In Speeltuin & kinderboerderij

Lammetjes kijken

Lammetjes kijken_zorgvrij informatieboerderij

De zon schijnt, de temperatuur stijgt boven de tien graden, sneeuwklokjes en krokusjes schieten de grond uit. Ze creëren prachtige velden vol kleur. Het is duidelijk voorjaar en we kunnen weer volop op pad. Het voorjaar betekent: tijd om de lammetjes te verwelkomen en op sommige plekken zelfs te knuffelen of een flesje melk te geven.

Op deze plekken kun je goed lammetjes kijken:

Informatieboerderij_Zorgvrij_lammetjes kijken_Haarlem_Spaarnwoude

Informatieboerderij Zorgvrij

De plek waar je in de lente de eerste lammetjes kan zien, naast veel andere dieren zoals koeien en kalfjes, geitjes, varkens, kippen en konijnen.

Van 3 maart tot 1 april 2022 zijn er extra leuke activiteiten bij Informatieboerderij Zorgvrij. Zo kan je je eigen marionette-koe maken als mugje of meedoen aan de boerderij-bingo! De boerderij-bingo is dé manier om Zorgvrij te leren kennen. Je gaat alle dieren en speelplekken op en rond de boerderij ontdekken!

Adres: Genieweg 50, Velsen Zuid
Wanneer: wo t/m zo van 11:00-17:00 uur

Boerderij Koningshoeve_lammetjes kijken_Spaarnwoude_Haarlem_mugjes

Boerderij Koningshoeve

In Spaarnwoude bij Boerderij Koningshoeve zijn de eerste lammetjes van 2022 al geboren. Er is dit jaar genoeg te beleven in de speel- en schapenstal, maar ze zijn niet dagelijks te bezoeken dit jaar. Via hun social media of website vind je de openingstijden. Wist je trouwens dat de overalls klaarliggen op de boerderij om de leukste kinderfeestjes te organiseren? Het hele jaar door kan je als mugje hier je verjaardag vieren met al je vriendjes.

Adres: Kerkweg 33, Spaarnwoude
Wanneer: bezoek koningshoevebv.nl voor meer informatie.

Geitenboerderij Ridammerhoeve

Gelegen midden in het prachtige Amsterdamse Bos, vind je Geitenboerderij Ridammerhoeve waar je een kijkje kan nemen in de stallen en waar vaak diverse activiteiten worden georganiseerd. Op 20 december werd hier het eerste lammetje al geboren en sindsdien volgden er velen!

Bij Geitenboerderij Ridammerhoeve is van alles te doen met en voor kinderen. Voor basisscholen is het mogelijk een praktijkles te boeken inclusief het geven van een flesje melk aan de geitjes.

Adres: Nieuwe Meerlaan 4, Amstelveen
Wanneer: dagelijks, behalve dinsdag, van 10:00-17:00 uur (van 1 november tot 20 februari ook gesloten op maandag)

 

Floor_Zorgvrij_lammetjes kijken_Spaarnwoude_Haarlem

Leuk om te weten:

– Natuurmonumenten organiseert de OERRR Lammetjesdagen door het hele land.
– Iets verder uit de buurt, in Lutjebroek, ligt de Schapenstreek. Naast dat je hier lammetjes kan bekijken (volg @schapenstreek op Instagram om precies te zien wanneer ze geboren worden), kan je een bezoekje brengen aan de boerderijwinkel & ijssalon. Wo t/m zo van 11:00-17:00 uur.
– Bij Kinderboerderij ‘t Molentje – Groenendaal in Heemstede kunnen peuters iedere vrijdagochtend van 10:30 tot 11:30 knuffelen met dieren. Wie weet in het voorjaar wel met lammetjes?

Lees ook: ‘Kinderboerderijen en andere Haarlemse plekken met dieren’

Tekst en foto Informatieboerderij Zorgvrij: Juliette Zwagemakers
Hoofdfoto en foto Koningshoeve: Eva Cameron
Foto geitjes aaien: Floor Zengerink

Hou Facebook en Instagram in de gaten voor nog meer kindvriendelijke tips. Of koop het Mugjes e-book met ruim 200 locaties en leuke activiteiten voor kinderen van 0 tot 7 jaar!

Share Tweet Pin It +1

Dit vind je misschien ook leuk

Bloemetjes in het voorjaar

Bloemendaal met mugjes

Geplaatst op 11 maart 2020

Vorige berichtMugjes in het museum: Frans Hals Museum
Volgende bericht10x leuke gratis uitjes in en rond Haarlem