In Museum

Mugjes in het museum: Frans Hals Museum

Meisje voor Poppenhuis in Frans Hals Museum locatie Hof

Wil je graag eens naar het Frans Hals Museum, maar twijfel je of het museum wel geschikt is voor een bezoek met kleine kinderen? Wij namen onze mugjes mee en testten zowel locatie Hof als locatie Hal voor je.

Locatie Hof

Gewapend met een speurtocht wandelen onze meiden enthousiast door de zalen. Op hun papier staan stukjes van schilderijen afgebeeld. Kunnen ze ontdekken bij welke schilderijen de stukjes horen? De speurtocht zorgt ervoor dat onze mugjes echt naar de schilderijen kijken. Hierdoor kunnen we zelf ook op ons gemak rondkijken. Iets wat altijd al fijn was bij het Frans Hals Museum, maar na de fusie tussen Hof en Hal nog fijner. De combinatie van kunst uit de Gouden Eeuw en hedendaagse kunst maakt het museum wat ons betreft nog aantrekkelijker.

Poppenhuis

De meiden vinden het poppenhuis van Sara Rothé nog steeds het allermooist bij locatie Hof. Dit poppenhuis, dat tot de vaste collectie behoort, laat zien hoe een Amsterdams grachtenpand er in de achttiende eeuw van binnen uitzag. Omdat het een flink huis is, staat er een trappetje voor. Zo kunnen kinderen goed de chique kamers bekijken en zien hoe de mensen in die tijd eigenlijk leefden.

Studio F

Wat de kinderen ook erg leuk vinden, is Studio F. Hier worden regelmatig teken- en schilderworkshops gegeven voor kinderen. Als er geen workshops zijn, kun je hier toch zelf aan de slag. En is een museumbezoek niet haalbaar om wat voor een reden dan ook? Dan deelt het Frans Hals museum leuke creatieve tips voor thuis met je.

Museumcafé en extra activiteiten voor kinderen

Locatie Hof heeft een fijn café, beheerd door Cleeff, dat we wel kennen uit de Kleverparkbuurt. Je kunt er met je mugje prima terecht voor een tosti of een taartje. Tijdens de schoolvakanties liggen er soms kleurplaten in het café. Het museum organiseert dan trouwens ook vaak extra activiteiten zoals workshops voor het hele gezin, familierondleidingen of speciale kindertours.

Locatie Hal

Ook de andere locatie, Hal, is zeer de moeite waard. Nadeel van deze locatie is dat het er iets minder interactief is dan bij Hof. Het bijzondere gebouw en de vele trappetjes vallen goed in de smaak bij onze meiden. Maar zonder speurtocht, audiotour, workshop of installaties met knopjes zijn ze natuurlijk sneller uitgekeken dan bij locatie Hof. Mini-mugjes kunnen prima mee in een draagzak of kinderwagen, maar of de locatie geschikt is voor een bezoek met peuters of kleuters hangt een beetje af van je kind en van de tentoonstelling die er op dat moment is. Wellicht handig om zelf een schetsboekje, museumbingo of fotocamera mee te nemen voor je mugje als je naar locatie Hal gaat.

Adres: Locatie Hof ligt aan het Groot Heiligland 62 in Haarlem. Het adres van locatie Hal is Grote Markt 16 in Haarlem.
Openingstijden: dinsdag tot en met zaterdag van 11:00 uur tot 17.00 uur en zondag van 12:00 uur tot 17:00 uur
Kosten: Volwassenen betalen €16 entree, kinderen en Museumkaarthouders mogen gratis naar binnen.
Website: franshalsmuseum.nl

tekst en foto’s: Eva Cameron-Bakker 

Hou Facebook en Instagram in de gaten voor nog meer kindvriendelijke tips of koop het boek MUGJES, met ruim 100 locaties, tips van locals en leuke activiteiten voor kinderen van 0 tot 7 jaar.

Share Tweet Pin It +1

Dit vind je misschien ook leuk

Peuter bij theater 2 Turven Hoog

Met je peuter naar het theater

Geplaatst op 10 april 2019

Vorige berichtVoorjaarsvakantie in Haarlem: de leukste kinderactiviteiten
Volgende berichtLammetjes kijken