In Theater

Met je peuter naar het theater

Peuter bij theater 2 Turven Hoog

In en rond Haarlem zijn er allerlei leuke opties als je met je peuter naar het theater wil gaan. Kleine kinderen hebben een grote fantasie en zijn echt gefascineerd door wat er op zo’n podium gebeurt. Bij de speciale peutervoorstellingen wordt rekening gehouden met deze doelgroep: voorstellingen duren niet te lang en als je peuter ineens opstaat is het geen drama. Vaak mogen de mugjes na afloop nog even op het podium komen om alles van dichtbij te bekijken. Regelmatig vinden voorstellingen in een intieme setting op het podium plaats zodat je een extra knusse sfeer krijgt. Bij de grotere theaterzalen liggen stoelverhogers voor de kleintjes klaar. Maar ook met een peuter op schoot is het kijken naar een theatervoorstelling echt een feest.

Hebben we je overtuigd? Dan vind je hier zes locaties waar regelmatig theatervoorstellingen voor peuters zijn:

Meisje in kunstspeeltuin bij 2 Turven Hoog

Festival 2 Turven Hoog (maandag 22 en dinsdag 23 april)

In de Toneelschuur en de Philharmonie vindt op 2e Paasdag én de dag erna het 2 Turven Hoog festival plaats. Dit is een festival voor baby’s, peuters en kleuters met allerlei verschillende voorstellingen. In de Philharmonie wordt zelfs een kunstspeeltuin opgebouwd waar de kinderen (gratis) in kunnen spelen! Naast 2 Turven Hoog heeft de Toneelschuur regelmatig leuke films en kindervoorstellingen op de agenda staan.

Website

Verklede kinderen kijken naar theater Toverknol

Toverknol

De Toverknol is een superleuk theater om met kinderen naartoe te gaan. De voorstellingen die ze aanbieden worden meestal onderverdeeld in tijden per leeftijdsgroep:
10.30 uur (1 t/m 4 jaar), 12.15 uur (3 t/m 7 jaar), 14.00 uur (5 t/m 9 jaar). Van tevoren mogen de kinderen zich verkleden en de voorstellingen zijn meestal erg grappig voor jong en oud.

Website

Kinderen en acteur op podium Black Cat Theatre

Black Cat Theatre

Niet ver van station Amsterdam Sloterdijk (en dus makkelijk te bereiken voor mugjes en hun ouders) zit sinds kort het Black Cat Theatre. Hier kunnen de allerkleinsten samen met hun ouders in een intieme setting hun fantasie de vrije loop laten. Tijdens de voorstellingen, die ongeveer een half uur duren, spelen de zintuigen een belangrijke rol. En aan het eind mag je mugje op het toneel komen om samen met de acteurs of de muzikanten te spelen, te dansen en te ontdekken. Hier lees je meer over deze mooie, nieuwe plek!

Website

Babyconcert bij openluchttheater Caprera

Caprera

Bij het sprookjesachtig mooi gelegen Caprera zijn bijvoorbeeld kindervoorstellingen op Moederdag (12 mei, voor 2+), Vaderdag (16 juni, voor 5+) en in de zomervakantie De Gruffalo (3+) en Over een kleine mol die wilde weten wie er op zijn kop gepoept heeft (2+). Een voorstelling in dit openluchttheater is iets wat je echt een keer moet meemaken.

Website (klik op selectie ‘kinderen’ om alle kindervoorstellingen te zien)

Stadsschouwburg en Philharmonie

De Haarlemse Stadsschouwburg en Philharmonie hebben meer voorstellingen vanaf 5 à 6 jaar en ouder in hun programmering opgenomen, maar met enige regelmaat staat er ook een peutervoorstelling ingepland. Speciaal voor peuters is Het Zandkasteel (3+) op 12 mei (Moederdag) en Sticks (4+) op 24 oktober in de Philharmonie. De voorstellingen zijn ietsje prijziger dan bijvoorbeeld bij de kleinere theaters, maar wel een hele mooie belevenis voor jou en je kleintje!

Website

Wijnand Stomp vertelt een verhaal in Theater Elswout

Theater Elswout

In deze voormalige aardappelkelder op Landgoed Elswout vertelt Wijnand Stomp zijn verhalen aan grote en kleine kinderen. De meeste voorstellingen zijn voor 2 jaar en ouder, maar voor de allerkleinsten zijn er zelfs al knuffelverhalen, waarbij de kinderen hun knuffels mogen meenemen en Stomp er een verhaal omheen verzint.

Website

Tekst: Laura Freling
Foto’s Toverknol en Theater Elswout: Nicoline van Slingelandt
Foto 2 Turven Hoog, Black Cat Theatre en hoofdfoto: Eva Cameron-Bakker
Foto Caprera: Laura Freling

Hou Facebook en Instagram in de gaten voor nog meer kindvriendelijke tips of koop het boek MUGJES, met ruim 100 locaties, tips van locals en leuke activiteiten voor kinderen van 0 tot 7 jaar.

Share Tweet Pin It +1

Dit vind je misschien ook leuk

Meisjes met chocoladetaart

Kindvriendelijk eten in Haarlem en omstreken


Geplaatst op 10 september 2019

Eva_jarig in coronatijd

Als je mugje jarig is in coronatijd

Geplaatst op 2 april 2020

Vorige berichtBloemen in Haarlem en omstreken
Volgende berichtBlack Cat Theatre