In Eten met kinderen, Evenement & workshop

Pasen met kinderen in Haarlem en omstreken

Meisje Pasen Haarlem

Nog even en dan is het alweer Pasen. Dat betekent uitgebreid ontbijten of lunchen, vrolijke paasknutsels maken en heel veel (paas)eitjes eten! Ben je nog op zoek naar een coronaproof uitje voor je mugje tijdens het paasweekend? Of naar een heerlijke paasbrunchbox? Kijk maar eens naar onderstaande fijne tips.

TmP Paasspektakel Theater met Puckie Haarlem

Het TmP Paasspektakel

Dansen, knutselen, Oudhollandse spelletjes, eieren zoeken, je mooi laten schminken, lekker lunchen… En dat alles in paasstijl. Dat kan op Eerste en Tweede Paasdag tijdens het te gekke TmP Paasspektakel van Theater met Puckie. Wil jouw mugje graag worteltjes werpen, paasknutsels maken, op zoek naar het magische ei en dansen met de paashaas? Geef je kind dan gauw op.
Datum en tijd: 4 of 5 april van 10:00 – 13:00 of 14:00 – 17:00 uur (maximaal 20 kinderen per tijdslot)
Leeftijd: 4 t/m 7 jaar. Oudere kinderen mogen alleen mee als hun jongere broertje of zusje deelneemt.
Adres: Scoutingclub Elswout in Bloemendaal
Kosten: €27,50 per kind (inclusief snack, lunch en materiaal)
Aanmelden: theatermetpuckie@gmail.com

Smartphone workshop kids Haarlem Pasen

Paaseditie fotoworkshop voor smart(phone) kids

Nicoline van Slingelandt schrijft niet alleen over haar geliefde woonplaats Haarlem, maar ook over kunst en creativiteit voor kinderen. Eva Cameron werkt als zelfstandig fotografe. Tijdens haar day in the life shoots fotografeert zij op verhalende wijze gezinnen tijdens hun dagelijkse bezigheden. Samen organiseerden zij al eerder fotoworkshops voor kinderen en dat beviel goed. Op Tweede Paasdag bieden zij een speciale paaseditie van hun workshop smartphone fotografie aan. Tijdens een fototocht in paasstijl leert je mugje door middel van leuke opdrachten van alles over compositie, perspectief en portretfotografie.
Datum en tijd: 5 april van 14:00 – 17:00 uur (maximaal 10 kinderen)
Leeftijd: 6 t/m 11 jaar
Adres: Haarlemmerhout
Kosten: €25 per kind (inclusief drinken en wat lekkers)
Aanmelden: nicoline@mugjes.nlOlala, kijk die chocola…

Heb je de prachtige paasetalage van Olala Chocola al gezien? Daar moet je tijdens een van je corona-blokjes-om echt eens met je mugje langs wandelen. Kun je meteen even naar binnen voor wat overheerlijke paaseitjes, een mooie chocoladehaas of te schattige chocokuikens.
Adres: Zijlstraat 60, Haarlem

JiPkids Funny Bunny Paaskamp

Op goede vrijdag 2 april en zaterdag 3 april organiseert JiPkids weer dagkampen voor mugjes van 4 tot 10 jaar. Ga op avontuur met de boswachter, stook een kampvuur, bak paasbroodjes, knutsel, bouw hutten en leef je uit! De kampen van JiPkids zijn gericht op natuurlijk spelen en ontdekkend leren.
Data: 2 en 3 april
Tijden: 09:30-15:30 uur
Locatie: Naaldenveld, scoutingterrein in Bentveld
Kosten: €110 voor een tweedaags kamp of €60 voor een losse dag
Aanmelden: www.jipkids.nlSpeciaal voor LOCO paasfans

Aan de Zijlstraat in Haarlem vind je nieuwkomer LOCO Fabriek, een winkel waar van alles te beleven valt. LOCO Fabriek is opgericht door Chantal Bakhuis, ook de drijvende kracht achter Natuur Speeleiland, waar je op Eerste en Tweede Paasdag trouwens paaseitjes kunt zoeken! Bij de LOCO Fabriek kun je cadeautjes kopen, kinderfeestjes geven, naar de kapper of kiekjes maken in de photobooth. De winkel heeft iedere maand een ander thema en nu is dat…paaseitjes! Je kunt er zelf een eierdoos vullen met chocolade-eitjes met bijzondere smaken als marshmallow en jelly bean, ook weer gemaakt door de dames van Olala. En als je toch bij LOCO bent, laat je mugje dan meteen een vrolijk bosje tulpen plukken uit het tulpenpluktuintje
.
Adres: Zijlstraat 54, Haarlem

hannah-tasker-ZBkH8G4_yyE-unsplash

Paasbox
 bestellen

Wil je het jezelf met Pasen eens lekker makkelijk maken en meteen een lokale ondernemer steunen? Bij veel van onze favoriete kindvriendelijke restaurants in Haarlem en omstreken kun je dit jaar een heerlijke paasbox bestellen:

Brasserie Beeckestijn (waar we ook in coronatijd graag voor iets lekkers van het to go-loket en een wandeling door het parkbos komen)  heeft met Pasen een uitgebreide paasbox met heerlijke zoete en hartige gerechten. Zoals altijd is bij de brasserie ook aan de kleintjes gedacht, want naast een paasbox voor volwassenen (€19,50 pp) is er ook een kidsbox (€11,50 pp).
Website: brasseriebeeckestijn.nl

Ook Thuys, het museumcafé van het vernieuwde Museum van de Geest (Dolhuys), heeft een (h)eerlijke paasbrunchbox. De box kost €57,50 voor 2 personen, maar is ook perfect als je een paar mugjes hebt rondlopen. De paasbox vol hartige en zoete gerechten is namelijk behoorlijk uitgebreid. En tegen een meerprijs kun je losse broodjes en eitjes toevoegen. Er zitten trouwens ook allerlei leuke extraatjes in, zoals het tijdschrift Flow Magazine en een paasreep van Tony Chocolonely. En de granola van Thuys is gemaakt met ingrediënten van molen De Zandhaas.
Website: museumvandegeest.nl

Villa Westend biedt naast een uitgebreide paasbrunch een 4-gangen paasdiner aan (beide €39,50 pp). Voor kinderen is er tomatensoep en een kinderijsbeker met een pannenkoek (€12,50) of met een biefstukje (€19,50).
Website: villa-westend.nl

Toegegeven, TEDS’ BYO Easter Brunch Box is meer op volwassenen gericht dan op kinderen. Maar de box ziet er wel erg lekker uit… En er zijn vast maar weinig mugjes die niet van Danish pastries, chocolate French toast with cinnamon sugar en Madeleines houden. Sapje en een leuk geverfd ei erbij en het komt helemaal goed! De box is voor 2 tot 4 personen en kost €44,95.
Website: teds-place.nl

Barista Café heeft een uitgebreide paasbrunchbox (€16,50) met lekkere broodjes, een croissantje en allerlei zoete lekkernijen. Er is ook een paasbrunch kids voor €10 p.p. Hopelijk kunnen we er later dit jaar met de mugjes ook weer eens naartoe voor hun lekkere high tea.
Website: baristacafe.nl

Net als vorig jaar heeft Restaurant De Vogelensangh een paasbrunchbox vol hartigs en zoets. De volwassenenbox kost €27,50 per persoon, die voor kinderen €16,50. Of kies voor €24,50 per persoon voor de paasversie van de high tea box. De paashaas himself bezorgt de boxen bij je thuis.
Website: devogelensangh.nl

Het Veerkwartier heeft een ideale brunch voor Eerste Paasdag, met een keuze uit ‘gewoon’, vega (beide €21,50 p.p.) en een kidsvariant voor €12,50. Bestel de box voor thuis of maak er een gezellige picknick met je gezin van aan de Veerplas.
Website: veerkwartier.nl

Nissa Café (Hillegom) en Spaarne66 hebben ook een lekkere paasbox voor de liefhebbers van goed eten voor groot en klein.

Artie Farty Pasen knutselen pinata

Creatief Pasen vieren met Artie Farty

Nog wat creatieve inspiratie voor Pasen nodig? Kijk dan eens naar deze leuke paasknutsels van Artie Farty.

Vrolijk Pasen alvast!

Tekst: Eva Cameron-Bakker
Foto’s: Eva Cameron-Bakker (hoofdfoto en foto workshop), Theater met Puckie, Hannah Tasker, Nicoline van Slingelandt

Hou Facebook en Instagram in de gaten voor nog meer kindvriendelijke tips of koop het boek MUGJES, met ruim 100 locaties, tips van locals en leuke activiteiten voor kinderen van 0 tot 7 jaar.

Share Tweet Pin It +1

Dit vind je misschien ook leuk

Mensen met bladmuziek

Kerstsamenzang in Haarlem

Geplaatst op 18 december 2019

Vorige berichtKinderkappers in Haarlem: de 8 beste volgens Mugjes
Volgende berichtDe leukste Haarlemse kinderactiviteiten in de meivakantie