In Theater

Met je peuter naar het theater

Peuter bij theater 2 Turven Hoog

In en rond Haarlem zijn er allerlei leuke opties als je met je peuter naar het theater wil gaan. Kleine kinderen hebben een grote fantasie en zijn echt gefascineerd door wat er op zo’n podium gebeurt. Bij de speciale peutervoorstellingen wordt rekening gehouden met deze doelgroep: voorstellingen duren niet te lang en als je peuter ineens opstaat is het geen drama. Vaak mogen de mugjes na afloop nog even op het podium komen om alles van dichtbij te bekijken. Regelmatig vinden voorstellingen in een intieme setting op het podium plaats zodat je een extra knusse sfeer krijgt. Bij de grotere theaterzalen liggen stoelverhogers voor de kleintjes klaar. Maar ook met een peuter op schoot is het kijken naar een theatervoorstelling echt een feest.

Hebben we je overtuigd? Dan vind je hier zes locaties waar regelmatig theatervoorstellingen voor peuters zijn:

2TurvenHoog_DeSpiegel_ImpulZ_fotoMoonSaris_Mugjes
foto: Moon Saris

Festival 2 Turven Hoog (april)

In de Toneelschuur en de Philharmonie vindt jaarlijks in april het 2 Turven Hoog festival plaats. Dit is een festival voor baby’s, peuters en kleuters met allerlei verschillende voorstellingen. In de Philharmonie wordt zelfs een kunstspeeltuin opgebouwd waar de kinderen (gratis) in kunnen spelen! Naast 2 Turven Hoog heeft de Toneelschuur regelmatig leuke films en kindervoorstellingen op de agenda staan.

Website

Kinderen en acteur op podium Black Cat Theatre

Black Cat Theatre

Niet ver van station Amsterdam Sloterdijk (en dus makkelijk te bereiken voor mugjes en hun ouders) zit het Black Cat Theatre. Hier kunnen de allerkleinsten samen met hun ouders in een intieme setting hun fantasie de vrije loop laten. Tijdens de voorstellingen, die ongeveer een half uur duren, spelen de zintuigen een belangrijke rol. En aan het eind mag je mugje op het toneel komen om samen met de acteurs of de muzikanten te spelen, te dansen en te ontdekken. Hier lees je meer over deze mooie fantasievolle plek!

Website

Babyconcert bij openluchttheater Caprera

Caprera

Bij het sprookjesachtig mooi gelegen Caprera zijn bijvoorbeeld kindervoorstellingen op Moederdag, Vaderdag en in de zomervakantie. Een voorstelling in dit openluchttheater is iets wat je echt een keer moet meemaken.

Website

Stadsschouwburg en Philharmonie

De Haarlemse Stadsschouwburg en Philharmonie hebben meer voorstellingen vanaf 5 à 6 jaar en ouder in hun programmering opgenomen, maar met enige regelmaat staat er ook een peutervoorstelling ingepland. De voorstellingen zijn ietsje prijziger dan bijvoorbeeld bij de kleinere theaters, maar wel een hele mooie belevenis voor jou en je kleintje!

Website

Theater Elswout kinderactiviteiten in de kerstvakantie

Theater Elswout

In deze voormalige aardappelkelder op Landgoed Elswout vertelt Wijnand Stomp zijn verhalen aan grote en kleine kinderen. De meeste voorstellingen zijn voor 2 jaar en ouder, maar voor de allerkleinsten zijn er zelfs al knuffelverhalen, waarbij de kinderen hun knuffels mogen meenemen en Stomp er een verhaal omheen verzint.

Website

Tekst en foto Caprera: Laura Freling
Foto’s:
Theater Elswout: Floortje Zengerink
2 Turven Hoog: Moon Saris
Black Cat Theatre en hoofdfoto: Eva Cameron-Bakker

Hou Facebook en Instagram in de gaten voor nog meer kindvriendelijke tips of koop het boek MUGJES, met ruim 100 locaties, tips van locals en leuke activiteiten voor kinderen van 0 tot 7 jaar.

Share Tweet Pin It +1

Dit vind je misschien ook leuk

Grote betonnen buis in natuurspeeltuin Paddenpoel

Opening Natuurspeelplek in de Kweektuin

Geplaatst op 28 juni 2018

Haarlems Dagblad artikel Mugjes Luier Awards

Mugjes Luier Award voor beste verschoonplek

Geplaatst op 22 januari 2020

Vorige berichtBloemen in Haarlem en omstreken
Volgende berichtBlack Cat Theatre