In Kinderkleding, Speelgoed & cadeau

De mooiste kinderproducten made in Haarlem en omstreken

Kinderproducten Haarlem DUSQ

Dat er in en om Haarlem ontzettend veel leuks te doen is voor mugjes wist je waarschijnlijk al wel. Maar wist je ook dat er heel veel mooie en fijne kinderproducten te koop zijn die bedacht zijn door ondernemers uit Haarlem en omstreken? Boeken met de leukste knutseltips en -ideeën bijvoorbeeld. Prachtige kleertjes, schoentjes en tassen, gemaakt van mooie, duurzame materialen. En ook te gekke meubels voor een kinderkamer om hartstikke verliefd op te worden. Wij hebben een aantal van onze favoriete kinderproducten van lokale creatievelingen voor je op een rij gezet. Benieuwd welke jullie al kenden.

Artie Farty kinderproducten Haarlem

Artie Farty en Artie Farty LAB

Onze eigen Nicoline heeft niet alleen het boekje ‘Mugjes’ geschreven, maar ook twee superleuke knutselboeken: Artie Farty en Artie Farty LAB. Beide boeken zijn geschikt voor kinderen vanaf een jaar of vijf. Artie Farty is een handboek vol kunstzinnige tips voor (groot)ouders, oppassen, meesters en juffen. Het helpt je ook te ontdekken hoe kinderen naar kunst kijken en hoe je van een museumbezoek met kinderen een gezellig uitje maakt. Artie Farty LAB is hét boek voor iedereen die graag kookt, knutselt of allebei. De leukste recepten om zelf papier, sneeuw, klei, verf en nog veel meer te maken.
Website: artiefartylab.nl

FIH x DUSQ_kinderproducten_Haarlem

Dusq

In 2018 bedachten de Haarlemse Louise en Linda uit Egmond het label Dusq. Ze waren allebei net moeder geworden en wilden graag mooie, innovatieve, functionele en bovendien duurzame producten voor jonge gezinnen maken. Steeds vaker zie je mensen rondlopen met de prachtige tassen van Dusq. Rugtas en schoudertas ineen, gemaakt van eco-leer of canvas van gerecycled PET, leuk voor moeders én vaders. Ook heel fijn zijn de organizers. Net als de tassen van canvas of leer. Je kunt ze aan de kinderwagen bevestigen of in de auto gebruiken. Dusq heeft trouwens ook een lijn met ‘slow fashion’: speelse, tijdloze kinderkleding die het hele jaar door te koop is. En dan die te leuke leren en wollen babyschoentjes met (heel handig) een dubbele rits… Perfect voor die eerste muggenstapjes. De producten van Dusq zijn online te koop en bij verschillende winkels in binnen- en buitenland. Dicht bij huis kun je bijvoorbeeld bij de fijne kinderwinkel Kleine heldeN terecht of bij Maneki Neko in Heemstede.
Website: dusq.nl

Mighty Tiny romper bij Petit Depot

Mighty Tiny

Ben je op zoek naar een bijzonder cadeautje, dan is Petit Depot the place to be. Zeker ook als je op zoek bent naar mooie kleertjes voor je mugje of naar een leuk kraamcadeautje. Naast houten bootjes, bamboe babyservies en prachtige breisels kun je bij Petit Depot namelijk ook de heerlijk zachte babykleertjes van Mighty Tiny kopen. Mighty Tiny is opgericht door Kyra Marcopoulos en Sheila Wigman, twee van de eigenaresses van de winkel, en wordt met zorg gemaakt in Portugal. Denk aan heerlijk zachte boxpakjes, vestjes met omvouwwantjes, tuniekjes met houten knopen en broekjes die aan de buitenkant van wol en aan de binnenkant van katoen zijn. Basic en tijdloos, maar toch anders.
Website: petitdepot.nl

Noox City Kids_kinderproducten_Haarlem

NOOX City Kids

Ken je de prachtige kraamcadeautjes voor nieuwe stadsbewonertjes van NOOX City Kids al? Het zachte knisperboekje ‘Welkom in de stad, lief kleintje’. Verder zijn er vrolijke kartonnen flapjesboeken waarin je met de dikke duif op stap gaat langs de dieren in de stad. Rompers voor echte stadskids. En de leukste soft toys en spelletjes. Op de rompers en de zachte babyboekjes kun je trouwens ook een naam laten drukken. Het knisperboekje en de flapjesboeken zijn lokaal te koop bij Kiekeboek en De Vries van Stockum. Enne… de dames van NOOX City Kids wonen dan misschien niet in of in de buurt van Haarlem, ze verdienen toch een plaatsje in deze blog. Wij zijn namelijk een heel toffe samenwerking met NOOX City Kids aangegaan, waar we je binnenkort meer over kunnen vertellen…
Website: nooxcitykids.nl

Petit Puk_kinderproducten_Haarlem_Heemstede

Petit Puk

Kijk voor prachtige meubels voor de kinderkamer eens bij Petit Puk van de Heemsteedse Annemarie. Zij biedt voor fijne prijzen te gekke houten bedden en kasten aan, grappige stoeltjes met konijnenoren en schitterende hobbelpaarden. Het zijn die hobbelpaarden waar het avontuur ooit mee begon. In eerste instantie knapte Annemarie ze zelf op. Maar toen er steeds meer vraag naar kwam, sloeg zij de handen ineen met een sociale werkplaats. Met de medewerkers daarvan maakt zij alweer vier jaar ambachtelijke, handgemaakte hobbelpaarden van berkenhout. Zelf hebben wij trouwens ook zo’n hobbelpaard. Gekocht voor de eerste verjaardag van ons jongste mugje en het enige kindermeubel dat we zo mooi vinden dat we besloten hebben het voor haar te bewaren voor later.
Website: petitpuk.com

Wilson's Paradise_kinderproducten_Haarlem

Wilson’s Paradise

De sokken en het ondergoed van Wilson’s Paradise zien er met al die gezellige kleuren niet alleen heel vrolijk uit, maar zitten ook nog eens fantastisch. Er zitten namelijk geen zijnaden en labels in het ondergoed. De sokken zijn superzacht en naadloos. Wilson’s Paradise, ontworpen door Kiki Stegweg uit Haarlem, is ook heel geschikt voor gevoelige kinderen die snel last hebben van kriebelende of schurende kleding. De sokken en het ondergoed zijn gemaakt van natuurlijke materialen en zijn niet alleen online te koop, maar bijvoorbeeld ook bij twee van onze favoriete kinderwinkels in de regio: Kids Store Haarlem en Maneki Neko in Heemstede.
Website: wilsonsparadise.com

Tekst: Eva Cameron-Bakker

Foto’s zijn van de verschillende merken. Hoofdfoto: Dusq

Deze blog kwam tot stand in samenwerking met Dusq, Mighty Tiny, NOOX City Kids, Petit Puk en Wilson’s Paradise. Wil je ook samenwerken?

Hou Facebook en Instagram in de gaten voor nog meer kindvriendelijke tips. MUGJES komt in de herfst met een gloednieuw e-book met ruim 100 locaties, tips van locals en leuke activiteiten voor kinderen van 0 tot 7 jaar.

Share Tweet Pin It +1

Dit vind je misschien ook leuk

Grote betonnen buis in natuurspeeltuin Paddenpoel

Opening Natuurspeelplek in de Kweektuin

Geplaatst op 28 juni 2018

Vorige berichtFeestelijk borrelen met FEST Haarlem
Volgende bericht18x speeltuinen in en rond Haarlem