In Strand & duin

Kindvriendelijke strandtenten van Zandvoort tot Wijk aan Zee

Spelend kind aan zee Zandvoort

Bij een aantal kindvriendelijke strandtenten kun je het hele jaar door terecht voor eten, drinken en gezelligheid, maar bij de niet-vaste strandtenten in Zandvoort en Bloemendaal is het ook weer de hele week feest. Gelukkig maar, want wat is er nou lekkerder dan even uitwaaien op het strand en daarna ontspannen met uitzicht op zee?

Bij deze kindvriendelijke strandtenten geniet je het hele jaar door:

Tijn Akersloot terras met haardvuur

Tijn Akersloot

Bij Tijn zit je altijd goed. Met of zonder kinderen, bij de haard of in de buurt van de auto die pontificaal in de tent staat, voor warme chocolademelk of een lekkere pizza… life is better at the beach en dat voel je hier.
Adres: Boulevard Paulus Loot 1, Zandvoort
Openingstijden: dagelijks van 09:00-0:00 uur
Website: tijnakersloot.nl

Aloha & Timboektoe

Met kinderen is het strand van Wijk aan Zee een feest: lekker breed, een beetje ruig en als je mazzel hebt, vind je hier de mooiste strandschatten. De twee vaste strandtenten hier, Aloha en Timboektoe, zijn allebei fijn. Je moet er even voor naar de Noordpier rijden, maar dan heb je ook wat. Denk qua kaart aan sap, croissantjes, pancakes en pizza (Aloha) en qua sfeer aan plofbanken rondom de haard en een relaxed terras voor iedereen (Timboektoe).

Aloha
Adres: Reyndersweg 2, Velsen-Noord
Openingstijden: ma t/m do 10:00-17:00 uur en vrij t/m zo 10:00-23:00 uur
Website: alohabeach.nl

Timboektoe
Adres: Reyndersweg 1, Velsen-Noord
Openingstijden: ma t/m do 10:00-17:00 uur en vrij t/m zo 10:00-22:00 uur
Website: timboektoe.org

Nicoline_San Blas

San Blas

Toegegeven, de ervaringen van ouders hier (met name met de bediening) zijn heel wisselend, maar de basis is goed: een mooie, kleurrijke en duurzaam gebouwde ruimte met rondvliegende vogels en een fijn terras. Achter de bar liggen spelletjes die je kunt lenen en op de kaart staan voor kinderen onder andere tosti’s of een boterham en pasta, een kroket of poffertjes voor ’s avonds. 
Bij San Blas kun je ook nog eens iedere zondagmorgen terecht voor een ontbijtbuffet van 09:30 – 11:30 uur (kosten: €12,50 voor volwassenen en €7,50 voor kinderen).
Adres: Zeeweg 86, Overveen
Openingstijden: ma t/m woe 09:00-20:00 uur en do t/m zo 09:00 uur tot na het diner
Website: sanblas.nl

Thalassa Zandvoort speeltoestel

Hou je heel erg van lekkere verse vis, of wil je even bijpraten met vrienden terwijl de kinderen zich vermaken in een enorm klimtoestel? Dan zit je bij Thalassa goed. Het naastgelegen Ahoi (strandafgang 19) organiseert leuke kinderfeestjes (aanrader voor kinderen van een jaar of 6: de speurtocht van Piraat Bram).

Bij deze niet-vaste kindvriendelijke strandtenten zit je ook goed:

Gestrand Lakens speeltuin

Gestrand
Ok, deze fijne zaak zit dan wel niet aan het strand, maar hij is toch het vermelden waard. Waarom? Wat dacht je van een hoog terras in de duinen met uitzicht op een geweldige speeltuin? Of schommels bij de bar? Baby- en peutervoeding van Spruit? Daarom dus.
Adres: Zeeweg 60, Bloemendaal aan Zee
Vanaf 29 maart is Gestrand weer echt open.
Website: restaurantgestrand.nl

Ubuntu

Die schommel! Lekker zo hoog mogelijk, dan heb je het idee dat je zo de zee in vliegt. Daarnaast is Ubuntu gewoon een fijne en mooie zaak. Wil je hier eten in de zomer? Check dan wel even van tevoren of er plaats is.
Adres: Boulevard Paulus Loot 1, Zandvoort
Openingstijden: dagelijks van 09:00-0:00 uur
Website: ubuntubeach.nl

ZanDiego Beach
Deze strandtent in IJmuiden bestaat zelfs uit twee strandtenten die zijn samengegaan en nu locatie ZUID en Beachclub Makai heten. Bij de laatste hebben ze een ware kindermagneet… trampolines!
Adres: Kennemerstrand 160, IJmuiden
Website: zandiego.nl

Rapa Nuí

De relaxte ‘doe maar gewoon’ sfeer maakt dat je hier graag terugkomt. Geniet aan een tafeltje of op de kleurrijke kussens van de zon die in de zee zakt en bestel voor je kinderen bijvoorbeeld de spaghetti, een visje of wat snoeptomaatjes en komkommer. Alvast in de stemming komen? Ze hebben een eigen Spotify-lijst (Rapa Nuí Sunrise), ook lekker voor thuis!
Adres: Boulevard Barnaart 27, Zandvoort
Openingstijden: dagelijks van 10:00-20:00 uur (als het gezellig druk is, zijn ze langer open)
Website: rapanui.nl

Vooges Zandvoort bij de haard

Vooges

Tja, wat heeft Vooges eigenlijk niet? Kinderen kunnen hier lekker voetballen in het zand, binnen een spelletje spelen, iets drinken bij de haard, vissen kijken bij het aquarium en ’s avonds een biologisch knakworstje eten. Of sushi, voor de fijnproevers. Je baby kun je verschonen op de ladekast (zonder kussen, dus neem je eigen matje mee) en vervolgens gooi je de luier zo door een afvoerpijp naar buiten. Handig!
Adres: Boulevard Paulus Loot 1A, Zandvoort
Openingstijden: dagelijks van 09:00-0:00 uur
Website: vooges.nl/strand

BAZ (voorheen: Bruxelles aan Zee)

Dit is in een prima strandtent om af te spreken met vrienden met kinderen. De ligging (loopafstand van het station) is top, het is lekker ruim en er is een speelhuisje. Op de menukaart voor kinderen staan poffertjes, maar ook pasta bolognese en een visje van de dag.
Adres: Boulevard de Favauge 14, Zandvoort
Openingstijden: dagelijks 09:00-23:00 uur
Website: baz-zandvoort.nl

Tent 6
Eigenaren Kim en Jasper denken echt mee met hun gasten, en dat merk je. Het eten is goed en vers, de bediening aardig, er is een aankleedkussen bij de wc, schommelstoelen op het terras en een gezellig speelhoekje voor kinderen. Op de kinderkaart: smoothies, boterhammen, fruit en ’s avonds onder andere ravioli met doperwtjes.
Adres: Boulevard Paulus Loot 6, Zandvoort
Openingstijden: dagelijks vanaf 09:00 uur
Website: tent6.nl

Hippie Fish Zandvoort

Hippie Fish
Naar deze mooie strandtent ga je – met of zonder kinderen – voor echt lekker eten, maar dan wel met je voeten in het zand. Meer vakantiegevoel ga je niet krijgen aan het strand van Zandvoort. Bij mooi weer moet je zeker even reserveren.
Adres: Boulevard Paulus Loot 3, Zandvoort
Openingstijden: dagelijks 09:00-0:00 uur
Website: hippiefish.nl

Geloof je het wel met alle kindvriendelijke strandtenten en wil je juist weer eens zonder kinderen aan het strand eten, kijk dan bij Ajuma (vanaf 16 maart weer open)! Oei, wat kun je daar lekker (Aziatisch) eten.

Tekst en foto’s: Nicoline van Slingelandt en Anne Oijevaar

Hou Facebook en Instagram in de gaten voor nog meer kindvriendelijke tips of koop het boek MUGJES, met ruim 100 locaties, tips van locals en leuke activiteiten voor kinderen van 0 tot 7 jaar.

Share Tweet Pin It +1

Dit vind je misschien ook leuk

Uitzicht vanaf het Kopje van Bloemendaal

Fietsen met je kind door Bloemendaal

Geplaatst op 10 maart 2019

Due Grappi: ontspannen en spelen

Geplaatst op 18 juni 2018

Grote betonnen buis in natuurspeeltuin Paddenpoel

Opening Natuurspeelplek in de Kweektuin

Geplaatst op 28 juni 2018

Vorige berichtNatuurspeeleiland bij de Veerplas
Volgende berichtPieter Vermeulen Museum met mugjes