In Museum, Speeltuin & kinderboerderij, Theater

Leuke kinderactiviteiten in de voorjaarsvakantie

Frans Hals Museum Hof

Heb je ook het idee dat de kerstvakantie nog maar net achter de rug is? Toch staat de voorjaarsvakantie alweer bijna voor de deur. En gelukkig is er dan voor kleine kinderen weer een hoop te doen in Haarlem en omstreken. Zoek je voor je mugje nog een gezellig uitje? Wij hebben de leukste kinderactiviteiten voor je op een rij gezet.

Bordje Stijn Konijn Kennemerduinen
Speurtocht Stijn Konijn Kennemerduinen

Speuren

Is jouw mugje dol op speurtochten? Ga dan op pad en zoek samen naar sporen, kunstwerken, gevelstenen of dieren! Geschikte speurtochten vind je onder andere bij de VVV, Informatieboerderij Zorgvrij, het Pieter Vermeulen Museum en het Bezoekerscentrum de Kennemerduinen, waar het op 17 februari weer Speurtochtendag is. Je krijgt dan korting op alle speurtochten, lees er hier meer over. In Teylers Museum waar nu een toffe expositie over dino’s te zien is (met speurtocht), is op 16 februari een heuse Dinodag.

Kind op touwladder bij Speelbos Meermond Heemstede
Speelbos Meermond Heemstede

Spelen

Ga eens naar een speeltuin waar je nog nooit geweest bent, of beter nog: ontdek een hele buurt die je nog niet kent. Onze bloggers schrijven regelmatig over hun eigen buurt, dus ben je benieuwd naar wat er te doen is in de Leidsebuurt of hoe kindvriendelijk de Kleverparkbuurt is? Lees dan vooral eens daar verder. Twee van onze favoriete speeltuinen zijn de Glasblazers aan het Spaarne (check Facebook voor de openingstijden) en Speelbos Meermond in Heemstede. En moet je voor een boodschap in het centrum zijn? Kijk dan vooral eens bij het Paradijsje, een begrip in Haarlem en perfect voor peuters en kleuters.

Twee meisjes bouwen met LEGO
ABC Architectuurcentrum

Maken

In de schoolvakanties zijn musea vaak de places to be als je mugje zin heeft om iets te maken. Het Frans Hals Museum en Teylers Museum hebben altijd workshops voor kinderen, maar ook in het gratis toegankelijke Archeologisch Museum en ABC Architectuurcentrum kun je goed terecht. In dat laatste museum mogen kinderen zelfs mooie dingen bouwen met de 60.000 LEGO-steentjes die er zijn. Wil je meer tips voor binnen spelen als het regent?

Hutten bouwen bij de Oosterplas in de herfstvakantie
Oosterplas

Doen

Weten jouw kinderen al hoe je buiten een hut moet bouwen? Zo niet, dan wordt het misschien wel tijd ze die vaardigheden bij te brengen. Lekker buiten sjouwen met takken totdat het gaat schemeren. Schijnt ook nog eens heel goed te zijn voor kinderoogjes die veel naar schermen staren. Er zijn heel veel geschikte plekken om hutten te bouwen, bijvoorbeeld bij de Oosterplas, ’t Wed of de Haarlemmerhout. Schelpen zoeken op het strand is ook altijd leuk, breng dan vooral een bezoekje aan het Juttersmu-zee-um in Zandvoort. In de voorjaarsvakantie gaan de eerste strandtenten alweer open, kun je daar mooi opwarmen met een warme chocolademelk.

Kinderen en acteur op podium Black Cat Theatre
Black Cat Theatre

Kijken

De vakantie is altijd zo’n goed moment om een leuke film te bekijken of eens naar het theater te gaan. In de Toneelschuur is van alles te beleven, in de Stadsschouwburg vind je Kikker en zijn vriendjes en ook Black Cat Theatre in Amsterdam is echt een aanrader. Mugjes gaan binnen no time helemaal op in wat er op een podium gebeurt en voor je het weet zingen en dansen ze uitbundig mee. Nog nooit geweest? Hier vind je wat tips voor als je voor het eerst met je peuter naar het theater gaat.

Tekst en foto’s Oosterplas en Speelbos Meermond: Nicoline van Slingelandt
Overige foto’s: Eva Cameron

Hou Facebook en Instagram in de gaten voor nog meer kindvriendelijke tips of meld je aan voor onze maandelijke tips!

Share Tweet Pin It +1

Dit vind je misschien ook leuk

Haarlems Dagblad artikel Mugjes Luier Awards

Mugjes Luier Award voor beste verschoonplek

Geplaatst op 22 januari 2020

Meisje op het ijs bij IJsbaan Haarlem

Schaatspret bij IJsbaan Haarlem

Geplaatst op 18 september 2021

Vorige berichtKinderactiviteiten in en om Haarlem tijdens de stakingsdagen
Volgende berichtDinoDag bij Teylers Museum