In Evenement & workshop

Mugjes met goede ideeën gezocht

Dopper_Droogwater

‘Waarom gooien mensen afval in de natuur?’ ‘Als iedereen op het strand z’n eigen rommel opruimt, dan komt er toch geen plastic meer in de zee?’ Herken je dat, dat je eigen kinderen soms beter weten dan jij hoe simpel het eigenlijk is om de wereld een beetje schoner te maken? Als bloggers voor ouders in een regio met bos en strand, vindt Mugjes het belangrijk om de omgeving netjes te houden voor de generatie na ons. Als wij onze kinderen nu al vertellen dat het goed is om na te denken over hoe spullen gemaakt worden, dan is dat hopelijk later heel vanzelfsprekend voor ze.

Frederiek_Changemaker Challenge Dopper

Dopper’s educatieprogramma’s

Het scheelt dat we in Haarlem een bedrijf hebben dat zich al jaren inzet voor het terugdringen van plasticvervuiling; Dopper. Op Nederlandse scholen zie je veel kinderen met zo’n vrolijke gekleurde beker met handige drinkdop. Maar Dopper doet meer dan alleen herbruikbare drinkflessen produceren; het bedrijf wil met educatieprogramma’s basisschoolleerlingen stimuleren om op een leuke manier duurzaam met de wereld om te gaan. Zaterdag 10 november j.l. was de finale van de Changemaker Challenge Junior, die werd georganiseerd door de Dopper Foundation. Maar liefst 15.000 basisschoolleerlingen streden om de eerste plaats, waarvan 12 (groepjes van maximaal 4) finalisten. De hoofdprijs ging naar de bedenkers van een drone van gerecycled plastic die ’s nachts de straten plasticvrij maakt, de ’Trash Bird’. Naast deze wedstrijd heeft Dopper onder meer een voorleesboek, kindervoorstelling en een spreekbeurt-kit voor basisschoolleerlingen ontwikkeld.

Dopper Original Composition

Winactie voor mugjes

Heb jij kinderen thuis die regelmatig met originele ideeën komen voor een betere wereld? Lees dan snel verder. Dopper heeft namelijk een winactie bedacht om deze kleine changemakers aan te moedigen met verrassende oplossingen te komen. Volgers van Mugjes op Facebook en Instagram maken kans op een prijzenpakket ter waarde van maar liefst €500 als ze in een reactie aangeven wat hun kinderen al doen of nog meer kunnen verzinnen om plasticgebruik te verminderen.

De winnaar krijgt:
– De nieuwste Dopper Insulated voor de ouders met het logo van Mugjes
– Een Dopper Original per kind, kleur naar keuze met hun eigen naam erop
– Het toneelstuk “Wow, de zee is van plastic” door theatergroep Droogwater voor de hele school op eigen locatie
– Het voorleesboek “Stella & Stinky en de plastic soep” van Christine Algera

Meer weten?

Ben je benieuwd geworden wat Dopper allemaal heeft bedacht om basisschoolleerlingen en hun docenten te inspireren? Neem dan vooral even een kijkje op de site van Dopper Academy.

Tekst: Nicoline van Slingelandt-Asselbergs
Foto’s: Dopper en Frederiek van Waes
Deze blog kwam tot stand in samenwerking met Dopper. Wil je ook samenwerken?

Hou Facebook en Instagram in de gaten voor nog meer kindvriendelijke tips of koop het boek MUGJES, met ruim 100 locaties, tips van locals en leuke activiteiten voor kinderen van 0 tot 7 jaar.

Share Tweet Pin It +1

Dit vind je misschien ook leuk

Elsa Natuurspeeleiland

Natuurspeeleiland bij de Veerplas

Geplaatst op 15 februari 2019

Uitzicht vanaf het Kopje van Bloemendaal

Fietsen met je kind door Bloemendaal

Geplaatst op 10 maart 2019

Vorige berichtSintintocht Haarlem
Volgende berichtHaarlem is jarig