In Kinderkleding

Kinderschoenen… waar koop je die?

Nicoline_klompen Grote Markt

Als ze klein zijn, trek je ze een babyslofje aan en is het al snel goed. Maar voor je het weet, gaan kinderen lopen en dan moet er iets stevigers om die voetjes. Vervolgens beginnen ze te groeien als kool en kun je elk half jaar ongeveer opnieuw op zoek naar kinderschoenen. Waar doe je dat?

Wij verzamelden deze adressen in Haarlem, Bloemendaal en Heemstede voor je:

’t Peertje, Anegang 33 (centrum), Haarlem, www.peertjekinderschoenen.nl
De grote zingende schoen voor de deur is hier de beste attractie. ‘Als je nou even meewerkt, dan mag je daarna in de schoen.’ Bij onze peuter (met een intense hekel aan schoenen passen) hielp dat nog wel eens.

Waardijk (Pucks & Kicks), Bloemendaalseweg 87-93, Bloemendaal, www.waardijk.nl
Al sinds jaar en dag is Waardijk (met winkels in verschillende plaatsen en een webwinkel) een adres waar je terecht kunt voor kwalitatieve schoentjes, bijvoorbeeld van Timberland en Shoesme.

Fitz all kitz, Bloemendaalseweg 32, Bloemendaal, www.facebook.com/FitzallKitz
Deze kinderkledingwinkel is in 2017 geopend en verkoopt kledingmaat 56 tot en met maat 176. Met een schoenenontwerper als eigenaresse moet hier ook wel een fraaie selectie kinderschoentjes te vinden zijn.

Barends Kinderschoenen, Nassaustraat 1 (centrum), Haarlem, www.barendsschoenen.nl
Bij Barends helpen ze je kind graag aan een goede schoen, of dat nou een gespschoentje, sneaker of sandaal moet zijn. Ga hier niet naartoe als je haast hebt of op zoek bent naar de hipste gympen.

Nelson, Binnenweg 82, Heemstede en Grote Houtstraat 39-41, Haarlem, www.nelson.nl
Ga je voor matching Vans (een paar voor jou en een paar voor je mugje), de schattige suède schoentjes van Clic! of voor zomerse Havaianas slippers? Je vindt ze hier allemaal.

In de Haarlemse Grote Houtstraat kom je nog een aantal sneakerwinkels tegen… en bij tweedehands winkels zoals Pooh op de Wagenweg kun je vaak terecht voor prima schoenen die voor een ander kind te klein zijn.

tekst en foto’s: Nicoline van Slingelandt-Asselbergs

Hou Facebook en Instagram in de gaten voor nog meer kindvriendelijke tips of koop het boek MUGJES, met ruim 100 locaties, tips van locals en leuke activiteiten voor kinderen van 0 tot 7 jaar.

Share Tweet Pin It +1

Dit vind je misschien ook leuk

Peuter bij theater 2 Turven Hoog

Met je peuter naar het theater

Geplaatst op 10 april 2019

Kinderen bovenop Nieuwe Bavo Haarlem

Coole uitjes voor Vaderdag

Geplaatst op 7 juni 2019

Vorige berichtDue Grappi: ontspannen en spelen
Volgende berichtBinnen spelen