haarlem
Website: zocherhaarlem.nl

Reserveren: via de website of via info@zocherhaarlem.nl

Combineer Bar & Kitchen Zocher met een bezoek aan het Teylers Museum. Daar kun je met je mugje prachtige fossielen, skeletten, mineralen en schilderijen bekijken. En vergeet ook niet op zoek te gaan naar het nest met de dino-eieren. Want op Eerste Paasdag kunnen mugjes vanaf vier jaar bij het Teylers meedoen aan een workshop om de dino’s uit hun ei te laten kruipen.

Bordje Stijn Konijn Kennemerduinen

Duincafé de Kennemerduinen

Op beide Paasdagen is er bij het Duincafé een uitgebreide brunch met vooral biologische producten. Mugjes kunnen een gekookt eitje beschilderen en krijgen een pannenkoek om zelf te versieren. Ook kunnen ze eitjes zoeken in de duinen.

Datum: zondag 21 en maandag 22 april
Tijd: Er start op beide dagen een brunch om 11:00 en om 14:00 uur. Eieren zoeken kan tussen 11:00 en 16:00 uur.
Adres: Zeeweg 12, Overveen
Website: facebook.com/DuincafeDeKennemerduinen

Reserveren: 023 525 68 22 of duincafe@karmeliet.nl

Maak met Pasen ook eens een mooie wandeling over het strand of door de Kennemerduinen. Of doe een van de speurtochten van het Bezoekerscentrum, zoals de kleuterspeurtocht Stijn Konijn. Er is trouwens ook een leuke speeltuin voor de deur van het Duincafé.

Vrolijk Pasen alvast!

Foto’s en tekst: Eva Cameron-Bakker en Restaurant de Vogelensangh
Deze blog kwam tot stand in samenwerking met Restaurant De Vogelensangh, Frisk aan het Spaarne en Bar & Kitchen Zocher. Wil je ook samenwerken?


Hou Facebook en Instagram in de gaten voor nog meer kindvriendelijke tips of koop het boek MUGJES, met ruim 100 locaties, tips van locals en leuke activiteiten voor kinderen van 0 tot 7 jaar.

Share Tweet Pin It +1

Dit vind je misschien ook leuk

Vorige berichtMarleenKookt nu ook in Haarlem en omstreken

Volgende berichtLinnaeushof biedt eindeloos speelplezier