In Museum, Theater

Leuke kinderactiviteiten in de voorjaarsvakantie

Musical4daagse voorjaarsvakantie

Heb je ook het idee dat de kerstvakantie nog maar net achter de rug is? Toch staat de voorjaarsvakantie alweer bijna voor de deur. En gelukkig is er dan voor kleine kinderen weer een hoop te doen in Haarlem en omstreken. Zoek je voor je mugje nog een gezellig uitje? Wij hebben de leukste kinderactiviteiten voor je op een rij gezet.

Word een musicalster bij de Musical4Daagse

In de voorjaarsvakantie komt de Musical4Daagse alweer voor de derde keer naar Haarlem. Deze keer staat een bewerking van ‘De drie biggen’ op het programma. In vier dagen tijd maak je met de rest van de groep een heuse musical voor een echt publiek. Iedereen krijgt een eigen rol met een stukje tekst en een solo. Een leerzaam en erg leuk vakantieprogramma voor mugjes met lef!
Leeftijd: 6 tot en met 12 jaar
Datum en tijd: 18 tot en met 21 februari, iedere dag van 10:00 tot 15:00 uur
Kosten: 127,95 euro
Locatie: Philharmonie, Lange Begijnestraat 11, Haarlem
Aanmelden: via musical4daagse.nl. Wees er snel bij, want aanmelden kan nog maar tot en met 3 februari. Ervaring is niet nodig.

Ontspannen en je fantasie gebruiken tijdens het Yoga & Theater Kinderkamp

Ken je de eendaagse Yoga & Theater Kinderkampen van Ukkie van Puckie en Yoga Innerwork 4 kids al? Tijdens deze dagen kunnen mugjes met leuke yogahoudingen en theatertechnieken spelenderwijs hun fantasieën ontdekken en hieraan uiting geven. Hierdoor wordt hun creativiteit gestimuleerd en leren ze samenwerken.
Leeftijd: 5 tot en met 9 jaar
Datum en tijd: woensdag 20 en donderdag 21 februari van 10:00 tot 17:00 uur
Kosten: 57,50 euro per dag, inclusief eten en drinken
Locatie: Innerwork, Haarlemmer Kweektuin, Kleverlaan 9, Haarlem
Aanmelden: via ukkievanpuckie@gmail.com

Pier K Kinderkunstdagen

Laat je creativiteit de vrije loop tijdens de Kinderkunstdagen van Pier K

Iedere schoolvakantie organiseert Pier K een aantal Kinderkunstdagen vol creativiteit en gezelligheid. Dit keer is het thema @home. Maak een kijkdoos van je eigen kamer. Laat je beste hiphop en streetdance moves zien. Schilder je familie of je favoriete huisdier. Boetseer je lievelingsplek in huis. Maak samen met de anderen een musical of toneelvoorstelling. Wat staat er ontzettend veel leuks op het programma!
Leeftijd: 6 tot en met 12 jaar
Datum en tijd: 19, 20 en 21 februari van 10:00 tot 16:00 uur
Kosten: Een losse dag kost 26 euro, inclusief lunch en snacks. Schrijf je je kind voor alle drie de Kinderkunstdagen in, dan krijg je korting en betaal je 71,50 euro.
Locatie: Raadhuisplein 9, Hoofddorp
Aanmelden: via pier-k.nl

Een dag vol sneeuw, sport en spel bij SnowPlanet

Zit wintersport er niet in, maar wil je je mugjes toch graag laten genieten van een dag vol sneeuw, sport en spel? Schrijf je kinderen dan in voor een KidsDag bij SnowPlanet. Samen met een enthousiaste begeleider en een groepje kinderen met een vergelijkbaar niveau gaan ze de piste op en leren ze de techniek van het skiën. Kinderen vanaf 7 jaar kunnen ook kiezen voor snowboarden in plaats van skiën.
Leeftijd: 5 tot en met 12 jaar
Datum en tijd: zaterdag 16 tot en met zondag 24 februari, iedere dag van 9:00 tot 16:00 uur
Kosten: 69,50 euro per kind. Schrijf je je kind voor vijf dagen in, dan krijg je 7,50 euro korting per dag.
Locatie: SnowPlanet, Heuvelweg 6-8, Velsen-Zuid
Aanmelden: via snowplanet.nl/kidsdag

Op onderzoek uit in het Jurassic Park van Informatieboerderij Zorgvrij

Dit is wel een erg spannende activiteit voor de voorjaarsvakantie. Bij Informatieboerderij Zorgvrij zijn namelijk dino-eieren en dinosporen gevonden. Wat is er aan de hand in het bos? Zijn de dino’s terug? Ga met je mugje mee op onderzoek.
Leeftijd: 3 tot en met 7 jaar (met ouder of begeleider)
Datum en tijd: Op dinsdag 19 en donderdag 21 februari zijn er drie rondes van een uur om 12:00 uur, 13:30 uur en 15:00 uur. Dinsdag 19 februari om 12:00 uur is al volgeboekt, dus wees er snel bij.
Kosten: 7,50 euro per kind
Locatie: Informatieboerderij Zorgvrij, Genieweg 50, Velsen-Zuid
Aanmelden: via peutersinhetwild.nl/agenda (ga naar februari)


Feesten met Peppa Pig in de Stadsschouwburg

Is jouw mugje ook zo gek op het grappige varkentje Peppa? Ga dan naar Peppa’s verrassingsfeest in de Stadsschouwburg. Een feest met schattige handpoppen, kleurrijke decors en heel veel spannende verrassingen. Voordat de voorstelling begint, kun je een feesthoedje knutselen en na afloop mag je met Peppa op de foto.
Leeftijd: vanaf 2 jaar
Datum en tijd: zondag 17 februari om 13:30 of om 16:00 uur
Kosten: vanaf 13,37 euro
Locatie: Stadsschouwburg, Wilsonsplein 23, Haarlem
Aanmelden: Kaarten koop je aan de kassa bij de Philharmonie (geen servicekosten) of via theater-haarlem.nl of 023 – 5121212 (wel servicekosten).

Eva_Frans Hals_Schilderijen kijken

Verven als Frans in het Frans Hals Museum

In het Frans Hals Museum kun je in de voorjaarsvakantie met de hele familie komen verven als Frans. Haal inspiratie uit de werken van Frans Hals, stap achter de schildersezel en maak je eigen portret onder begeleiding van een museumdocent.
Leeftijd: vanaf 6 jaar
Datum en tijd: op zaterdag 16 en zaterdag 23 februari om 11:00 en om 14:00 uur, op zondag 17, vrijdag 22 en zondag 24 februari om 14:00 uur en op woensdag 20 februari om 11:00 uur
Kosten: 2 euro per persoon naast een geldig entreebewijs
Locatie: Frans Hals Museum, locatie Hof, Groot Heiligland 62, Haarlem
Aanmelden: Stuur een email met de datum en het aantal personen naar meet@franshalsmuseum.nl. Bij iedere workshop is er plek voor maximaal 20 deelnemers.

Op 20 februari om 14:00 uur is er trouwens ook een speciale familie-instaptour door het Frans Hals Museum. Tijdens deze speciale rondleiding leert een museumdocent je anders te kijken naar kunst én naar elkaar. Kinderen mogen gratis mee, volwassenen betalen – naast hun toegangsbewijs – 5 euro.

Deze blog kwam tot stand in samenwerking met de Musical4Daagse, Ukkie van Puckie en Pier K. Wil je ook samenwerken?

Tekst en foto Frans Hals: Eva Cameron-Bakker
Foto Musical4Daagse: Musical4Daagse
Foto Pier K: Pier K

Hou Facebook en Instagram in de gaten voor nog meer kindvriendelijke tips of koop het boek MUGJES, met ruim 100 locaties, tips van locals en leuke activiteiten voor kinderen van 0 tot 7 jaar.

Share Tweet Pin It +1

Dit vind je misschien ook leuk

Vorige berichtMugjes in het museum: ABC Architectuurcentrum


Volgende berichtTeylers Museum met mugjes