In Evenement & workshop, Museum, Strand & duin

Me-time tips in en om Haarlem voor (aanstaande) moeders

Relaxed koffiedrinken Haarlem

Meestal krijg je van ons tips over waar je in Haarlem en omstreken met je kind terecht kunt. Maar dit keer draait het eens helemaal om de (aanstaande) moeders. Want als er thuis eenmaal een of meer mugjes rondhobbelen, gaat waarschijnlijk zo’n beetje alle aandacht naar gezin, werk en sociaal leven. Terwijl af en toe wat tijd voor jezelf juist zo fijn en belangrijk is. Ook als je zwanger bent, is het goed om momenten voor jezelf nog even flink te koesteren. Je kunt natuurlijk thuis wat me-time inplannen. Lekker met een boek op de bank of een avondje uitgebreid in bad. Prima manieren om bij te komen. Maar om echt op te laden helpt het soms om even die deur achter je dicht te trekken en buitenshuis wat ontspanning te zoeken. Daarom hebben wij een aantal fijne me-time tips in en om Haarlem voor je op een rij gezet. Zodat je er daarna weer vol energie tegenaan kunt.

‘Lees ook: Babymassage en baby yoga in en rond Haarlem.

Massage me-time Haarlem

Een ontspannende massage bij Nancy Kastrop

Onze eerste tip is er een van onze blogster Fleur. Voor wat welverdiende me-time gaat zij het liefst naar Nancy Kastrop in Overveen. Die geeft allerlei heerlijke massages. Ontspanningsmassages bijvoorbeeld, kruidenstempelmassages, ayurvedische of hotstone massages en niet te vergeten zwangerschapsmassages. Nancy masseert trouwens ook baby’s en kinderen. En met haar ontspanningstherapie kan ze je technieken aanleren om je te helpen ontspannen na een stressvolle dag. Voor veel ouders met jonge kinderen geen overbodige luxe…
Adres: Prins Mauritslaan 116, Overveen
Website: nancykastrop.nl

Yoga en massages bij Studio Mama Flow

Ook blogster Anne heeft een fijne tip. Zij ging tijdens en na haar zwangerschap graag naar Studio Mama Flow, een yoga- en massagecentrum met een uitgebreid aanbod. Tijdens je zwangerschap kun je er bijvoorbeeld terecht voor zwangerschapsyoga en -massages. Na de geboorte van je mugje kun je lessen mamayoga volgen, om vervolgens door te stromen naar een van de andere yogalessen. Studio Mama Flow geeft ook ontspanningsmassages en zelfs kraammassages aan huis. Het is trouwens ook een perfecte plek als je op zoek bent naar ouder en kind yogalessen of naar een combinatie van mamayoga en babymassage.
Adres: Zaanenstraat 18, Haarlem
Website: studiomamaflow.nl

Weefteef creatieve workshop me-time Haarlem
Wianda Bongen Photography

Creatieve workshop bij De Weefteef

Geloof het of niet, maar weven is hot! En Haarlem heeft Hannah Hoek, die onder de grappige naam De Weefteef te gekke workshops ‘Wandkleed weven’ verzorgt. Tijdens een creatieve middag maak je je eigen wandkleedje met door jou gekozen kleuren en materialen. Een originele en gezellige manier om even wat tijd voor jezelf te maken. En je gaat ook nog eens met een prachtige muurversiering naar huis. Leuk voor aan je eigen muur of voor de baby- of kinderkamer. Helaas kunnen de live workshops op dit moment nog niet in verband met corona, maar Hannah heeft online workshops voor je! Hou de website in de gaten om te zien wanneer je je kunt inschrijven.
Website: deweefteef.nl

Wandelen in de duinen me-time Haarlem

Wandelen op het strand of in de duinen

Wandelen in de duinen of uitwaaien op het strand zijn perfecte manieren om je hoofd even helemaal leeg te maken. Wij Haarlemmers zijn wat dat betreft natuurlijk verwend. Prachtige natuurgebieden als de Kennemerduinen en de Amsterdamse Waterleidingduinen en de stranden van Zandvoort, Bloemendaal en IJmuiden liggen praktisch naast de deur. En na een uitgebreide wandeling kun je nog even neerploffen bij een relaxte strandtent. Life is good!

Je in de watten laten leggen bij Dream Beauty

Waar wij ook heel graag komen, is bij schoonheidssalon Dream Beauty. De perfecte plek om even je handen of voeten te laten vertroetelen. Mooie nagels voor een feestje of voor als je eindelijk weer eens een avondje uit gaat met je lief. Dream Beauty heeft ook allerlei fijne gezichtsbehandelingen en massages. Ben je zwanger? Verwen jezelf dan met het speciale bijna-mama-arrangement met onder andere een pedicure, een gezichtsbehandeling en een voet-, nek- en gezichtsmassage. Heerlijk!
Adres: Eerste Emmastraat 18, Haarlem
Website: dreambeauty.nl

Teds Place me-time Haarlem

Uitgebreid ontbijten bij Teds en daarna lekker shoppen in de stad

Bij Mugjes zijn we gek op het kleurrijke, hippe Teds aan het Spaarne. Op deze fijne plek kun je jezelf alle dagen van de week verwennen met heerlijke ontbijt- en brunchgerechten. Je kunt hier trouwens ook heel goed mét kind naartoe. Teds staat namelijk in onze top 10 van lunchtentjes met fijne verschoonplek. Maar dat is voor een andere keer. Je mocht nu even tijd aan jezelf besteden. Kun je daarna lekker de stad in, om zonder mugje aan je been een leuke nieuwe outfit voor jezelf te scoren. Iets meenemen kan hier ook.
Adres: Spaarne 94, Haarlem
Website: teds-place.nl

Me-time bezoek Teylers Museum Haarlem

Cultuur snuiven in de Haarlemse binnenstad

Ken je de ART WALK Haarlem van beeldend kunstenaar Larissa Neslo al? Deze wandeling, die je zelf kunt downloaden, voert je langs de mooiste galeries, expositieruimtes en musea van de binnenstad. Heel leuk om een keer te doen. Ben je hoogzwanger en lijkt de ART WALK je nogal een uitputtingsslag? Bezoek dan gewoon één museum. Keuze genoeg. Een bezoek aan Teylers Museum is bijvoorbeeld altijd een goed idee. Of bezoek de mooie locatie Hof van het Frans Hals Museum. Beide musea hebben ook een fijn museumcafé waar je na je rondje cultuur snuiven nog even kunt aanschuiven.
Website: instagram.com/artwalkhaarlem

Een mooie film kijken bij De Filmschuur

Is het je eindelijk gelukt wat kostbare me-time in te plannen, merk je ineens hoe moe je bent. Geen puf voor lange wandelingen, paskamersessies of een museumbezoek? Zak dan lekker weg in een bioscoopstoel bij een mooie film in De Filmschuur. Heerlijk om in je eentje te doen. En niemand die het ziet als je tussendoor stiekem een uiltje knapt…
Website: filmschuur.nl

Hebben we je ervan overtuigd dat je echt wat me-time verdient, maar zoek je nog een oppas? Lees dan onze blog over waar je in Haarlem en omstreken een betrouwbare oppas vindt.

Tekst: Eva Cameron-Bakker
Foto’s: De Weefteef, Eva Cameron-Bakker, Teds, Nicoline van Slingelandt

Deze blog kwam tot stand in samenwerking met Nancy Kastrop, Studio Mama Flow, De Weefteef, Dream Beauty en Teds. Wil je ook samenwerken?

Hou Facebook en Instagram in de gaten voor nog meer kindvriendelijke tips. MUGJES komt na de zomer met een gloednieuw e-book met ruim 100 locaties, tips van locals en leuke activiteiten voor kinderen van 0 tot 7 jaar.

Share Tweet Pin It +1

Dit vind je misschien ook leuk

Vorige berichtBabymassage en baby yoga in en rond Haarlem
Volgende berichtFeestelijk borrelen met FEST Haarlem