In Lunch & limo

Nieuwe toplocatie de DAKKAS, ook voor mugjes?

DAKKAS Haarlem_buggyproof terrasjes_kindvriendelijk_mugjes

Na de bijzonder succesvolle crowdfundingsactie van de eigenaren van deze nieuwe Haarlemse hotspot, zoemde het al een tijdje rond. Wie regelmatig in de buurt van parkeergarage De Kamp was, kon ‘m zien verrijzen: de nieuwe DAKKAS, zoals de naam al doet vermoeden: een kas gebouwd bovenop een dak (van de parkeergarage). Afgelopen week openden ze hun deuren en meteen zat het terras tjokvol liefhebbers van zon en uitzicht.

Nicoline_DAKKAS

Uitzicht

Mugjes ging langs om te kijken of dit ook een geschikte locatie is om kleine kinderen mee naartoe te nemen. Laten we daarbij voorop stellen dat natuurlijk niet ieder restaurant of lunchcafé kindvriendelijk hoeft te zijn. Ik kan me heel goed voorstellen dat eigenaren het allemaal prima vinden, dat kleine grut, maar dat ze daar niet speciaal alles op willen inrichten. Dat gezegd hebbende, is een aantal basisingrediënten zeker aanwezig. Allereerst natuurlijk het fantastische terras dat jou en je mugje een spectaculaire blik op de Grote of Sint Bavo kerk biedt. Ook de nieuwe Bavokerk, de Bakenessertoren, de Koepel en andere bekende Haarlemse gebouwen zijn vanaf dit dak heel mooi te zien. Het uitzicht hier is nog beter dan vanaf La Place in Hudson’s Bay en dat was al goed.

Kindvriendelijk

Met een kinderwagen kun je hier makkelijk komen. Je gaat bij de ingang van Parkeergarage De Kamp de lift in en stapt op de zesde verdieping uit, waar een pad ervoor zorgt dat je geen obstakels hebt. Alleen als je dicht bij de rand wil gaan staan, moet je een trap af, maar die trap is tegelijkertijd weer een feest voor peuters en kleuters om op te spelen (op en af en weer op en weer af, je kent het wel). Die rand is trouwens echt hoog genoeg, knappe circusartiest in de dop die daar overheen klimt (maar daag ze vooral niet uit, haha). Een verschoonkussen hebben we niet kunnen ontdekken, maar wie weet komt dat nog. Vraag om een kinderstoel of strijk lekker neer op de trap, de attente en vriendelijke bediening weet je ook daar te vinden. Diezelfde jongens en meisjes vinden het trouwens geen probleem om even een flesje op te warmen in de keuken.

Nicoline_DAKKAS3

Kaart

Als het niet echt mooi weer is, kun je je binnen installeren op de bank. Daarnaast staat ook een zak met wat puzzeltjes en kleurboeken. De DAKKAS is open voor ontbijt, lunch, borrel en diner en heeft voor kinderen als lunch een zuurdesembroodje met bietenspread of een broodje seizoensjam op de kaart staan, voor 5 euro. Maar een tosti kaas kan ook (4 euro) en er is Schulp appelsap. Ze hebben carrot cake, red velvet taart en een lekkere chocoladetruffeltaart. De DAKKAS kiest bewust voor de duurzame route, met veel groenten, weinig vlees en eerlijke koffie van Moyee. Als Mugjes juichen we dat van harte toe, zo kunnen onze kinderen later ook nog genieten van een mooie stad met wat groen hier en daar. Toch zou een simpele limonade en een betaalbaar bakje vers fruit of broodje chocopasta niet misstaan op de kaart.

Conclusie

Ja, de DAKKAS is zeker ook geschikt voor mugjes. We raden je van harte aan om je kinderen in ieder geval een keer van het uitzicht te laten genieten hier. Verwacht alleen niet dat deze locatie volledig is ingericht op kleine kinderen, daarvoor kun je beter naar Meneer Paprika of het strand. Dan bewaar je de zonsondergangen hier op dit fenomenale plekje gewoon voor gezellige avonden met vrienden of een romantisch diner à deux.

Adres: parkeergarage De Kamp, De Witstraat 1A, Haarlem
Openingstijden: di, woe, zo 09:00-23:00, do t/m za 09:00-0:00, ma gesloten
Website: 
www.dedakkas.nl

Tekst en foto’s: Nicoline van Slingelandt

Hou Facebook en Instagram in de gaten voor nog meer kindvriendelijke tips of koop het boek MUGJES, met ruim 100 locaties, tips van locals en leuke activiteiten voor kinderen van 0 tot 7 jaar.

Share Tweet Pin It +1

Dit vind je misschien ook leuk

Nederlandse vlag_Bevrijdingspop Haarlem_kinderfestival 2022

Bevrijdingspop Haarlem 2023

Geplaatst op 11 april 2023

Kinderen bovenop Nieuwe Bavo Haarlem

Coole uitjes voor Vaderdag

Geplaatst op 7 juni 2019

Eva_jarig in coronatijd

Als je mugje jarig is

Geplaatst op 2 augustus 2023

Vorige berichtKindvriendelijk lunchen in Haarlem en omstreken
Volgende berichtOpening Natuurspeelplek in de Kweektuin