In Evenement & workshop

Kerstsamenzang in Haarlem

Mensen met bladmuziek

De kerstvakantie is een perfect moment om speciale dingen te ondernemen met je mugje(s) die ze zich later altijd zullen herinneren. En kerstsamenzang is nou typisch zo’n betoverend iets: kerstliedjes zingen met z’n allen, in het donker, met mooie lichtjes aan en gezellige kraampjes waar je iets kunt eten of drinken. Wil je dit ook wel invoeren als nieuwe traditie in jouw gezin? Lees dan hieronder verder waar je in Haarlem op kerstavond moet zijn voor een vroege of juist een late kerstsamenzang.

Familie Meezing Kerstconcert Philharmonie

Familie Meezing Kerstconcert

We beginnen met de vroegste op de dag, die niet echt een kerstsamenzang is maar toch ook weer wel. Op 24 december ga ik met mijn mugje naar de Philharmonie in Haarlem. Het kerstverhaal wordt verteld met tekeningen van de zandtekenares Gerrie Hondius en iedereen mag meezingen met alle kerstliederen. We schreven hier al over in onze blog over kerstactiviteiten.

Locatie: Philharmonie Haarlem, Lange Begijnestraat 11, Haarlem
Tijd: van 16:00 tot 17:15
Leeftijd: alle leeftijden
Kosten: €17,50 volwassenen, €10 kind t/m 12 jaar (incl drankje en garderobe). Bij de kassa kan je vragen naar een Kids Theater Paspoort. Er staan leuke weetjes en een stempelkaart in. Bij drie stempels is de kaart vol en ontvang je een leuke verrassing.
Meer informatie

Kerstsamenzang in het Zaanenpark

Op kerstavond al om 20:00 uur kan je ook kerstliedjes zingen in het Zaanenpark. De buurt zal zich daar verzamelen rond het podium dat verlicht is met bontgekleurde lichtjes. Er wordt warme chocolademelk en glühwein geschonken. Ik weet zeker dat zo’n speciale kerstavond indruk maakt op je mugjes.

Locatie: Zaanenpark, Haarlem
Tijd: vanaf 20:00
Leeftijd: alle leeftijden
Kosten: gratis
Meer informatie

Meisje met sterretje

Kerstzang aan de Veerplas

Alweer een vijfde editie kerstzang aan de Veerplas en wel met een stamppotbuffet. Hoe leuk! De zitplaatsen in de kas zijn helaas uitverkocht, maar binnenlopen en staand eten kan nog wel. Thuis eten en daarna gaan kan natuurlijk ook. Vanaf 19:30 beginnen de kinderkerstliedjes en om 20:30 de grootste kersthits. De avond duurt tot 00:00. Wel oppassen bij het water, het is immers donker.

Locatie: Veerkwartier, A. Hofmanweg 62, Haarlem
Tijd: buffet vanaf 17:30, kerstzang vanaf 19:30
Leeftijd: alle leeftijden
Kosten: gratis (buffet kinderen t/m 12 jaar €12,50 en volwassenen €18,50)
Meer informatie

Kerstsamenzang Grote Markt

Alle grote Haarlemse muggen kennen deze waarschijnlijk wel: de kerstsamenzang op de Grote Markt op Kerstavond. Dit is een jarenlange traditie in Haarlem, helaas laat op de avond, dus niet heel geschikt voor kleine kinderen.

Locatie: Grote Markt, Haarlem
Programma:
20:00 – 20:30 Inloop background Tunes
20:30 – 22:45 Silent Disco met Kanaal 1 DJ Jean en kanaal 2 Jody Bernal
22:45 – 23:00 Change Over naar Kerstmis
23:00 – 00:00 Live uitzending Kerstmis uit de Grote of Sint Bavokerk
00:00 – 01.45 De Kerstsamenzang met authentieke live band, alle liederen met tekst staan op de site hieronder
Kosten: gratis
Meer informatie

Tip: Reserveer op tijd je hoofdtelefoon voor de Silent Disco en wees sowieso op tijd, want het zal (net als ieder jaar) erg druk worden.

Kerstsamenzang Vijfhoek

De Vijfhoek

Naar verluidt de leukste en gezelligste kerstsamenzang van Haarlem. Al meer dan 40 jaar wordt hier door muggen samen gezongen. Op 24 december om 00:00 kun je in de ‘Jordaan van Haarlem’ ook weer genieten van een sfeervolle kerstavond. Op het Nieuwe Kerksplein, midden in de Vijfhoek, zal harmonie de Spaarnebazuin iedereen begeleiden met de mooiste oud-Hollandse kerstliederen.

Locatie: Nieuwe Kerksplein, Haarlem
Tijd: 00:00 – 01:30 (vanaf 23:00 is de koek & zopie kraam open)
Kosten: gratis
Meer informatie

Kerstsamenzang is gratis en voor iedereen toegankelijk. Zoals ieder jaar zal het erg druk worden, dus kom vooral lopend of met de fiets. Mocht je toch met de auto komen, dan kun je het beste parkeren in de parkeergarages. Behalve natuurlijk aan de Veerplas. Daar kan je gratis parkeren.

Veel plezier en een fijne kerstvakantie! Nog inspiratie nodig voor leuke kinderactiviteiten in de vakantie?

Tekst: Floortje Zengerink

Hou Facebook en Instagram in de gaten voor nog meer kindvriendelijke tips of koop het boek MUGJES, met ruim 100 locaties, tips van locals en leuke activiteiten voor kinderen van 0 tot 7 jaar.

Share Tweet Pin It +1

Dit vind je misschien ook leuk

Kabouters bij de Zilk AWD

Kabouters in Haarlem en omstreken

Geplaatst op 25 mei 2020

Vorige berichtKerstactiviteiten voor kinderen in Haarlem en omstreken

Volgende berichtDe Leidsebuurt in Haarlem: onze favorieten