In Featured, Speeltuin & kinderboerderij

Linnaeushof biedt eindeloos speelplezier

Linnaeushof Bennie Broek

Yes! Linnaeushof in Bennebroek is weer open. Kunnen we eindelijk weer genieten van de meer dan 350 attracties die de speeltuin telt. Een bezoek aan Linnaeushof is niet alleen een perfect uitje voor kinderen in de basisschoolleeftijd, maar ook voor de allerkleinsten. De speeltuin is zo groot dat je er makkelijk een dag kunt vullen. Dat zo’n dag Linnaeushof echt heel leuk is, zie je wel aan de foto’s hieronder.

Linnaeushof Bennebroek peuter en kleuterspeeltuin

Peuter- en kleuterspeeltuin

In de speciale peuter- en kleuterspeeltuin kan je mugje heerlijk schommelen, glijden, klimmen en in het zand spelen. Of een kijkje nemen in het huisje van Bennie Broek. Ook heel leuk is het verkeersdorp met trapauto’s, een politiebureau en een brandweerkazerne. Voor de allerkleinsten is er Dreumesland.

Linnaeushof speeltuin treintje

Linnaeushof Expres

De speeltuin heeft ook een eigen treintje: de Linnaeushof Expres. Reuze populair bij kleine kinderen en het rijdt al sinds jaar en dag rondjes om de peuter- en kleuterspeeltuin.

Linnaeushof speeltuin glijbaan

Zweefbaan boven het water

Linnaeushof heeft heel veel leuke speeltoestellen. De Toffe Toren bijvoorbeeld, waar je jezelf tot tien meter boven de grond kunt hijsen. En het Pioniersdorp, waar kinderen vanaf een jaar of vier lekker kunnen klimmen en klauteren. Er zijn waterfietsen, kabelbanen en er is een zweefbaan boven het water. En wat dacht je van deze superglijbaan, waar je razendsnel op een matje van af kunt roetsjen? Alsof dat allemaal nog niet genoeg is, kun je ook nog midgetgolfen bij Linnaeushof.

Linnaeushof attractie monorail

Echte speeltuin

Ook heel leuk is de Monorail. Hierop kun je samen met je mugje in een karretje een rondje door de lucht fietsen. Anders dan bij de meeste pretparken zijn er bij Linnaeushof maar weinig elektrische attracties. Veel van de speeltoestellen moet je zelf in beweging brengen. Dat maakt dat Linnaeushof een echte speeltuin is, waar kinderen (en ook hun ouders) goed actief bezig zijn.

Linnaeushof kruipspin

De Kruipspin

Dit buizenstelsel heet de Kruipspin. Veel kinderen zijn er gek op. Keer op keer kruipen ze van de ene kant naar de andere. De hoogste buis is favoriet.

Linnaeushof Bennebroek trampolines

Trampolines en springkussen

Bij de trampolines kun je waarschijnlijk rustig op een van de bankjes neerploffen, want hier zijn de meeste kinderen wel even zoet. In het overdekte gedeelte is ook een heel groot springkussen.

Linnaeushof zweefmolen

Zweefmolen

Lekker rondjes draaien in de zweefmolen en papa of mama aan het werk zetten. ‘Sneller, papa! We willen sneller!’

Linnaeushof binnenspeeltuin botsautootjes

Binnenspeeltuin

De meeste attracties zijn buiten, maar er is ook een kleine binnenspeeltuin. Perfect voor als er een buitje valt. In de binnenspeeltuin vind je onder andere deze botsautootjes, speciaal voor kinderen tot en met 8 jaar.

Linnaeushof Bennebroek speeltuin ingang

Waterspeeltuin

En dan komt toch dat moeilijke moment dat het tijd is om naar huis te gaan… Wat een fijne speeltuin. Een plek om nog vaak naar terug te gaan. Zeker ook op warme dagen in de zomer als de prachtige waterspeeltuin open is.

Openingstijden: Linnaeushof is dit seizoen van 21 mei t/m 3 oktober en van 16 t/m 24 oktober dagelijks geopend, met uitzondering van 31 mei en 1 juni. De openingstijden zijn van 3 juli t/m 29 augustus en in de weekenden in mei en juni van 10:00 uur tot 18:00 uur. Op alle andere dagen sluit de speeltuin een uurtje eerder. De waterspeeltuin is alleen bij mooi weer open in de maanden mei tot en met september. In verband met corona zijn de binnenspeeltuin en de Wortelberg dit seizoen gesloten en is speeltuinmascotte Bennie Broek afwezig. Kijk voor uitgebreide informatie over coronamaatregelen bij Linnaeushof op de website.
Adres: Glipperweg 4c, Heemstede
Kosten: Kinderen tot en met 1 jaar mogen gratis naar binnen. Kinderen vanaf 2 jaar en volwassenen betalen €15 voor een ticket met vaste datum en €17,50 voor een ticket met flexibele datum. Rolstoelgebruikers betalen €7,50. Let op: het is dit seizoen alleen mogelijk om vooraf online tickets op datum te kopen. In verband met corona is het dit jaar niet mogelijk om een seizoenspas te kopen. Parkeren kost 7 euro.
Website: www.linnaeushof.nl

Tekst en foto’s: Eva Cameron-Bakker
Deze blog kwam tot stand in samenwerking met Linnaeushof. Wil je ook samenwerken?


Hou Facebook en Instagram in de gaten voor nog meer kindvriendelijke tips. MUGJES komt binnenkort met een gloednieuw e-book met ruim 100 locaties, tips van locals en leuke activiteiten voor kinderen van 0 tot 7 jaar.

Share Tweet Pin It +1

Dit vind je misschien ook leuk

Meisjes met chocoladetaart

Kindvriendelijk eten in Haarlem en omstreken


Geplaatst op 10 september 2019

Stock_oppas nanny sue_haarlem

Vaste oppas in en om Haarlem via Nanny Sue

Geplaatst op 29 januari 2021

Slapende baby in witte deken

7x Kraamcadeaus kopen in HaarlemGeplaatst op 18 juni 2020

Vorige berichtMinibiebjes en KinderzwerfboekStations in Haarlem
Volgende berichtVakantieprogramma’s in en om Haarlem in de zomervakantie