In Kinderkleding, Speelgoed & cadeau

Kinderkappers in Haarlem: de 8 beste volgens Mugjes

Kinderkapper Haarlem aan het werk

Aan het begin van een schooljaar of na een lockdown is het weer de hoogste tijd om de kapsels van onze mugjes te finetunen. Maar wat nou als je eigen kinderkapper weken vooruit volgeboekt zit of je sowieso geen idee hebt waar je je kind goed kunt laten knippen in en rond Haarlem? Wij delen graag ons rijtje favoriete kinderkappers in Haarlem. Maak snel een afspraak, want de ervaring leert dat de plekjes schaars (yep!) zijn.

kinderkapper Haarlem
Hej Klippa

Hej Klippa

Hej Klippa (van onze blogger Floor!) is als kinderkapper een fijne aanvulling op de oude bekenden in Haarlem. Op twee locaties kan je je kindje een nieuwe coupe laten aanmeten. Een mooi plekje hebben ze gekregen op de eerste etage bij Meneer Paprika. Daarna koffie en even spelen als toetje, wat wil je nog meer? Ook bij Juffrouw Slak in de Kleverparkbuurt staat een kappersstoel van Hej Klippa. Ze werken met biologische haarproducten uit Scandinavië. Ook geven ze op de website tips voor als je kleintje het spannend vindt.

Adres: Juffrouw Slak aan de Santpoorterstraat 56, Haarlem
Adres: Meneer Paprika aan de Koningstraat 19, Haarlem
Prijzen: tot 1 jaar €14,50 | 1 en 2 jaar €19,50 | 3-12 jaar €22,50
Website: hejklippa.com

Patricia’s Hairfashion

Deze kapper (voor groot en klein) is een begrip bij gezinnen in de Kleverparkbuurt. Pluspunten: de sfeer is altijd goed en deze kapper zit om de hoek bij Cleeff, waar je terecht kunt voor onder andere lekkere koffie en taart.

Adres: Kleverparkweg 21/D/ZW, Haarlem
Prijzen: t/m 4 jaar €17,50 | 5 t/m 12 jaar €20,50
Website: patriciahairfashion.nl

Kinderkappers bij Kids Store Haarlem
Kids Store Haarlem

Kids Store Haarlem

Bij Kids Store stapt je kind in de autostoel voor een nieuwe coupe. Eigenaresse Caroline en haar collega’s knippen met veel plezier en gezelligheid. Ze maken er een feestje van met na afloop een kleine beloning. Mijn mugjes gaan er altijd met veel plezier heen. Ouders kunnen tijdens het knippen even struinen in het leuke, deels tweedehands assortiment. Neem de kleertjes van de kids die te klein geworden zijn mee om ze een tweede ronde te geven. Een deel van de opbrengst ontvang je zelf weer retour. Je kunt zelfs je kappersbezoek betalen van je opgebouwde tegoed!

Adres: Schagchelstraat 27, Haarlem
Prijzen: tot 1 jaar €14,50 | 1-12 jaar €18,50
Website: kidsstorehaarlem.nl

In2Hair

Bij kinderkapsalon In2Hair in Haarlem-Noord is een speciaal hoekje ingericht voor kinderen. Ze nemen er de tijd voor en stellen kinderen op hun gemak. Tijdens het knippen kan je kind een filmpje kijken en er is een speelhoekje aanwezig.

Adres: Anthony Fokkerlaan 32, Haarlem
Prijzen: t/m 4 jaar €21 | 5-12 jaar €23 (zonder wassen) of €25,50 (inclusief wassen)
Website: in2hair.nl/kindersalon

VIND lifestyle kinderkapper haarlem

VIND Lifestyle

Anna knipt jong en oud bij VIND Lifestyle in de Koningstraat (di t/m za). Wanneer je zelf naar de kapper gaat, wordt je kleintje tot en met 6 jaar gratis geknipt! Ook voor tweedehands kleding kun je hier terecht.

Adres: Koningstraat 37A, Haarlem
Prijzen: 0-6 jaar €13,00 (gratis als je zelf geknipt wordt!) | t/m 12 jaar €18,00
Website: vindlifestyle.nl

Soho Kappers

Bij Soho aan de Kleine Houtstraat vind je geen speciale kinderstoel, maar ze hebben er stoelverhogers, lollies en limo. Een prima adres voor stoere coupes in het centrum!

Adres: Kleine Houtstraat 59 zwart, Haarlem
Prijzen: baby/peuter  € 20,50 | basisschool (inclusief wassen en drogen/föhnen):  jongens € 23,50 / meisjes € 26,50
Website: sohokappers.nl

LOCO Fabriek

Misschien heb je al gezien dat je bij LOCO Fabriek los kunt met LEGO en dat ze leuke lokale producten verkopen, maar haren knippen doen ze ook! De kapper knipt groot en klein op zondag, maandag of dinsdag.

Adres: Zijlstraat 54, Haarlem
Prijzen: 1-5 jaar €13,89 (inclusief LOCO Kids knipdiploma) | 6-10 jaar €15,89
Website: www.loco-fabriek.nl

Hair by Belinda Spronk

Er is een speciale kinderhoek en je mag zelf ook in de stoel plaatsnemen voor een nieuwe coupe. Wel zo praktisch. Sommige ouders zweren bij deze kinderkapper, maar niet iedereen. Het belangrijkste is dat je kind en jij je ergens op jullie gemak voelen, dus hou dit lijstje bij de hand en probeer gewoon eens een van deze kappers.

Adres: Jacobijnestraat 11/13, Haarlem
Prijzen: 0 t/m 5 jaar €15 | 6 t/m 12 jaar €16

Mis je Kleine HeldeN in dit rijtje Haarlemse kinderkappers? Dat klopt, daar was ook altijd een kinderkapper, maar nu niet meer helaas!

Tekst: Fleur Beekes
Foto’s: Hej Klippa, Kleine HeldeN en Fleur Beekes (Kids Store en VIND)

Hou Facebook en Instagram in de gaten voor nog meer kindvriendelijke tips. MUGJES komt binnenkort met een gloednieuw e-book met ruim 100 locaties, tips van locals en leuke activiteiten voor kinderen van 0 tot 7 jaar.

Share Tweet Pin It +1

Dit vind je misschien ook leuk

Klompen op de Grote Markt Haarlem

Kinderschoenen… waar koop je die?

Geplaatst op 21 augustus 2019

Artisklas_Kerkuil

Wasberen in Haarlem? Jazeker!

Geplaatst op 5 juli 2018

Eva_jarig in coronatijd

Als je mugje jarig is in coronatijd

Geplaatst op 2 april 2020

Vorige berichtSleeën in en rond Haarlem: waar zijn de beste sleehellingen?
Volgende berichtPasen met kinderen in Haarlem en omstreken