In Speeltuin & kinderboerderij

Natuurspeeleiland bij de Veerplas

Elsa Natuurspeeleiland Haarlem

Voor al die stadskinderen die nauwelijks een bij van een tor kunnen onderscheiden. Voor kinderen die houden van klimmen, bouwen, vies worden en rennen. Voor ouders die vinden dat buitenspelen veel leuker is dan al dat turen naar die schermpjes. Voor díe mensen heeft Chantal Bakhuis (van Kickzy) het Natuurspeeleiland opgezet aan de Veerplas (ook wel bekend als het PTT-meertje). Per 1 maart 2020 kunnen kinderen er weer spelen tot ze moe zijn of zich wagen aan een potje midgetgolf. Hou de website in de gaten, want de openingsdagen zijn afhankelijk van het weer.

Bouwdorp

Iets vergelijkbaars was er nog niet in Haarlem. Je kunt wel naar Speelbos Meermond of natuurspeelplek Paddenpoel bij de Haarlemmer Kweektuin, maar dat is toch net anders. Al is het alleen maar omdat hier crewleden zijn die een oogje in het zeil houden. In principe kunnen ouders dus lekker op het terras bij het Veerkwartier wat drinken, terwijl hun kinderen zich uitleven met pallets, touw en autobanden. Het grote terrein is opgedeeld in een bouwdorp, waar kinderen naar hartenlust hutten kunnen bouwen, en een gedeelte met klimbalken, kruiptunnels en bankjes voor de ouders. Zelf iets eten of drinken meenemen mag, behalve chips en snoep.

Nicoline_Natuur Speeleiland april

Beestjes kijken

Er is hier water genoeg en er zijn insectenkijkers te leen, dus vraag een van de vriendelijke crewleden om hulp en laat de kinderen beestjes vangen. Neem een kijkje bij de insectenhotels of in de Vlindertuin, waar als het goed is van alles rondfladdert. In de moestuin kunnen kinderen straks weer groenten en aardbeitjes oogsten! Wat kleinere mugjes mogen lekker kliederen in de modderkeuken of hun behendigheid testen op het parcours van boomstammen.

Kinderfeestje op het Natuurspeeleiland

Wil je hier graag een kinderpartijtje vieren? Dat kan ook! Er zijn verschillende kinderfeestjes te boeken bij het Natuurspeeleiland, prijzen vanaf €12,50 per kind (volwassenen gratis) en is inclusief wat lekkers te eten en drinken, een diploma, en een cadeautje voor de jarige. En reken maar dat de kinderen na een paar uur spelen op het Natuurspeeleiland lekker moe zijn!

Openingstijden vanaf maart 2020: woe en vrij 12:00-17:00, za en zo 11:00-17:00
Adres: A. Hofmanweg 62, Haarlem
Kosten: 1-3 jaar €2,95, 4-12 jaar €6,50, 10 rittenkaart €40,00. 
Ouders en verzorgers gratis, limonade en een appel inbegrepen. Alleen pin. Midgetgolfen (18 holes) €3,50 per kind en €2,50 per volwassene.
Website: natuurspeeleilandhaarlem.nl

Tekst: Nicoline van Slingelandt-Asselbergs
Foto boven: Elsa Ploeger

Hou Facebook en Instagram in de gaten voor nog meer kindvriendelijke tips of koop het boek MUGJES, met ruim 100 locaties, tips van locals en leuke activiteiten voor kinderen van 0 tot 7 jaar.

Share Tweet Pin It +1

Dit vind je misschien ook leuk

Mensen met bladmuziek

Kerstsamenzang in Haarlem

Geplaatst op 18 december 2019

Dopper_Droogwater

Mugjes met goede ideeën gezocht

Geplaatst op 20 november 2018

Vorige berichtMugjes in het museum: ABC Architectuurcentrum


Volgende berichtPieter Vermeulen Museum met mugjes