In Bos & park, Evenement & workshop

Paddenstoelendag op landgoed Elswout

Meisje met paddenstoel

Het is weer herfst, de dagen worden korter, de nachten koeler en de bodem wordt weer vochtiger. Als je straks door het bos wandelt, dan is de kans groot dat je overal paddenstoelen tegenkomt. Op zondag 6 oktober kun je de hele dag met je mugjes zoeken naar deze kabouterhuisjes. Bovendien zijn er nog veel meer leuke gratis activiteiten op de jaarlijkse paddenstoelendag, georganiseerd door IVN, Staatsbosbeheer en Nationaal Park Zuid-kennemerland.

Boleet tijdens Paddenstoelendag Elswout

Kabouters en heksen

De paddenstoel heeft zijn naam gekregen door de magische wereld. Mensen vonden paddenstoelen maar rare dingen. Er zouden kabouters in de paddenstoelen wonen en heksen zouden paddenstoelen gebruiken voor hun toverdrankjes. Padden waren de huisdieren van heksen. De padden moesten door het bos heen en af en toe natuurlijk even rusten. Volgens de mensen moesten de padden hun eigen stoel hebben meegenomen en zo kwam de paddenstoel tot leven.

Groepje kinderen bij Paddenstoelendag

Programma

De paddenstoelendag is een dag vol leuke excursies, puzzeltochten en veel informatie over paddenstoelen voor mugjes en hun ouders. Kinderen mogen onder leiding van een natuurgids op excursie (om 12:30 en 14:30) zonder volwassenen. Is dat even stoer! Verder is verhalenverteller Piet Paree aanwezig, is er een knutseltafel en kom je sprookjesfiguren tegen in het bos. Heb je honger gekregen? Proef dan vooral een appeltje van het landgoed. Wel eerst even kijken of er geen heks in de buurt is… 

Landgoed Elswout in de herfst

Op de fiets naar de Paddenstoelendag

Alle activiteiten zijn gratis. Kom lekker op de fiets, want de parkeerplaats zal al snel vol zijn. Heb je onze nieuwste fietsroute al gezien? Die gaat toevallig langs Elswout, dus je kunt hier een te gek uitje met het hele gezin in Overveen van maken.  

Openingstijden: 10.30 tot 16.00
Adres: Elswoutslaan 12, Overveen
Leeftijd: alle leeftijden
Kosten: Geen
Meer informatie 

Tekst: Floor Zengerink
Foto’s: IVN
Foto Elswout in de herfst: Ingrid van Koppenhagen

 

Share Tweet Pin It +1

Dit vind je misschien ook leuk

Meisje met schmink en suikerspin op Houtfestival

De leukste festivals voor het hele gezin

Geplaatst op 22 mei 2019

Schelpen zoeken op het strand

IJmuiden: zes uitjes met kinderen

Geplaatst op 11 juli 2019

Vorige berichtKindvriendelijk eten in Haarlem en omstreken

Volgende berichtSchaatspret bij IJsbaan Haarlem