In Bos & park, Evenement & workshop, Museum, Speeltuin & kinderboerderij, Theater

Kinderactiviteiten in de herfstvakantie

Nicoline_Oosterplas

Als je de laatste week van oktober vrij bent, is dat wel een hele fijne week om thuis te zijn met je mugjes. Lekker rustig ontbijten, wandelen in het bos en herfstschatten verzamelen als het droog is en ook nog wat gezellige dingen plannen, want… er is genoeg te doen in en rond Haarlem! Hieronder vind je een aantal leuke kinderactiviteiten voor kinderen tot een jaar of zeven, verdeeld volgens de categorieën die ook in ons boekje staan. Veel plezier!

Speeltuin & kinderboerderij

Bij speeltuin De Glasblazers kun je op maandag 22 oktober van 14:00 tot 17:00 uur schommelen, roetsjen van de glijbaan en klimmen. Deze gezellige en overzichtelijke speeltuin aan het Spaarne is te gek voor kleintjes. Ga je op de fiets, dan kun je je mugje onderweg molen de Adriaan, de voormalige Koepelgevangenis en het Teylers Museum laten zien (waar je trouwens nu niet zo maar binnen kunt wandelen in verband met de grote Da Vinci tentoonstelling).
Adres: Scheepmakersdijk 10, Haarlem
Openingstijden: check de Facebookpagina voor actuele informatie

Nicoline_Groenendaal

Bos & park

Waar vind je nou een bos mét een kinderboerderij, speeltuin en pannenkoekenhuis? In Heemstede dus, daar geniet je van de mooie herfstkleuren in het Groenendaalse bos. Je komt hier niet alleen veel honden tegen, maar ook kabouterpaaltjes en houten blokken waar je doorheen kunt klimmen. Als het koud is, warm je lekker op bij pannenkoekenhuis de Konijnenberg. Daar wordt iedereen blij van.
Adres parkeerplaats: Burgemeester van Rappartlaan 1, Heemstede
Openingstijden speeltuin (ma en di gesloten): check de Facebookpagina

Nicoline_Oosterplas

Strand & duin

De Amsterdamse Waterleidingduinen zijn natuurlijk prachtig (lees en kijk maar in de blog van Eva), maar ben je ook al eens bij de Oosterplas geweest? Lekker rustig en oh zo mooi. Fiets naar ingang Bleek en Berg (of stel je navigatie in op Bergweg 1, Bloemendaal). Eerst even struinen door het bos en dan doemt de plas voor je op als een oase. De kans dat je hier zo’n grote vriendelijke wisent tegenkomt, is best groot. Onderweg kom je langs speelterreinen, hutten en klimbomen. Meer hebben kinderen niet nodig en met laarzen aan is het ook in de regen goed te doen. Genoeg bomen om even onder te schuilen.

Cinekid Beestenboel

Theater

In de herfstvakantie is altijd Cinekid, een bijzonder leuk kinderfestival dat helemaal draait om film. Voor het ‘grote festival’ moet je naar het Amsterdamse Westergasterrein, maar ook de Filmschuur Haarlem heeft een speciale programmering voor Cinekid. Er zijn al films voor kinderen vanaf 3 jaar en de vakantie wordt traditiegetrouw afgesloten met een Springende Spruiten Disco (en dat is precies zo leuk als het klinkt) op zondag om 16:00 uur!
Adres Filmschuur: Lange Begijnestraat 9, Haarlem

Wendy Tjalma Museum Haarlem

Museum

Bij Museum Haarlem vind je kunstenaar Wendy Tjalma die alleen deze herfstvakantie snelle kinderportretten schildert. Een leuk aandenken aan deze tijd! Op woensdag 24 oktober tussen 11:00 en 17:00 uur worden kinderen in een half uurtje door Wendy met acryl vereeuwigd op papier. Na afloop kunnen zij hun acrylportret mee naar huis nemen en inlijsten.
Adres: Groot Heiligland 47, Haarlem
Kosten: €55
Aanmelden: stuur een mail naar activiteiten@museumhaarlem.nl

Evenement & workshop

Er zijn soms van die kinderactiviteiten waar je stiekem zelf ook wel aan mee wil doen. Bijvoorbeeld die van ‘Pakje Plezier’ bij Meneer Paprika. Op 26 oktober om 14:00 uur (tot ongeveer 15:30 uur) mogen mugjes kleine boomhutten bouwen. Voor kinderen van 3 tot 6 jaar onder begeleiding, voor 7 jaar en ouder zonder begeleiding.
Kosten: €10
Aanmelden: info@meneerpaprika.nl (workshop gaat door bij 8 aanmeldingen)
Adres: Koningstraat 19-21, Haarlem

Speelgoed & cadeau

Ken je Stichting MooiZooi al? Een geweldige duurzame winkel waar je de mooiste afvalmaterialen van bedrijven in je mandje stopt. Denk aan: potjes, doppen, lapjes, maar ook schoenmallen en schilderijlijsten. Echt een bezoekje waard, zeker als je kinderen in de herfstvakantie zin hebben om te knutselen.
Adres: Terschellingpad 2 (navigatie: Texelhof), Haarlem
Openingstijden: dinsdag t/m vrijdag 10:00 – 17:00 uur en zaterdag 11:00 tot 16:00 uur

Kinderkleding

De hele maand oktober zamelt Never grow up babyshop spullen in voor de Stichting Babyspullen. Ook in Nederland groeien kinderen op in gezinnen die niet de financiële middelen hebben om de meest simpele babyspullen te kopen. Stichting Babyspullen zet zich in voor deze kindjes en verstrekt gratis babystartpakketten aan (aanstaande) ouders die het financieel moeilijk hebben. Fiets dus vooral even langs Never grow up babyshop met nieuwe of gebruikte (maar goede) babyspullen die jij niet meer nodig hebt!
Adres winkel: Kleine Houtstraat 6, Haarlem

Tekst: Nicoline van Slingelandt
Foto’s: Nicoline van Slingelandt, Cinekid en Wendy Tjalma

Hou Facebook en Instagram in de gaten voor nog meer kindvriendelijke tips of koop het boek MUGJES, met ruim 100 locaties, tips van locals en leuke activiteiten voor kinderen van 0 tot 7 jaar.

Share Tweet Pin It +1

Dit vind je misschien ook leuk

Elsa_Natuur Speeleiland

Natuurspeeleiland bij de Veerplas

Geplaatst op 4 juli 2018

Vorige berichtSchaatspret bij IJsbaan Haarlem
Volgende berichtPeper’s Pannekoekenhuis