In Speeltuin & kinderboerderij

Natuurspeeleiland bij de Veerplas

Elsa_Natuur Speeleiland

Voor al die stadskinderen die nauwelijks een bij van een tor kunnen onderscheiden. Voor kinderen die houden van klimmen, bouwen, vies worden en rennen. Voor ouders die vinden dat buitenspelen veel leuker is dan al dat turen naar die schermpjes. Voor díe mensen heeft Chantal Bakhuis (van Kickzy) het Natuurspeeleiland opgezet aan de Veerplas (ook wel bekend als het PTT-meertje).

Bouwdorp

Iets vergelijkbaars was er nog niet in Haarlem. Je kunt wel naar Speelbos Meermond of natuurspeelplek Paddenpoel bij de Haarlemmer Kweektuin, maar dat is toch net anders. Al is het alleen maar omdat hier crewleden zijn die een oogje in het zeil houden. In principe kunnen ouders dus lekker op het terras bij het Veerkwartier wat drinken, terwijl hun kinderen zich uitleven met pallets, touw en autobanden. Het grote terrein is opgedeeld in een bouwdorp, waar kinderen naar hartelust hutten kunnen bouwen, en een gedeelte met klimbalken, kruiptunnels en bankjes voor de ouders. Zelf iets eten of drinken meenemen mag, behalve chips en snoep.

Nicoline_Natuur Speeleiland april

Beestjes kijken

Water genoeg hier en er zijn insectenkijkers te leen, dus vraag een van de vriendelijke crewleden om hulp en laat de kinderen beestjes vangen. Neem een kijkje bij de insectenhotels of in de Vlindertuin, waar als het goed is van alles rondfladdert. In de moestuin kunnen kinderen groenten en aardbeitjes oogsten! Wat kleinere mugjes mogen lekker kliederen in de modderkeuken of hun behendigheid testen op het parcours van boomstammen.

Kinderfeestje

Wil je hier graag een kinderpartijtje vieren? Dat kan ook! Het Ruige Rakkers feestarrangement kost €12,50 per kind (volwassenen gratis) en is inclusief een pannenkoek, diploma, appeltje en limo en een cadeautje voor de jarige. En reken maar dat de kinderen na een paar uur spelen op het Natuurspeeleiland lekker moe zijn!

Openingstijden: woe en vrij 12:00-18:00, za en zo 10:00-18:00 (tijdens vakanties alle dagen 10:00-18:00)
Adres: A. Hofmanweg 62, Haarlem
Kosten: 1-3 jaar €2,50, 4-12 jaar €7,50, 10 rittenkaart €50,00 (11e keer gratis). 
Ouders en verzorgers gratis, limonade en een appel inbegrepen. Alleen pin.
Website: natuurspeeleilandhaarlem.nl

Tekst: Nicoline van Slingelandt-Asselbergs
Foto boven: Elsa Ploeger

Hou Facebook en Instagram in de gaten voor nog meer kindvriendelijke tips of koop het boek MUGJES, met ruim 100 locaties, tips van locals en leuke activiteiten voor kinderen van 0 tot 7 jaar.

Share Tweet Pin It +1

Dit vind je misschien ook leuk

Eva - Elswout (herten kijken) 01

Stoere uitjes voor Vaderdag 

Geplaatst op 12 juni 2018

Vorige berichtMugjes in het museum: Juttersmu-ZEE-um Zandvoort
Volgende berichtMinibiebjes en KinderzwerfboekStations in Haarlem