In Evenement & workshop, Speeltuin & kinderboerderij

Opening Natuurspeelplek in de Kweektuin

Grote betonnen buis in natuurspeeltuin Paddenpoel

Eindelijk is het dan zover, op zondag 1 juli wordt de nieuwe natuurspeelplek in de Kweektuin officieel geopend! Na de zeer geslaagde crowdfunding waaraan veel ouders van mugjes hebben bijgedragen, is afgelopen maand hard gewerkt om de duurzame speelplek in de Kweektuin te realiseren. De speelplek met onder andere water, houten speeltoestellen en een glijbaan ziet er nu al veelbelovend uit. Wij zijn heel erg benieuwd!

Kweektuin_Natuurspeelplek
Feestelijke opening

Tijdens de feestelijke opening aanstaande zondag 1 juli, zullen we zien hoe de kinderen op dit uitdagende landje hun plek gaan vinden. Het feest begint om 14:00 uur op het voorterrein. Na een officieel openingswoord om 14:30 uur worden de kinderen daar door een artiest in een feeststemming gebracht en naar de natuurspeelplek begeleid. Daar zal onder gejuich van alle bezoekers rond 15:00 uur het speelterrein geopend worden. Het Rondje Kweektuin – een mooie wandelroute over het terrein – is dan ook voor het eerst opengesteld. Tijdens deze rondwandeling valt er van alles te ontdekken over de Haarlemmer Kweektuin en de mensen die erbij betrokken zijn.

Gratis ijs

IJsbaart deelt gratis ijsjes uit aan de aanwezige kinderen en er is ook gratis limonade. Alles biologisch, duurzaam en verantwoord. En ook het Kweekcafé is de hele dag open. Ukkie van Puckie (die hier ook peutergym organiseert op woensdagen) geeft proeflessen theater en dans voor kleintjes. Wij weten wel waar wij onze zondag doorbrengen!

Datum: zondag 1 juli 2018
Tijd: 14:00 – 17:30
Adres: Kleverlaan 9, Haarlem
Website: haarlemmerkweektuin.nl

Tekst: Anne Oijevaar
Foto’s: Haarlemmer Kweektuin

Hou Facebook en Instagram in de gaten voor nog meer kindvriendelijke tips of koop het boek MUGJES, met ruim 100 locaties, tips van locals en leuke activiteiten voor kinderen van 0 tot 7 jaar.

Share Tweet Pin It +1

Dit vind je misschien ook leuk

Eva_jarig in coronatijd

Als je mugje jarig is in coronatijd

Geplaatst op 2 april 2020

Artisklas_Kerkuil

Wasberen in Haarlem? Jazeker!

Geplaatst op 5 juli 2018

Vorige berichtNieuwe toplocatie de DAKKAS, ook voor mugjes?
Volgende berichtHaarlemse kinderuitjes waar je nog niet aan toekwam