In Eten met kinderen

Kindvriendelijk eten bestellen in coronatijdMarleenKookt_kindvriendelijk eten_bestellen_gezond eten_thuisbezorgd_Haarlem

Onze mugjes vinden het altijd een feestje, een tafel vol heerlijke borrelhapjes of lekkers bestellen voor het avondeten. En nu we noodgedwongen meer thuis zijn, mogen we onszelf af en toe best een beetje extra verwennen. Hieronder een paar fijne tips waarmee je niet alleen je gezin blij maakt, maar ook een aantal lokale ondernemers. Die kunnen in deze rare tijd wel een extra steuntje in de rug gebruiken! Als wij geen zin hebben om te koken, bestellen we graag kindvriendelijk eten bij een van deze locaties:

Pepers pannenkoekenhuis Bloemendaal

Peper’s Pannekoekenhuis

Peper’s Pannekoekenhuis is al jaren een van onze favoriete pannenkoekenrestaurants. Helaas heeft Peper’s opnieuw tijdelijk de deuren moeten sluiten. Gelukkig kun je er nog wel terecht voor take away pannenkoeken. Daarnaast hebben ze heerlijke stamppotjes (ook vegetarisch), die je thuis alleen nog maar even hoeft op te warmen. Perfect voor na een stoere fietstocht naar het Kopje van Bloemendaal. Peper’s staat trouwens ook met een foodtruck bij de ingang van Wandelpark Caprera. Dus haal een koffie to go, een sapje voor je mugje en een heerlijk stuk taart en geniet van een ommetje door dit prachtige wandelpark met mooie uitzichtpunten. Eten afhalen bij Peper’s Pannenkoekenhuis kan op woensdag en donderdag vanaf 16:00 uur en van vrijdag tot en met zondag vanaf 12:00 uur. De foodtruck bij Wandelpark Caprera is open van woensdag tot en met zondag vanaf 10:00 uur.
Website: peperspannekoekenhuis.nl


Villa Westend afhaalmenu gezinnen Haarlem kindvriendelijk eten

Villa Westend

Ook het kindvriendelijke Villa Westend heeft tijdens de coronasluiting allerlei leuke, creatieve oplossingen bedacht. Zo kun je er borrelboxen, kaasfondue, mosselen, high tea en heerlijke 3-gangen menu’s afhalen. Ze bezorgen ook, in Haarlem-Noord, Spaarndam, Halfweg, Velserbroek, Santpoort, Velsen-Zuid, Bloemendaal, Driehuis, IJmuiden en Beverwijk. In het weekend van 14 en 15 november viert Villa Westend haar 12,5-jarig jubileum en krijgt iedereen die een box of een 3-gangen menu bestelt een gratis mini-flesje cava cadeau. Er staat trouwens ook een foodtruck bij Villa Westend voor de deur. Heel fijn met dit zachte herfstweer en de speeltuin aan de Westbroekplas op een steenworp afstand. En wil je je mugje heel blij maken? Plaats dan in de week voor Sinterklaas een bestelling bij Villa Westend, want dan brengt de bezorgpiet het eten rond.
Website: villa-westend.nl

Eva Cameron_MarleenKookt_thuis uit eten_bezorgmaaltijden Haarlem_kindvriendelijk_afhaalmenu

MarleenKookt

Je ziet ze steeds vaker in Haarlem en omstreken, de bakfietsen van MarleenKookt. En dat snappen wij best. Zelf zijn we namelijk ook al een tijdje fan van de lekkere, verse, gezonde en afwisselende maaltijden van MarleenKookt. Toen wij MarleenKookt zo’n anderhalf jaar geleden voor het eerst mochten testen, kregen de gerechten dan ook hoge cijfers van ons mugjes-testpanel. Je kunt de maaltijden op doordeweekse dagen tijdens het door jou gekozen bezorgblok laten thuisbezorgen en hoeft ze dan alleen nog maar even op te warmen. MarleenKookt heeft vier keer per week een speciaal kindergerecht op het menu staan en heeft veel vegetarische of veganistische opties. Je kunt ook soep vooraf en heerlijke toetjes bestellen. Ook heel fijn: MarleenKookt werkt zo veel mogelijk met porseleinen schalen. Goed voor het milieu en wel zo gezellig op tafel!
Website: marleenkookt.nl

fvw_Ti Bisou crepes haarlem thuis uit eten kindvriendelijk

Ti Bisou

De Bretonse Carole (die inmiddels alweer aardig wat jaren in Nederland woont) heeft een heel fijn plan. Begin volgend jaar opent ze in de Haarlemse binnenstad namelijk crêpes boutique Ti Bisou. En voor het zover is, kun je alvast mini-crêpesapparaten bij haar huren. Ideaal voor een gezellig avondje met het gezin! Of voor een kinderpartijtje, want die kunnen in deze coronatijd gelukkig wel gewoon doorgaan. Met de apparaten kunnen mugjes zelf crêpes en galettes maken. Carole verkoopt ook haar eigen biologische beslag. Voor mensen met een allergie of intolerantie maakt ze een gluten- en/of lactosevrije variant. En ze heeft vier verrukkelijke zelfgemaakte toppings: hazelnoot-zeezout-chocopasta, lemon curd, karamelsaus van gezouten boter en chocoladesaus. Voor Mugjeslezers heeft Carole trouwens een heel leuke aanbieding. Tot 15 januari 2021 krijg je bij Ti Bisou €5,- korting op de huur van een mini-crêpesapparaat als je doorgeeft dat je Mugjes volgt. Wij zeggen: doen!
Website: facebook.com/TiBisouCrepes en instagram.com/tibisoucrepes.
Wil je contact opnemen met Carole van Ti Bisou? Dat kan via Instagram of Facebook of door een berichtje te sturen naar 06-23808743.

Feestelijk borrelen met FEST_Boefjesborrel

FEST

Je gezin eens extra verwennen met wat lekkers kan perfect met de duurzame borrelpakketten van FEST. Die bestaan uit allerlei bijzondere, biologische en ambachtelijke borrelhapjes. Je kunt ze in verschillende formaten en varianten bestellen. Voor kleine mugjes is er ook een speciale Boefjesborrel. Ook niet onbelangrijk: met de borrelboxen van FEST steun je verschillende lokale ondernemers. Zonder dat je daarvoor een rondje door de stad hoeft te maken. In de pakketten vind je bijvoorbeeld het lekkere brood van boulangerie Oscar en de niet te versmaden kaasjes van de Kaaskampanje. De borrelpakketten zijn ook heel leuk om cadeau te geven. FEST heeft zelfs een aantal speciale pakketten voor de feestdagen. En er is goed nieuws voor al diegenen die meelezen op Mugjes, maar niet uit Haarlem en omstreken komen. Sinds kort heeft FEST ook een aantal borrelpakketten die door heel Nederland kunnen worden verstuurd.
Website: wijzijnfest.nl

Tekst: Eva Cameron-Bakker

Foto’s: Peper’s Pannekoekenhuis, Villa Westend, MarleenKookt (hoofdfoto), Eva Cameron-Bakker (MarleenKookt), Frederiek van Waes (Ti Bisou), Nicoline van Slingelandt (FEST)

Deze blog kwam tot stand in samenwerking met FEST, MarleenKookt, Peper’s Pannekoekenhuis, Ti Bisou en Villa Westend. Wil je ook samenwerken?

Hou Facebook en Instagram in de gaten voor nog meer kindvriendelijke tips of koop het boek MUGJES, met ruim 100 locaties, tips van locals en leuke activiteiten voor kinderen van 0 tot 7 jaar.

 

 

Share Tweet Pin It +1

Dit vind je misschien ook leuk

Peuter bij theater 2 Turven Hoog

Met je peuter naar het theater

Geplaatst op 10 april 2019

Vorige berichtSint Maarten in Haarlem tijdens corona
Volgende berichtAlles voor de kinderkamer uit Haarlem en omstreken