In Strand & duin

Kindvriendelijke strandtenten van Zandvoort tot Wijk aan Zee

Kindvriendelijke trandtenten Zandvoort

Ga je een dagje naar het strand met je kinderen? Check dan snel onze favoriete kindvriendelijke strandtenten! Bij de meeste seizoensgebonden strandtenten kun je tot oktober terecht en daarnaast zijn er nog een aantal locaties in Zandvoort, Bloemendaal en Wijk aan Zee waar je het hele jaar door lekker zit. Wat ons betreft hebben kindvriendelijke strandtenten een fatsoenlijke verschoonplek en kinderstoelen en natuurlijk genoeg speelmogelijkheden (maar meer dan zand en een schepje heb je vaak niet nodig). Verder is het een pluspunt als een strandtent net even iets meer dan de standaard kroket-friet op de kinderkaart heeft staan. Wij delen graag onze favorieten met je!

Bij deze kindvriendelijke strandtenten geniet je het hele jaar door:

Anne Oijevaar_Tijn Akersloot_kindvriendelijke strandtenten_Zandvoort_mugjes
Tijn Akersloot

Tijn Akersloot

Bij Tijn zit je al jaren altijd goed. Met of zonder kinderen, bij de haard of midden in de tent waar de musjes vrolijk om je heen fladderen, voor warme chocolademelk of een lekkere pizza… Life is better at the beach en dat voel je hier. Op de menukaart vind je spaghetti of een hamburgertje voor de mugjes, of soep van de grote-mensen-kaart.
Adres: Boulevard Paulus Loot 1, Zandvoort (op een drukke dag parkeer je het beste op Parkeerterrein de Zuid, dan ben je ook goedkoper uit dan langs de boulevard)
Openingstijden: dagelijks van 09:00-00:00 uur
Website: tijnakersloot.nl

Nicoline_Wijk aan Zee_Noordpier_Aloha
Aloha Wijk aan Zee

Aloha
Met kinderen is het strand van Wijk aan Zee een feest: lekker breed, een beetje ruig en als je mazzel hebt, vind je hier de mooiste strandschatten. Je moet er even voor naar de Noordpier rijden, maar dan heb je ook wat. Op de kaart staan heerlijke sappen, pokébowls en ander surferseten, met veel glutenvrije en vegetarische opties.
Adres: Reyndersweg 2, Velsen-Noord
Openingstijden: woe t/m ma 09:30-22:00 uur, di 09:00-17:00 uur
Website: alohabeach.nl

Nicoline_Wijk aan Zee_Noordpier_Timboektoe_kindvriendelijke strandtenten
Timboektoe Wijk aan Zee

Timboektoe
De plofbanken rondom de haard en het ruime terras waar iedereen relaxed kan genieten, maken Timboektoe tot een echte favoriet. Je ziet hier de kitesurfers en collega’s in blokarts aan je voorbijgaan en regelmatig passeren er grote schepen. Kortom: altijd iets te beleven aan het strand van Wijk aan Zee!
Adres: Reyndersweg 1, Velsen-Noord
Openingstijden: april t/m september dagelijks 10:00-22:00 uur, vanaf oktober ma t/m d0 10:00-17:00 uur, vrij t/m 10:00-22:00 uur
Website: timboektoe.org

Lees ook ‘Mugjes in het museum: Forteiland IJmuiden

Anne Oijevaar_Nius_kindvriendelijke strandtenten_Zandvoort
NIUS Zandvoort

NIUS Beach House
Misschien ken je deze strandtent nog wel als Beachclub No.5? Inmiddels dus NIUS en door de nieuwe eigenaren helemaal onder handen genomen. Het resultaat: een mooi aangeklede strandtent waar je ook in de winter neer kunt ploffen. Alleen voor de lunch is er een kinderkaart, met een broodje chocopasta, een hotdog of crispy chicken.
Adres: Boulevard Paulus Loot – strandafgang 5, Zandvoort
Openingstijden: ma t/m do 10:00-21:00 uur, vrij 10:00-22:00, za 09:00-22:00, zo 09:00-21:00 uur
Website: niusbeachhouse.nl

Papegaai bij strandtent San Blas Bloemendaal
San Blas

San Blas

Toegegeven, de ervaringen van ouders hier (met name met de bediening) zijn heel wisselend, maar de basis is goed: een mooie, kleurrijke en duurzaam gebouwde ruimte met rondvliegende vogels en een fijn terras. Achter de bar liggen spelletjes die je kunt lenen en op de kaart staan voor kinderen onder andere een quesadilla voor lunch en een kinderpizza voor ’s avonds.
Adres: Zeeweg 86, Overveen
Openingstijden: za en zo 09:00-22:00, ma t/m vrij 10:00-22:00 uur
Website: sanblas.nl

Bij deze tijdelijke kindvriendelijke strandtenten kun je tot begin oktober terecht:

Gestrand eten_de Lakens_Bloemendaal 800x600px

Gestrand
Deze fijne zaak zit dan wel niet aan het strand, maar hij is toch het vermelden waard. Waarom? Wat dacht je van een hoog terras in de duinen met uitzicht op een geweldige speeltuin? Of schommels bij de bar? Een menukaart met een Zeppie meal kids box? Daarom dus.
Adres: Zeeweg 60, Bloemendaal aan Zee
Openingstijden: ontbijt dagelijks 08:00-11:00 uur, restaurant & terras woe t/m zo 12:00-21:00 uur (op feestdagen ook op ma en di)
Website: restaurantgestrand.nl

Ubuntu met kinderen

Ubuntu

Ubuntu is net als zusje Hippie Fish een fijne en mooie zaak waar je met je voeten in het zand geniet van het goede leven. Helaas is de toffe schommel weg, maar het gemiddelde mugje is met zand en een schepje ook al tevreden.
Adres: Boulevard Paulus Loot 1, Zandvoort
Openingstijden: dagelijks van 09:00-23:00 uur, reserveer via de website
Website: ubuntubeach.nl

Bodhi Beach_kindvriendelijke strandtenten_Zandvoort aan Zee

Bodhi Beach
Deze strandtent op het Zuidstrand van Zandvoort is de perfecte plek voor als je even weg wil zijn van het overige strandpubliek. Je moet er even een kwartiertje voor door het zand hobbelen, maar de schommel en relaxte vibe maken dat zeker de moeite waard!
Adres: Zuidstrand 2, Zandvoort
Openingstijden: dagelijks van 10:00-22:00 uur (behalve soms op maandagavond en bij slecht weer)
Website: bodhibeach.nl

Lees ook ‘Verkoeling in de stad

Rapa Nui
Rapa Nuí

Rapa Nuí

De relaxte ‘doe maar gewoon’ sfeer maakt dat je hier graag terugkomt. Geniet aan een tafeltje of op de kleurrijke kussens van de zon die in de zee zakt en bestel voor je kinderen bijvoorbeeld de spaghetti, een visje of wat snoeptomaatjes en komkommer. Alvast in de stemming komen? Ze hebben een eigen Spotify-lijst (Rapa Nuí Sunrise), ook lekker voor thuis!
Adres: Boulevard Barnaart 27, Zandvoort
Openingstijden: dagelijks van 09:00-0:00 uur
Website: rapanui.nl

Tent 6

Tent 6
Eigenaren Kim en Jasper denken echt mee met hun gasten, en dat merk je. Het eten is goed en vers, de bediening aardig, er is een aankleedkussen bij de wc, schommelstoelen op het terras en een gezellig speelhoekje voor kinderen. Op de kinderkaart: smoothies, fruit en ’s avonds onder andere lekkere pasta’s en moois uit de zee.
Adres: Boulevard Paulus Loot 6, Zandvoort
Openingstijden: dagelijks van 09:00-0:00 uur
Website: tent6.nl

Anne Oijevaar_Hippie Fish_kindvriendelijke strandtenten_Mugjes_Zandvoort
Hippie Fish

Hippie Fish
Naar deze mooie strandtent ga je – met of zonder kinderen – voor echt lekker eten, maar dan met die speciale beach vibe. Meer vakantiegevoel ga je niet krijgen aan het strand van Zandvoort. Wacht niet te lang met reserveren, het zit hier snel vol.
Adres: Boulevard Paulus Loot 3, Zandvoort
Openingstijden: dagelijks vanaf 09:00 uur
Website: hippiefish.nl

Tekst en foto’s: Nicoline van Slingelandt en Anne Oijevaar

Hou Facebook en Instagram in de gaten voor nog meer kindvriendelijke tips. Of koop het Mugjes e-book met ruim 200 locaties en leuke activiteiten voor kinderen van 0 tot 7 jaar!

Share Tweet Pin It +1

Dit vind je misschien ook leuk

Haarlems Dagblad artikel Mugjes Luier Awards

Mugjes Luier Award voor beste verschoonplek

Geplaatst op 22 januari 2020

Workshop_leer_schilderen_als_Frans_Hals_Frans_Hals_Museum_Haarlem_voorjaarsvakantie_mugjes

Schilderworkshops in Frans Hals Museum

Geplaatst op 12 augustus 2022

Kinderen bovenop Nieuwe Bavo Haarlem

Coole uitjes voor Vaderdag

Geplaatst op 7 juni 2019

Vorige berichtKoningsdag voor kinderen in Haarlem en omstreken
Volgende berichtPieter Teylers Huis bekijken met kinderen