In Museum

Kinderrondleiding bij de Ruïne van Brederode

Eva - de Ruine

Wist je dat er in de middeleeuwen mensen waren die hun billen met schapenvacht afveegden? Of met steentjes? En dat lemen vloeren in die tijd soms ingesmeerd werden met dierenbloed? De kleintjes die aan de kinderrondleiding bij de Ruïne van Brederode deelnemen, moeten er een beetje om giechelen. Ze vinden het maar vies. Net als het verhaal over de poep die vroeger zo in de gracht van het kasteel belandde. Gelukkig leven zij nu en niet in de middeleeuwen. Hoewel het ook wel een spannende tijd was. ‘Is er veel gevochten hier?’ en ‘Waar is de kerker?’ Tijdens de speciale kinderrondleiding beantwoordt de beheerder van de Ruïne zo goed mogelijk de vragen van de kinderen. Ook legt hij uit wat een ruïne is, wie de Brederodes waren en hoe het leven in het kasteel er in de middeleeuwen eigenlijk uitzag.

Eva Ruïne van Brederode

Verkleden

Om nog een beetje extra in middeleeuwse sferen te komen, staat er voor de kleintjes bij de ingang een rek met verkleedkleding klaar. Stoere ridders kunnen hun vechtkunsten oefenen en elegante jonkvrouwen en prinsessen kunnen geheel in stijl de toren beklimmen. Er zijn ook stokpaardjes en stelten om op het terrein van de Ruïne lekker mee buiten te spelen. Al met al een heerlijke plek voor een leuk en leerzaam middagje uit met je mugje.

Eva Ruïne van Brederode verkleedkleding

Kinderpartijtje

Van maart tot november kun je hier op woensdag- en vrijdagmiddag een kinderfeestje vieren. Er zijn verschillende opties, kijk op de site voor meer info of stuur een mail (met leeftijd jarige en aantal kinderen) naar kinderfeest@ruinevanbrederode.nl. De Ruïne van Brederode is goed bereikbaar per trein, je gaat dan naar station Santpoort-Zuid. Of ga op de fiets, dan kun je meteen langs het mooie Landgoed Duin en Kruidberg, Speeltuin Santpoort, Korenmolen de Zandhaas of het Burgemeester Rijkenspark.

Openingstijden: van 1 maart tot 1 november, op woensdag en vrijdag van 12:00 uur tot 17:00 uur en op zaterdag en zondag van 11:00 uur tot 17:00 uur.
De speciale kinderrondleiding is 1 keer per maand op zondag om 14:00 uur. De kinderrondleidingen voor 2019 zijn op 31 maart, 28 april en 26 mei.
Adres: Velserenderlaan 2, Santpoort-Zuid
Kosten: tot 4 jaar gratis, vanaf 5 jaar €5
Website: ruinevanbrederode.nl

Tekst en foto’s: Eva Cameron-Bakker

Hou Facebook en Instagram in de gaten voor nog meer kindvriendelijke tips of koop het boek MUGJES, met ruim 100 locaties, tips van locals en leuke activiteiten voor kinderen van 0 tot 7 jaar.

Share Tweet Pin It +1

Dit vind je misschien ook leuk

Eva_FransHalsMuseum_Hof_Poppenhuis

Mugjes in het museum: Frans Hals Museum

Geplaatst op 9 augustus 2018

IJmuider Zee- en Havenmuseum met mugjes


Geplaatst op 17 april 2019

Vorige berichtPeuterbieb
Volgende berichtWasberen in Haarlem? Jazeker!