In Strand & duin

Kindvriendelijke strandtenten van Zandvoort tot Wijk aan Zee

Kindvriendelijke trandtenten Zandvoort

Na die gekke periode van verplicht thuis zitten, moet je misschien wel extra hard nadenken over leuke strandtenten waar je kunt afspreken. Gelukkig konden veel strandtenthouders de afgelopen maanden wel íets doen met afhaalmaaltijden of een barretje op het strand. Toch zijn we allemaal maar wat blij dat we nu ook echt weer op een terras mogen zitten. Inmiddels is de zomer echt aangebroken, dus check snel onze favoriete kindvriendelijke strandtenten! Reserveer online als je binnen wil lunchen of eten, op de meeste terrassen kun je spontaan terecht. Blijf je liever in de stad? Lees dan vooral even waar je terecht kunt voor wat verkoeling de komende dagen.

Bij deze kindvriendelijke strandtenten geniet je het hele jaar door:

Tijn Akersloot terras met haardvuur

Tijn Akersloot

Bij Tijn zit je altijd goed. Met of zonder kinderen, bij de haard of in de buurt van de auto die pontificaal in de tent staat, voor warme chocolademelk of een lekkere pizza… life is better at the beach en dat voel je hier.
Adres: Boulevard Paulus Loot 1, Zandvoort
Openingstijden: dagelijks van 09:00-22:00 uur
Website: tijnakersloot.nl

Aloha & Timboektoe

Met kinderen is het strand van Wijk aan Zee een feest: lekker breed, een beetje ruig en als je mazzel hebt, vind je hier de mooiste strandschatten. De twee vaste strandtenten hier, Aloha en Timboektoe, zijn allebei fijn. Je moet er even voor naar de Noordpier rijden, maar dan heb je ook wat. Denk qua kaart aan sap, croissantjes, pancakes en pizza (Aloha) en qua sfeer aan plofbanken rondom de haard en een relaxed terras voor iedereen (Timboektoe).

Aloha
Adres: Reyndersweg 2, Velsen-Noord
Openingstijden: dagelijks van 09:30 – 22:00 uur
Website: alohabeach.nl

Timboektoe
Adres: Reyndersweg 1, Velsen-Noord
Tijdslot dagelijks: ontbijt 10:00 uur, lunch 11:00-16:00 uur, diner 17:00 – 21:30 uur
Website: timboektoe.org

San Blas

Toegegeven, de ervaringen van ouders hier (met name met de bediening) zijn heel wisselend, maar de basis is goed: een mooie, kleurrijke en duurzaam gebouwde ruimte met rondvliegende vogels en een fijn terras. Achter de bar liggen spelletjes die je kunt lenen en op de kaart staan voor kinderen onder andere tosti’s of een boterham en pasta, een kroket of poffertjes voor ’s avonds. 
Bij San Blas kun je ook nog eens iedere zondagmorgen terecht voor een ontbijtbuffet van 09:30 – 11:00 uur (kosten: €14,50 voor volwassenen en €8,50 voor kinderen).
Adres: Zeeweg 86, Overveen
Openingstijden: ma t/m woe 09:00-20:00 uur en do t/m zo 09:00 uur tot na het diner
Website: sanblas.nl

Bij deze niet-vaste kindvriendelijke strandtenten zit je ook goed:

Gestrand Lakens speeltuin

Gestrand
Ok, deze fijne zaak zit dan wel niet aan het strand, maar hij is toch het vermelden waard. Waarom? Wat dacht je van een hoog terras in de duinen met uitzicht op een geweldige speeltuin? Of schommels bij de bar? Een menukaart met voor ieder wat wils? Daarom dus.
Adres: Zeeweg 60, Bloemendaal aan Zee
Tijdblokken dagelijks te reserveren: ontbijt 08:00-09:00, 09:00-10:00 en 10:00-11:00 uur, lunch 12:00-13:00, 13:30-15:00, 15:00-16:30 uur, diner 16:30-18:00, 18:00-20:00 en 20:00-22:00 uur
Website: restaurantgestrand.nl

Ubuntu met kinderen

Ubuntu

Ubuntu is net als Hippie Fish een fijne en mooie zaak waar je met je voeten in het zand geniet van het goede leven. Helaas is de toffe schommel weg, maar het gemiddelde mugje is met zand en een schepje ook al tevreden.
Adres: Boulevard Paulus Loot 1, Zandvoort
Openingstijden: dagelijks van 09:00-23:00 uur, reserveer een tijdslot (max 1 uur en 45 minuten) via de website
Website: ubuntubeach.nl

ZanDiego Beach
Deze strandtent in IJmuiden is de perfecte uitvalsbasis voor actief vertier op het strand. Er is dus altijd wat te beleven, bovendien hebben ze hier trampolines! In het weekend en tijdens vakanties is er ook take away, maar de menukaart bevat weinig verantwoords voor mugjes 😉
Adres: Kennemerstrand 160, IJmuiden
Openingstijden: dagelijks van 09:00-22:30 uur
Website: zandiego.nl

Rapa Nui

Rapa Nuí

De relaxte ‘doe maar gewoon’ sfeer maakt dat je hier graag terugkomt. Geniet aan een tafeltje of op de kleurrijke kussens van de zon die in de zee zakt en bestel voor je kinderen bijvoorbeeld de spaghetti, een visje of wat snoeptomaatjes en komkommer. Alvast in de stemming komen? Ze hebben een eigen Spotify-lijst (Rapa Nuí Sunrise), ook lekker voor thuis!
Adres: Boulevard Barnaart 27, Zandvoort
Openingstijden: dagelijks van 09:00-0:00 uur
Website: rapanui.nl

Vooges Zandvoort bij de haard

Vooges

Tja, wat heeft Vooges eigenlijk niet? Kinderen kunnen hier lekker voetballen in het zand, binnen een spelletje spelen, iets drinken bij de haard, vissen kijken bij het aquarium en ’s avonds een miniburgertje eten, of macaroni met kaas voor de fijnproevers. Je baby kun je verschonen op de ladekast (zonder kussen, dus neem je eigen matje mee) en vervolgens gooi je de luier zo door een afvoerpijp naar buiten. Handig!
Adres: Boulevard Paulus Loot 1A, Zandvoort
Openingstijden: dagelijks van 09:00-0:00 uur
Website: vooges.nl/strand

BAZ (voorheen: Bruxelles aan Zee)

Dit is in een prima strandtent om af te spreken met vrienden met kinderen. De ligging (loopafstand van het station) is top, het is lekker ruim en er is een speelhuisje. Op de menukaart voor kinderen staan poffertjes, maar ook pasta bolognese en een visje van de dag.
Adres: Boulevard de Favauge 14, Zandvoort
Openingstijden: dagelijks 10:00-22:00 uur
Website: baz-zandvoort.nl

Tent 6

Tent 6
Eigenaren Kim en Jasper denken echt mee met hun gasten, en dat merk je. Het eten is goed en vers, de bediening aardig, er is een aankleedkussen bij de wc, schommelstoelen op het terras en een gezellig speelhoekje voor kinderen. Op de kinderkaart: smoothies, fruit en ’s avonds onder andere ravioli en zeebaars.
Adres: Boulevard Paulus Loot 6, Zandvoort
Openingstijden: dagelijks vanaf 09:00 uur
Website: tent6.nl

Hippie Fish Zandvoort

Hippie Fish
Naar deze mooie strandtent ga je – met of zonder kinderen – voor echt lekker eten, maar dan met die speciale beach vibe. Meer vakantiegevoel ga je niet krijgen aan het strand van Zandvoort. Wacht niet te lang met reserveren, het zit hier snel vol.
Adres: Boulevard Paulus Loot 3, Zandvoort
Openingstijden: dagelijks vanaf 09:00 uur
Website: hippiefish.nl

Geloof je het wel met alle kindvriendelijke strandtenten en wil je juist weer eens zonder kinderen aan het strand eten, kijk dan bij Ajuma! Oei, wat kun je daar lekker (Aziatisch) eten. Als je voor zo’n avondje verlegen zit om een oppas, moet je zeker even onze blog over Charly Cares bekijken.

Tekst en foto’s: Nicoline van Slingelandt en Anne Oijevaar

Hou Facebook en Instagram in de gaten voor nog meer kindvriendelijke tips of meld je aan voor onze maandelijke tips!

Share Tweet Pin It +1

Dit vind je misschien ook leuk

Haarlems Dagblad artikel Mugjes Luier Awards

Mugjes Luier Award voor beste verschoonplek

Geplaatst op 22 januari 2020

Jongetje eet pannenkoeken bij Peper's

Peper’s Pannekoekenhuis

Geplaatst op 19 oktober 2018

Vorige bericht7x Kraamcadeaus kopen in Haarlem


Volgende berichtVerkoeling in de stad