In Speeltuin & kinderboerderij

Linnaeushof biedt eindeloos speelplezier

Linnaeushof Bennie Broek

Yes! Vanaf vanmiddag (13:00 uur) is Linnaeushof in Bennebroek weer open. Na de winterstop kunnen we eindelijk weer genieten van de meer dan 350 attracties die de speeltuin telt. En van Bennie Broek natuurlijk, de mascotte van de speeltuin. Een bezoek aan Linnaeushof is niet alleen een perfect uitje voor kinderen in de basisschoolleeftijd, maar ook voor de allerkleinsten. De speeltuin is zo groot dat je er makkelijk een dag kunt vullen. Dat zo’n dag Linnaeushof echt heel leuk is, zie je wel aan de foto’s hieronder.

Linnaeushof Bennebroek peuter en kleuterspeeltuin

In de speciale peuter- en kleuterspeeltuin kan je mugje heerlijk schommelen, glijden, klimmen en in het zand spelen. Of een kijkje nemen in het huisje van Bennie Broek. Ook heel leuk is het verkeersdorp met trapauto’s, een politiebureau en een brandweerkazerne. Voor de allerkleinsten is er Dreumesland. En in het overdekte gedeelte, de Wortelberg, kun je Bennie Broek zien optreden.

Linnaeushof speeltuin treintje

De speeltuin heeft ook een eigen treintje: de Linnaeushof Expres. Reuze populair bij kleine kinderen en het rijdt al sinds jaar en dag rondjes om de peuter- en kleuterspeeltuin.

Linnaeushof speeltuin glijbaan

Linnaeushof heeft heel veel leuke speeltoestellen. De Toffe Toren bijvoorbeeld, waar je jezelf tot tien meter boven de grond kunt hijsen. En het Pioniersdorp, waar kinderen vanaf een jaar of vier lekker kunnen klimmen en klauteren. Er zijn waterfietsen, kabelbanen en er is een zweefbaan boven het water. En wat dacht je van deze superglijbaan, waar je razendsnel op een matje van af kunt roetsjen? Alsof dat allemaal nog niet genoeg is, kun je ook nog midgetgolfen bij Linnaeushof.

Linnaeushof attractie monorail

Ook heel leuk is de Monorail. Hierop kun je samen met je mugje in een karretje een rondje door de lucht fietsen. Anders dan bij de meeste pretparken zijn er bij Linnaeushof maar weinig elektrische attracties. Veel van de speeltoestellen moet je zelf in beweging brengen. Dat maakt dat Linnaeushof een echte speeltuin is, waar kinderen (en ook hun ouders) goed actief bezig zijn.

Linnaeushof kruipspin

Dit buizenstelsel heet de Kruipspin. Veel kinderen zijn er gek op. Keer op keer kruipen ze van de ene kant naar de andere. De hoogste buis is favoriet.

Linnaeushof Bennebroek trampolines

Bij de trampolines kun je waarschijnlijk rustig op een van de bankjes neerploffen, want hier zijn de meeste kinderen wel even zoet. In het overdekte gedeelte is ook een heel groot springkussen.

Linnaeushof zweefmolen

Lekker rondjes draaien in de zweefmolen en papa of mama aan het werk zetten. ‘Sneller, papa! We willen sneller!’

Linnaeushof binnenspeeltuin botsautootjes

De meeste attracties zijn buiten, maar er is ook een kleine binnenspeeltuin. Perfect voor als er een buitje valt. In de binnenspeeltuin vind je onder andere deze botsautootjes, speciaal voor kinderen tot en met 8 jaar. Een nieuwe attractie in Linnaeushof is een klim- en klauter speeltoestel waarop je een behendigheidsparcours kunt afleggen. Het toestel voor kinderen vanaf 6 jaar is maar liefst vijftien meter lang en vijf meter breed.

Linnaeushof Bennebroek speeltuin ingang

En dan komt toch dat moeilijke moment dat het tijd is om naar huis te gaan… Wat een fijne speeltuin. Een plek om nog vaak naar terug te gaan. Zeker ook op warme dagen in de zomer als de prachtige waterspeeltuin open is.

Openingstijden: Linnaeushof is van eind maart tot eind september iedere dag geopend. In oktober is de speeltuin alleen in de weekenden en in de herfstvakantie open. De openingstijden zijn in de weekenden, op feestdagen en van juni tot en met augustus van 10:00 uur tot 18:00 uur. Op alle andere dagen sluit de speeltuin een uurtje eerder. De waterspeeltuin is alleen bij mooi weer open in de maanden mei tot en met september.
Adres: Glipperweg 4c, Heemstede
Kosten: Kinderen tot en met 1 jaar mogen gratis naar binnen. Kinderen vanaf 2 jaar en volwassenen betalen 13,50 euro. Als je vooraf online boekt krijg je 1 euro korting per persoon. Een pas voor het hele seizoen kost 49,50 euro. Voor 65-plussers en rolstoelgebruikers gelden speciale tarieven. Parkeren kost 6 euro.
Website: www.linnaeushof.nl

Tekst en foto’s: Eva Cameron-Bakker
Deze blog kwam tot stand in samenwerking met Linnaeushof. Wil je ook samenwerken?


Hou Facebook en Instagram in de gaten voor nog meer kindvriendelijke tips of koop het boek MUGJES, met ruim 100 locaties, tips van locals en leuke activiteiten voor kinderen van 0 tot 7 jaar.

Share Tweet Pin It +1

Dit vind je misschien ook leuk

Skeletten en mineralen kijken Pieter Vermeulen museum

Pieter Vermeulen Museum met mugjes

Geplaatst op 3 maart 2019

Eva_jarig in coronatijd

Als je mugje jarig is in coronatijd

Geplaatst op 2 april 2020

Vorige berichtMarleenKookt nu ook in Haarlem en omstreken

Volgende berichtBuggyproof terrasjes in Haarlem en omstreken