In Eten met kinderen, Speelgoed & cadeau

Lokale ondernemers steunen tijdens de coronacrisis

Gesloten winkel Haarlem

Het coronavirus heeft ons behoorlijk in de greep en het zijn rare, onzekere tijden. Ook voor ondernemers. Wij komen met veel plezier bij al die leuke kinderwinkels en kindvriendelijke eettentjes in Haarlem en omstreken. En in deze moeilijke tijd willen we ze graag een steuntje in de rug geven. Vind jij het ook belangrijk om deze lokale ondernemers overeind te houden tijdens de coronacrisis? Hieronder delen we een aantal tips met je.

Meneer Paprika Haarlem lokale ondernemers

Via webshops van lokale winkeliers kopen

Goed dat we zo veel mogelijk binnen blijven als dat nodig is om het virus onder controle te krijgen. Maar voor het gros van de winkeliers is het natuurlijk een zware dobber. Gelukkig hebben veel van onze favoriete adressen in en om Haarlem ook een webshop. Dus bestel voor thuis en voor de feestdagen een paar lekker dikke (voorlees)boeken voor je mugje bij Kiekeboek, Boekhandel Blokker, de Kennemer Boekhandel of De Vries Van Stockum. En shop alvast mooie nieuwe baby- of kinderkleding bij Never Grow Up babyshop of Kleine heldeN. Een leuk nieuw spel en bijvoorbeeld een vers kleurboek zijn nu ook geen overbodige luxe. Kijk daarvoor eens in de webshops van Kids Store, Game Time, Maneki Neko of bestel speelgoed bij Kids Architects of Meneer Paprika. Een bijzonder cadeautje vind je op de website van Petit Depot of van Blue Gorilla, Toost, No Lemons, please! of De Wereld Van Jansje.

Lees ook ‘De leukste kinderwinkels buiten het centrum en rondom Haarlem’

Marleenkookt Haarlem

Maaltijden van lokale ondernemers laten thuisbezorgen

Probeer je bezoekjes aan de supermarkt zo veel mogelijk te vermijden of zit je met je gezin in quarantaine? Gelukkig kun je altijd nog eten bestellen. Ook fijn als je even helemaal niet aan koken toekomt. Een echte aanrader is MarleenKookt. Lekkere, gezonde en verse maaltijden die je thuis kunt laten bezorgen in Haarlem, Heemstede, Overveen, Bloemendaal en Aerdenhout. MarleenKookt heeft vier keer per week een speciaal kindergerecht op het menu staan en heeft ook veel vegetarische opties. Fijne plekken als Jetties en Teds hebben voorlopig dan misschien hun deuren moeten sluiten, maar je kunt er wel eten bestellen via Deliveroo. Een borrelpakket mét kinderversie bestel je bij FEST. Nog een fijne tip: bij In ’t Goede Uur kun je heerlijke kaasfondue bestellen en afhalen. Bij Peper’s Pannekoekenhuis ga je langs voor koffie én pannenkoeken-to-go. Of wat dacht je van een crêpe-party thuis, met de heerlijke ingrediënten van Ti Bisou? En de overheerlijke taarten van By LIMA hoef je gelukkig niet te missen, want die worden tot aan je deur gebracht. Restaurant de Zeeuw, Bistrobar Indonesia, Wolkers en Bar Boef hebben heerlijke daghappen die je kunt afhalen of laten bezorgen. Ook bij Villa Westend en Spaarne 66 kun je heerlijke kindvriendelijke happen afhalen.

Lees ook ‘Kindvriendelijk eten bestellen in coronatijd’

DAKKAS Haarlem interieur

Cadeaubonnen kopen van lokale ondernemers

Een andere manier waarop je ondernemers in de buurt een hart onder de riem kunt steken, is door een cadeaubon of strippenkaart te kopen die je later kunt gebruiken. Brownies & Downies heeft een to go store in de Schagchelstraat en bezorgt thuis, en ook Nes71, Peper’s Pannekoekenhuis, Wolkers en DeDAKKAS kun je op deze manier steunen. Net zoals De Toneelschuur en Filmschuur. Soms kun je een bon of pas via de website kopen, soms moet je even een mailtje sturen. Het Kweekcafé heeft naast take away ook cadeaubonnen én strippenkaarten voor koffie en thee. Veel restaurants doneren trouwens ook voorraden aan de Voedselbank Haarlem.

Andere initiatieven of manieren om te helpen

Weet jij nog andere manieren waarop we al die fijne lokale ondernemers waar we zo graag met onze mugjes komen, kunnen helpen? Stuur een mailtje naar info@mugjes.nl, dan vullen we deze lijst verder aan.

Tekst: Eva Cameron
Foto’s: Nicoline van Slingelandt, MarleenKookt

Hou Facebook en Instagram in de gaten voor kindvriendelijke tips of meld je aan voor onze maandelijke tips!

Share Tweet Pin It +1

Dit vind je misschien ook leuk

Meisje op een schommel_schommelen_schommels_speeltuin_haarlem_overveen_mugjes

Schommels in het wild in en rond Haarlem

Geplaatst op 14 juni 2021

Vorige berichtHaarlemse activiteiten tijdens Kinderboekenweek
Volgende berichtSint Maarten in Haarlem tijdens corona