In Speeltuin & kinderboerderij

Kinderboerderijen en andere Haarlemse plekken met dieren

Kinderboerderijen in en rond Haarlem

Mijn kleine mug is een enorme dierenvriend, mits alle diertjes op gepaste afstand blijven. Ze heeft alweer een koe in het weiland gespot voordat ik überhaupt het weiland gezien heb. In het weekend en op vrije dagen zijn wij dan ook regelmatig te vinden in een dierentuin, op kinderboerderijen, in de duinen op zoek naar hertjes of elders om haar dierenvrienden gedag te zeggen.

We nemen je mee langs de leukste dierenplekken in en rond Haarlem:

Haarlemmer Kweektuin koeien

De dierenweide bij de Haarlemmer Kweektuin

Voor zowel de dreumes als mijzelf een favoriet! Tegenwoordig lopen we eerst de kabouterroute waarna we niet zijn weg te slaan in de dierenweide met geiten, konijnen, kippen, een pauw en prachtige vogeltjes. Uiteraard voor ouders ook erg gezellig wanneer het bezoekje gecombineerd kan worden met een koffie en iets lekkers bij het Kweekcafé. Iets grotere mugjes kunnen zich hier vermaken in natuurspeeltuin Paddenpoel.
Adres: Kleverlaan 9, Haarlem
Wanneer: ma t/m vr van 09:00 uur tot een half uur voor zonsondergang. Weekend & feestdagen van 10:00-19:30 uur. Tropische kassen ma t/m vr van 09:00-16:00 uur
www.haarlemmerkweektuin.nl

Eva_Informatieboerderij Zorgvrij varken

Boerderij Zorgvrij

De plek waar wij ons uren kunnen vermaken. Bij Informatieboerderij Zorgvrij in Spaarnwoude kunnen mugjes meedoen aan diverse activiteiten en zo het leven op de boerderij ervaren. Je kan er koeien en kalfjes aaien, er is een grote weide met geiten en kippen, je vindt er konijnen en varkentjes en natuurlijk kan je in de lente hier de eerste lammetjes zien. In het speelbos zijn volop activiteiten voor de oudere mugjes (hutten, tunnels, klimtoestellen en een oude boomgaard). Een bezoek aan Zorgvrij is perfect te combineren met een lekkere pannenkoek bij het restaurant ‘Onder de Platanen’, direct naast de speeltuin. Sla vooral de streekwinkel niet over. Rechtstreeks van het land, dus extra lekker en ook nog eens laag geprijsd.
Adres: Genieweg 50, Velsen Zuid
Wanneer: Stallen, speeltuin & speelbos zijn alle dagen van de week geopend. De boerderij is van 01/11 – 01/03 geopend op wo t/m vr van 11:00-17:00 uur en van 01/03-01/11 op di t/m zo van 10:00-17:00 uur.
Let op: Informatieboerderij Zorgvrij valt onder de categorie ‘musea’ en is daarom helaas gesloten. Hou de website in de gaten voor actuele openingstijden.
www.spaarnwoude.nl/zorgvrij

Lees ook: ‘Lammetjes kijken’

Kinderboerderij Schoterhoeve

Kinderboerderij de Schoterhoeve

Dit is de oudste van alle Haarlemse kinderboerderijen, je vindt hem in Haarlem-Noord. Er zijn veel verschillende dieren zoals koeien, geiten, schapen, konijnen, cavia’s, ezel, een pony, varkens en kippen. Daarnaast is er volop speelplezier te beleven dankzij de prachtige speeltoestellen.
Adres: Sportweg 1, Haarlem
Wanneer: di t/m vr van 10:00-12:30 uur & van 13:00-17:00 uur (okt t/m feb tot 16:30 uur). Za & zo van 10:00-17:00 uur (okt t/m feb tot 16:30 uur). December & januari van 10:00-12:00 uur.
Let op: tijdelijk gesloten ivm corona
www.facebook.com/kinderboerderij.deschoterhoeve

Dierenpension en huisdierencentrum Haarlem

Huisdierencentrum Haarlem en Dierenpension Stichting Bedenk

Een thuiswedstrijd voor ons is het Huisdierencentrum Haarlem, naast speeltuin Floragaarde langs de Westergracht. Onze kleine ontdekkingsreiziger weet hier precies de weg en snuffelt graag in alle hokken van de diertjes. Wil jouw mugje graag een huisdier, dan is dit de ideale plek om je te laten informeren over huisvesting en verzorging. Je kan hier een diertje lenen voor twee weken om te kijken of je het leuk vindt. In het centrum zit ook het dierenpension van Stichting Bedenk. Hier kan je terecht voor opvang van knaagdieren en konijnen. Ze zorgen er met veel liefde voor de dieren.
Adres: Van Oosten de Bruijnstraat 62,Haarlem
Wanneer: di, do & vr van 12:00 tot 17:00 uur & wo, za & zo van 10:00-12:00 uur en 12:30-17:00 uur. December & januari uitsluitend geopend op za & zo van 12:00-17:00 uur.
Let op: tijdelijk gesloten ivm corona
www.facebook.com/huisdierencentrumhaarlem

Kinderboerderij de Houthoeve Haarlem

Kinderboerderij De Houthoeve

Kinderboerderij & hertenkamp De Houthoeve is de grootste in de regio en wij vinden deze ook het mooiste gelegen, vrijwel in de stad. Ook hier kunnen dieren geaaid worden. Pas wel op dat de geiten niet onderin je kinderwagen verdwijnen op zoek naar koekkruimels en rozijnen. Er is een prachtige speeltuin en er zijn lama’s! Die zijn we op andere kinderboerderijen nog niet tegengekomen.
Adres: Hertenkamplaan 3, Haarlem
Wanneer: di, do & vr van 12:00-16:00 uur en wo, za & zo van 11:00-16:00 uur.
Let op: tijdelijk gesloten ivm corona
www.houthoeve.nl

Kinderboerderij t molentje Heemstede

Kinderboerderij ‘t Molentje in Heemstede

’t Molentje ligt tegenover het wandelbos Groenendaal en de grote speeltuin Groenendaal. Voor €3,00 per persoon kun je bij de speeltuin naar binnen en dan krijg je een gratis drankje of ijsje. Op de boerderij vind je alle boerderijdieren zoals kippen, geiten, varkens, schapen, koeien, konijnen en meer! Met regenachtig weer is deze kinderboerderij wel een beetje vies. Voor ons geen probleem aangezien onze dreumes het liefst dag en nacht haar laarsjes draagt. Er is hier vaak iets leuks te doen, bijvoorbeeld knuffelen met de dieren op vrijdagen tussen 10:30-11:30 uur.
Adres: Burg. v. Rappartlaan 1, Heemstede
Wanneer: dagelijks van 11:00-15:00 uur.
Let op: tijdelijk gesloten ivm corona
www.kinderboerderij-heemstede.nlElswout hertenkamp Overveen

Nog meer

– Artisklas Haarlem. De kleinste officiële dierentuin van Nederland. Nog te ontdekken voor ons, maar Mugjes-blogger Fatima schreef er deze blog over.
– Op zondagen wandelen wij graag door de Amsterdamse Waterleidingduinen waar je altijd veel damherten tegenkomt.
– Naast de fijne wandelroutes door Elswout, vind je daar ook een prachtig hertenkamp.

Tekst en foto’s: Juliette Zwagemakers
Foto varken Zorgvrij: Eva Cameron-Bakker

Hou Facebook en Instagram in de gaten voor nog meer kindvriendelijke tips. Of koop het Mugjes e-book met ruim 200 locaties en leuke activiteiten voor kinderen van 0 tot 7 jaar!

Share Tweet Pin It +1

Dit vind je misschien ook leuk

boek-thuis-bij-muis-3D

Haarlems schrijfster presenteert bij Kiekeboek

Geplaatst op 29 september 2018

Teylers Museum Haarlem mineralen

Teylers Museum met mugjes

Geplaatst op 22 juli 2020

Vorige berichtTeylers Museum met mugjes
Volgende berichtBabymassage en baby yoga in en rond Haarlem