In Eten met kinderen, Strand & duin

Kindvriendelijk eten in Haarlem en omstreken


Meisjes met chocoladetaart

Vind je het ook zo gezellig om lekker met je gezin uit eten te gaan? En fijn als je een keer niet zelf hoeft te koken? Gelukkig zijn er in Haarlem en omstreken heel veel leuke plekken met kindvriendelijk eten die het koken met liefde van ons overnemen. Kijk hieronder maar eens naar onze tips.

Kindvriendelijk eten bij Jetties Haarlem

Jetties

Zoek je een fijn adres in de Haarlemse binnenstad waar je kindvriendelijk kunt eten, ga naar Jetties! Daar kun je met je mugje niet alleen heel lekker, maar ook nog eens verantwoord eten. De gerechten zijn biologisch, de producten zo veel mogelijk van Nederlandse bodem. Jetties serveert onder andere soepen, salades, burgers, pasta’s en curry’s. Voor kinderen is er een mini-hamburger of tagliatelle. En vergeet vooral niet om een plekje over te laten voor het dessert, want Jetties heeft ook nog eens geweldige huisgemaakte taarten en verrukkelijk ijs.
Adres: Kruisweg 57, Haarlem
Website: jetties.euECBA_Kraantje Lek_kindvriendelijk eten_Haarlem_Overveen

Kraantje Lek

Good old Kraantje Lek mag natuurlijk niet in dit lijstje ontbreken. Welke mug heeft geen goede herinneringen aan dit gezellige restaurant aan de voet van duintop De Blinkert? Met een kaart vol heerlijke gerechten voor jong en oud, een ruim en zonnig terras en een fijne speeltuin is dit de perfecte plek voor een avondje uit met de kinderen. Of zonder de kinderen. Want ook dan is het hier heel goed toeven. Het restaurant is net prachtig heringericht en waar je vroeger vooral voor een pannenkoek of voor wild naar Kraantje Lek ging, kun je er tegenwoordig voor veel meer terecht.
Adres: Duinlustweg 22, Overveen
Website: kraantjelek.nl

Kinderen eten aan de bar bij Gestrand

Restaurant Gestrand

Bij Restaurant Gestrand kun je zorgeloos genieten van lekkere hapjes en drankjes. Vanuit het restaurant en vanaf het terras heb je namelijk uitzicht op de grote, avontuurlijke speeltuin. Hier kan je mugje heerlijk spelen met water en zand, klimmen in de uitkijktoren en tokkelen vanaf de kabelbaan. Op de kindermenukaart vind je poffertjes, pasta, pizza en een heuse kids box. Ga zelf maar eens uitzoeken wat daar allemaal inzit!
Adres: Zeeweg 60, Bloemendaal aan Zee
Website: restaurantgestrand.nl

Brasserie de Smaeckkamer_Beverwijk_kindvriendelijk eten

Brasserie De Smaeckkamer

Brasserie De Smaeckkamer in Beverwijk is ook al zo’n aanrader! Het historische pand van deze sfeervolle brasserie heeft verschillende kamers en een warme, huiselijke uitstraling. Mugjes zijn bij De Smaeckkamer meer dan welkom. Dankzij de speciale kinderkamer, de uitgebreide spelletjeskast en de ruime natuurspeeltuin die direct aan het terras grenst, kun je als ouder even rustig genieten van al het lekkers. Bij De Smaeckkamer wordt gekookt met verse ingrediënten die passen bij het seizoen en er is een uitgebreide kinderkaart. Een bezoek aan deze brasserie kun je trouwens ook leuk combineren met een wandeling door het naastgelegen park Westerhout.
Adres: Westerhoutplein 6, Beverwijk
Website: desmaeckkamer.nl

Twee kinderen aan het water bij Villa Westend

Villa Westend

De locatie van dit mooie restaurant is ideaal voor gezinnen. Villa Westend ligt aan de Westbroekplas en heeft voor zomerse dagen een eigen strandje. Zoek een tafeltje op het terras of op het strand en je kind is uren zoet in het zand. Er kan zelfs gezwommen worden. Op de kaart staan verschillende kindergerechten en voor of na je bezoek kan je mugje nog even lekker spelen in de naastgelegen speeltuin.
Adres: Westlaan 41, Velserbroek (navigatie: Vergierdeweg 275, Haarlem en dan de borden van Villa Westend volgen)
Website: villa-westend.nl

Mugje proeft MarleenKookt toetje

MarleenKookt

Zin een lekkere en gezonde maaltijd, maar geen zin om te koken en eigenlijk ook niet om de deur uit te gaan? Ook dan hebben wij de perfecte oplossing voor je. In Haarlem, Heemstede, Bloemendaal, Santpoort, Velserbroek, Vijfhuizen en Bennebroek kun je namelijk de heerlijke, verse en gezonde maaltijden van MarleenKookt bestellen. Doordat de hoofdgerechten in porseleinen schalen zitten, voelt het een beetje alsof je thuis uit eten bent. Bovendien staan er maar liefst vier keer per week speciale kindergerechten op het menu. Dat die bij onze mugjes zeer goed in de smaak vallen, lees je in onze blog over MarleenKookt.
Website: marleenkookt.nl

Tekst, hoofdfoto en foto MarleenKookt: Eva Cameron-Bakker
Foto Jetties, Restaurant Gestrand: Nicoline van Slingelandt
Overige foto’s zijn van de locaties zelf.

Deze blog kwam tot stand in samenwerking met Brasserie De Smaeckkamer, Jetties, Kraantje Lek, MarleenKookt, Restaurant Gestrand en Villa Westend. Wil je ook samenwerken?

Hou Facebook en Instagram in de gaten voor nog meer kindvriendelijke tips. Of koop het Mugjes e-book met ruim 200 locaties en leuke activiteiten voor kinderen van 0 tot 7 jaar!

Share Tweet Pin It +1

Dit vind je misschien ook leuk

Speelbos Meermond kabelbaan

Speelbos Meermond

Geplaatst op 20 juni 2021

Juliette_IJs eten_Haarlem

Verkoeling in de stad

Geplaatst op 9 juni 2023

Vorige berichtDe leukste Haarlemse kinderactiviteiten in de meivakantie
Volgende berichtPluktuin met bloemen en zelfpluk groenten in Haarlem en omgeving