In Eten met kinderen

MarleenKookt nu ook in Haarlem en omstreken


Marleenkookt Haarlem

Vraag je je na een drukke dag soms af waar je de tijd vandaan moet halen om ook nog wat lekkers en gezonds op tafel te zetten? Of is koken echt niet je hobby en lijkt het je heerlijk als iemand anders een keer voor jouw gezin kookt? Dan hebben wij goed nieuws! Vanaf nu kun je genieten van de kookkunsten van MarleenKookt.

Nu ook in Haarlem en omstreken

In Amsterdam zijn Marleen en haar smakelijke, gezonde maaltijden al jaren een begrip. Maar sinds 11 maart is het ook mogelijk om in Haarlem, Overveen, Bloemendaal en Aerdenhout maaltijden te laten bezorgen via MarleenKookt. En wij hadden de eer om met ons gezin een aantal gerechten te testen.

Mugje proeft MarleenKookt toetje

Gezond eten, bezorgd op een zelfgekozen tijdstip

Precies tijdens het afgesproken bezorgblok staat een bezorger met bakfiets voor de deur met onze maaltijden. Nieuwsgierig kijken we in de tassen naar de gerechten die we hebben gekozen van het dagmenu. Hierop staan naast een soep en een nagerecht iedere dag vier hoofdgerechten: een vleesgerecht, een klassieker, een vegetarisch gerecht en een kindergerecht. De gerechten bevatten altijd verse groenten en er zit weinig zout, vet en suiker in. Verder werkt MarleenKookt alleen met scharrelvlees en duurzaam gevangen vis en maakt ze alles zelf en zonder conserveringsmiddelen. Heb je een mugje op komst? Marleen houdt ook zo veel mogelijk rekening met zwangere vrouwen.

Porseleinen schalen bij MarleenKookt

We verwarmen onze maaltijden in de oven volgens de meegeleverde opwarminstructies. Heb je haast, dan kun je de maaltijden ook in de magnetron opwarmen. De hoofdgerechten zitten trouwens in porseleinen schalen. Niet alleen beter voor het milieu, maar ook een stuk gezelliger op tafel dan plastic bakjes.

Mugje geeft cijfers aan MarleenKookt

Hoge punten van het Mugjes-testpanel

Terwijl de hoofdgerechten nog in de oven staan, beginnen we vast met ons voorgerecht: een Italiaanse groentesoep. Vol verbazing kijk ik naar ons jongste mugje. Meestal schuift ze haar bord opzij zodra ze groente herkent. Maar nu zit ze toch echt lekker te eten. Ook de rest van het gezin geniet van de soep. Al na een paar happen grijpt onze oudste naar het scorebordje met de negen. Het voorgerecht is dus helemaal goedgekeurd.

 Het hoofdgerecht krijgt van onze meisjes zelfs een negen en een tien. Ons oudste mugje eet het liefst zo min mogelijk vlees. Ze is dan ook heel blij met haar nacho’s met bonen, vegetarische saus en gesmolten kaas. Ook het slaatje vinden mijn dochters lekker. 
Zoals te verwachten krijgt het toetje twee tienen. Een toetje dat Marleen speciaal voor de opening in Haarlem op het menu heeft gezet: Haarlemmer halletjes cheesecake. Heel leuk en vooral ook heel lekker. Zoals alles eigenlijk wat we vanavond van MarleenKookt gegeten hebben. En wat een luxe om allemaal zelf een gerecht te kunnen kiezen en het eten alleen even op te hoeven warmen. Echt een aanwinst voor Haarlem en omstreken!

Bestellen: Bestellen kan voor één of meer dagen, ook voor de week erna. Als je voor 11:00 uur bestelt, kun je dezelfde avond nog genieten van je gerechten.
Kosten: Je bestelt een hoofdgerecht vanaf €11,85 en een kindergerecht voor €5,00. Soep kost vanaf €4,00, een nagerecht tussen de €1,25 en €2,50. Bestel je meerdere porties van hetzelfde hoofdgerecht dan krijg je korting.
Betalen kan via iDeal of automatische incasso. Vanaf €11 zijn er geen bezorgkosten.
Websitemarleenkookt.nl

Foto’s en tekst: Eva Cameron-Bakker
Foto Marleen: MarleenKookt
Deze blog kwam tot stand in samenwerking met MarleenKookt. Wil je ook samenwerken?

Hou Facebook en Instagram in de gaten voor nog meer kindvriendelijke tips of koop het boek MUGJES, met ruim 100 locaties, tips van locals en leuke activiteiten voor kinderen van 0 tot 7 jaar.

Share Tweet Pin It +1

Dit vind je misschien ook leuk

Schelpen zoeken op het strand

IJmuiden: zes uitjes met kinderen

Geplaatst op 11 juli 2019

Teylers Museum Haarlem mineralen

Teylers Museum met mugjes

Geplaatst op 22 juli 2020

Vorige berichtFietsen met je kind door Bloemendaal
Volgende berichtDe Transvaalbuurt in Haarlem: een rondje met de kinderwagen