In Eten met kinderen, Strand & duin, Theater

Pasen met kinderen in Haarlem en omstreken

Pasen_mugjes_Haarlem_Paasvakantie_leuke uitjes_paasbrunch_paasknutsels

Nog even en dan is het alweer Pasen. Dat betekent uitgebreid brunchen, vrolijke paasknutsels maken en heel veel (paas)eitjes eten! Ben je nog op zoek naar een leuk uitje voor je mugje tijdens het paasweekend? Of naar een gezellige plek voor een paasbrunch of -lunch? Kijk dan eens naar onderstaande fijne tips.

Playground Haarlem_Pasen met kinderen_Paasvakantie

Op zoek naar het gouden ei bij Playground Haarlem

Geen Pasen zonder paaseitjes zoeken! Dat kan natuurlijk gewoon in huis of in de tuin, maar het is nog veel leuker bij Playground Haarlem. Op deze avontuurlijke buitenspeelplek is de Paashaas beide Paasdagen van de partij. En hij verstopt er naast gewone paaseieren ook twee gouden eieren. Vind je een gouden ei, dan krijg je een mooi verrassingspakket.
Datum en tijd: Het eieren zoeken is op 9 en 10 april van 10:00 tot 12:00 uur. Na afloop mogen mugjes met hun entreeticket lekker blijven spelen.
Adres: Woudplein 2A, Haarlem
Kosten: De entreekosten (alleen PIN) zijn €5,50 voor kinderen van 1 t/m 3 jaar en €8,95 voor kinderen van 4 t/m 14 jaar. Volwassenen mogen gratis naar binnen.
Tickets: op de dag zelf, aan de deur

2turvenhoog_Loopneus_Pasen_paasvakantie_Haarlem_mugjes

Muziek, dans en theater bij 2turvenhoog

Op Tweede Paasdag zijn de Schuur en PHIL Haarlem the place to be met je baby, peuter of kleuter. Dan is daar namelijk het festival 2turvenhoog. Dit internationale theaterfestival voor kinderen van 0 t/m 6 jaar én hun ouders keert ieder jaar met Pasen terug naar Haarlem en is echt een aanrader. Ook dit keer staan er weer veel mooie, kleinschalige voorstellingen op het gebied van muziek, theater en dans op het programma. In de foyer van PHIL Haarlem kunnen mugjes gratis spelen met allerlei leuke, interactieve kunstinstallaties.
Datum en tijd: Het festival is op 10 april van 9:00 tot 17:00 uur. De tijden van de verschillende voorstellingen vind je terug op de website van 2turvenhoog.
Adres: Lange Begijnestraat 9 (de Schuur) en 11 (PHIL), Haarlem
Kosten: Voor voorstellingen bij de Schuur kost een kaartje voor volwassenen €16 en voor kinderen €11. Voorstellingen bij PHIL Haarlem kosten voor zowel volwassenen als kinderen €16.
Tickets: via schuur.nl en philhaarlem.nl

 

Tent 6_Zandvoort_Haarlem_strand_Pasen_TwentyTwelvePhotograhpy
TwentyTwelvePhotograhpy

Paaslunch of -diner op het strand bij Tent 6

Pasen vieren op het strand. Dat klinkt helemaal perfect toch? Bij het fijne Tent 6 in Zandvoort kun je zowel op Eerste als op Tweede Paasdag gezellig lunchen of dineren. Ze hebben speciaal voor Pasen een heerlijk sharing menu bedacht met aspergesoep, baba ganoush met flatbread, geroosterde bieten met fetacrème, ceviche van zeebaars, gekonfijte kwartelboutjes en dorade. Voor mugjes is er een speciaal kindermenu. Graag even van tevoren reserveren.
Datum: 9 en 10 april
Adres: Strandafgang 6, Zandvoort
Kosten: Het sharing menu kost €32,50 pp. Kinderen kunnen iets van de kinderkaart kiezen.
Reserveren: via 06-41313515 of kim@tent6.nl

Villa Westend_Haarlem_Pasen_kinderractiviteiten

Paasbrunch bij Villa Westend

Villa Westend, aan de Westbroekplas en met een fijne speeltuin op steenworp afstand, staat al jaren op ons lijstje van fijne, kindvriendelijke restaurants. En net als voorgaande jaren kun je er ook dit jaar op beide paasdagen voor een heerlijke, uitgebreide 3-gangen brunch terecht. Er is ook een vegetarische brunch. Kinderen kunnen kiezen uit de kids minibrunch of een los kindergerecht.
Datum: 9 en 10 april
Adres: Westlaan 41, Velserbroek
Kosten: De brunch kost €45 pp voor volwassenen en €19,50 pp voor kinderen. Een los kindergerecht kost €8.
Reserveren: via villa-westend.nl

Loco Fabriek_Haarlem_Pasen_paasvakantie

Paasshoppen bij de LOCO Fabriek

Paashaaskaarsjes, lekkere chocolade-eitjes, een vrolijke bos tulpen, die je zelf mag plukken bij de winkel… Als je een fijn paassfeertje in huis wilt halen, wandel dan zeker even bij de LOCO Fabriek binnen. Je vindt er paasversiersels, originele cadeau-ideeën en allerlei leuks om de kinderen tijdens de paasdagen bezig te houden.
Openingstijden: De LOCO Fabriek is geopend van woensdag t/m zaterdag van 10:00 tot 17:00 en zondag van 12:00 tot 17:00 uur.
Adres: Zijlstraat 54, Haarlem
Website: loco-fabriek.nl

Artie Farty Pasen knutselen pinata

Creatief Pasen vieren met Artie Farty

Wil je graag zelf met je mugje aan de slag en heb je nog wat creatieve inspiratie nodig? Kijk dan eens naar deze leuke paasknutsels van Artie Farty.

Vrolijk Pasen alvast!

Tekst: Eva Cameron-Bakker
Foto Artie Farty en hoofdfoto: Nicoline van Slingelandt
Overige foto’s: van de verschillende locaties

Deze blog kwam tot stand in samenwerking met Artie Farty, LOCO Fabriek, Playground Haarlem, Tent 6, 2turvenhoog festival en Villa Westend. Wil je ook samenwerken?

Hou Facebook en Instagram in de gaten voor nog meer kindvriendelijke tips. Of koop het Mugjes e-book met ruim 200 locaties en leuke activiteiten voor kinderen van 0 tot 7 jaar!

Share Tweet Pin It +1

Dit vind je misschien ook leuk

Teylers Museum Haarlem mineralen

Teylers Museum met mugjes

Geplaatst op 22 juli 2020

Workshop_leer_schilderen_als_Frans_Hals_Frans_Hals_Museum_Haarlem_voorjaarsvakantie_mugjes

Schilderworkshops in Frans Hals Museum

Geplaatst op 12 augustus 2022

Vorige berichtLinnaeushof in Bennebroek: de grootste speeltuin
Volgende berichtAnnemieke’s Pluktuin