In Evenement & workshop, Museum

Kinderactiviteiten in Frans Hals Museum in de herfstvakantie

Kinderactiviteiten_Frans Hals Museum Haarlem_herfstvakantie_mugjes_Foto Mo Schalkx_web

Naar het Frans Hals Museum ga je echt niet alleen om naar schilderijen te kijken. Ga op ontdekking met de hele familie en geef je op voor de kindertour of een schilderworkshop! In de herfstvakantie pakt het Frans Hals museum zoals altijd uit met leuke kinderactiviteiten.

Meisje kijkt naar schilderij in het Frans Hals Museum Haarlem

Kindertour

Tijdens de speciale rondleiding voor kinderen (van 19/10 tot en met 23/10) ontdekken kinderen de highlights van het museum en krijgen ze antwoord op al hun vragen. Ze zullen zeker dingen ontdekken die ze nooit eerder zijn opgevallen, ook zijn ze al eens in het Frans Hals Museum geweest!

Schilderworkshop: schilderen als Frans Hals

Mugjes leren in de herfstvakantie schilderen met de ‘losse toets’ van de beroemde schilder Frans Hals. Tijdens deze schilderworkshop kunnen ouders of begeleiders wachten in het museumcafé of zelf het museum bezoeken. De kinderen krijgen eerst wat informatie, lopen dan met de docenten een rondje door het museum en gaan tot slot zelf aan de slag. Na de workshop hebben ze geleerd hoe je schildert als Frans Hals en hebben ze zelf een mooi portret gemaakt.

Een korte impressie zie je hier:

Speurtocht en meedenken

Wil je liever zelf rondlopen? Neem dan vooral de speurtocht mee, met leuke zoek-, kijk- en doe-opdrachten. Zo ontdek je op je eigen tempo de tentoonstelling Nieuwkomers en Haarlemse Helden. Andere Meesters. Oh, en vergeet niet naar binnen te gluren bij het 18e-eeuwse poppenhuis. Wist je dat de tuin van het museum binnenkort helemaal verbouwd wordt? Iedereen mag laten weten wat hij of zij in de vernieuwde tuin zou willen doen, dus deel vooral jouw ideeën in Studio F.

Frans Hals Museum_Haarlem_poppenhuis van Sara Roth_Foto Mo Schalkx_web
Foto: Mo Schalkx

Informatie kindertour
Data: woe 19/10, za 22/10, zo 23/10
Tijden: 13:15-14:15
Leeftijd: 6-11 jaar
Prijs: €7,50 exclusief entree (je entreebewijs kun je online bestellen of aan de balie op de dag van je bezoek). Volwassenen zonder Museumkaart betalen €16, kinderen t/m 18 jaar mogen gratis naar binnen.

Informatie schilderworkshop
Data: zo 15/10, zo 16/10, di 18/10, woe 19/10, do 20/10, vrij 21/10, za 22/10, zo 23/10
Tijden: 11:30-13:00 uur en 14:30-16:00 uur
Leeftijd: 6-12 jaar
Prijs: €7,50 exclusief entree (je entreebewijs kun je online bestellen of aan de balie op de dag van je bezoek). Volwassenen zonder Museumkaart betalen €16, kinderen t/m 18 jaar mogen gratis naar binnen.

Meer informatie

Wil je meer informatie over de schilderworkshops en kindertour in Frans Hals Museum? Of ben je benieuwd wat er nog meer te doen is voor kinderen in de herfstvakantie in en rond Haarlem?

Deze blog kwam tot stand in samenwerking met Frans Hals Museum. Wil je ook samenwerken?

Tekst: Nicoline van Slingelandt
Hoofdfoto met kinderen op de bank en foto poppenhuis: Mo Schalkx
Foto meisje: Eva Cameron-Bakker

Hou Facebook en Instagram in de gaten voor nog meer kindvriendelijke tips. Of koop het Mugjes e-book met ruim 200 locaties en leuke activiteiten voor kinderen van 0 tot 7 jaar!

Share Tweet Pin It +1

Dit vind je misschien ook leuk

Bloemen plukweide Haarlem

Fietsen met je kind naar Cruquius en Heemstede

Geplaatst op 29 augustus 2019

Vorige bericht10x lunch en koffie in Haarlem met je baby of peuter
Volgende berichtTweedehands kinderkleding in Haarlem