In Evenement & workshop, Lunch & limo, Strand & duin

Kerstactiviteiten voor kinderen in Haarlem en omstreken


Kerstactiviteiten voor kinderen Straatje van Emma

De Sint heeft zijn hielen nog niet gelicht of de eerste kerstactiviteiten voor kinderen dienen zich alweer aan. Markten, brunches, een Elfs Run, een sprookjeswandeling… In en om Haarlem is er met je mugje van alles te doen de komende weken! Wij hebben vast een paar leuke kerstuitjes voor je op een rij gezet.

Kerstmarkt Haarlem

7 en 8 december: Kerstmarkt en ‘t Straatje van Emma

Het weekend nadat de prachtige grote kerstboom weer op de Grote Markt verschijnt, is het tijd voor de Haarlemse Kerstmarkt. De perfecte plek om bij de vele kraampjes alvast wat leuke kerstcadeautjes te scoren. Op de Oude Groenmarkt is een activiteitenplein voor kinderen. En vergeet vooral ook niet met je mugje de Schagchelstraat te bezoeken. Die straat wordt ieder jaar tijdens de Kerstmarkt omgetoverd tot ‘t Straatje van Emma. Je kunt er even terug in de tijd, naar de negentiende eeuw. Kom kennis maken met gegoede burgers, de schoorsteenveger, de smid, de touwslager, de valkenier en natuurlijk met Koningin Emma.
Tijd: De Kerstmarkt is op zaterdag van 10:00 tot 21:00 uur en op zondag van 11:00 tot 19:00 uur geopend. In ’t Straatje van Emma kun je zowel op zaterdag als op zondag van 11:00 tot 18:00 uur terecht.
Leeftijd: alle leeftijden
Locatie: binnenstad Haarlem
Kosten: geen
Meer informatie: kerstmarkthaarlem.nl

Santarun Elfs Run Haarlem

13 december: The Elfs Run

Je kent ‘m vast wel, de populaire Santa Run. Altijd weer een mooi gezicht, die honderden als kerstman of kerstvrouw verklede deelnemers die door de Haarlemse binnenstad rennen. En goed nieuws, want dit jaar is er voorafgaand aan de Santa Run ook een speciale kindereditie. The Elfs Run van 1,1 kilometer is bedoeld voor kinderen tot 10 jaar. Dus laat je sponsoren om geld op te halen voor het goede doel en doe gezellig mee, verkleed als elfje, rendier of kerstman.
Tijd: 18:00 uur
Leeftijd: tot 10 jaar
Locatie: starten op de Grote Markt, Haarlem
Kosten: €5,00
Meer informatie en aanmelden: santarunhaarlem.nl

Duinen Overveen Bloemendaal

15 december: Kerst in de duinen

Vind jij het ook altijd zo fijn om op een koude dag na een mooie wandeling met je mugje bij Duincafé de Kennemerduinen neer te strijken? Warme chocolademelk, een fijne speeltuin voor de deur… Op 15 december is het er extra leuk. Dan is het namelijk weer tijd voor Kerst in de duinen, een sfeervolle kerstmarkt met duurzame cadeautjes op het terrein van het Bezoekerscentrum en het Duincafé. Er worden ook kerstliedjes gezongen én je mugje kan er schaapjes aaien. De schaapherder is er namelijk ook met zijn kudde.
Tijd: 10:00 tot 17:00 uur
Leeftijd: alle leeftijden
Locatie: Zeeweg 12, Overveen
Kosten: gratis
Meer informatie: np-zuidkennemerland.nl

21 december: Sprookjeswandeling

Trek je mooiste verkleedkleding aan en kom tijdens de jaarlijkse Sprookjeswandeling naar de sprookjesfiguren kijken op het Raadhuisplein en het Kerkplein in Zandvoort. Ook de Kerstman is aanwezig, met zijn gezin. En in de Protestantse Kerk is er poppenkast. Voor de Sprookjeswandeling is een speciaal boekje te koop met plaatjes van de sprookjesfiguren. Je mugje kan er handtekeningen in verzamelen en er zitten ook bonnen in voor chocolademelk, een betoverde appel en een sprookjesoliebol. Om 19.00 uur eindigt de Sprookjeswandeling in de Protestantse Kerk met kinderkerstliedjes gezongen door de sprookjesfiguren. Voor meer kindvriendelijke locaties in Zandvoort: zie deze blog.
Tijd: 16:00 tot 19:00 uur
Leeftijd: alle leeftijden
Locatie: Raadhuisplein en Kerkplein, Zandvoort
Kosten: Het boekje kost €5,00 en is van tevoren te koop bij Bruna op de Grote Krocht of op de avond zelf bij de kassa op het Kerkplein.
Aanmelden: niet nodig

24 december: Kerstsamenzang

Wat een fijne traditie is dat toch, warm aangekleed op Kerstavond samen buiten kerstliedjes zingen. Ook dit jaar kun je weer op verschillende locaties in Haarlem terecht voor een kerstsamenzang. Onze blogger Floor is druk bezig met een blog waarin ze je alles vertelt over de leukste plekken in Haarlem om samen met je mugje naar een kerstsamenzang te gaan. Over enkele dagen meer daarover dus!

Kerstactiviteiten in en rond Haarlem

24 december: Familie Meezing Kerstconcert

Kom samen met je mugje in de Philharmonie luisteren naar het kerstverhaal. Het wordt verteld door Raymonde de Kuyper en live geïllustreerd met zandtekeningen door Gerrie Hondius. Mylou Frencken zingt samen met een familiekoor kerstliedjes. En goed nieuws: iedereen mag meezingen!
Leeftijd: vanaf 6 jaar
Locatie: Lange Begijnestraat 11, Haarlem
Kosten: Volwassenen betalen €17,50, kinderen tot en met 12 jaar €10,00. Dit is inclusief een drankje en de garderobe.
Kaartjes kopen: via theater-haarlem.nl, aan de kassa van de Philharmonie of via 023 – 512 12 12 (maandag tot en met vrijdag van 10:00 tot 16:00 uur) of kassa@theater-haarlem.nl24, 25 en 26 december: Kinderparadijs bij Landgoed Duin & Kruidberg

Bij Duin & Kruidberg kun je met je hele gezin terecht voor een kerstbrunch, een Christmas Tea of een kerstdiner. En ze snappen daar prima hoe ze het ook voor kleine mugjes heel aantrekkelijk kunnen maken. Ze pakken deze kerst flink uit, met een speciaal kinderparadijs met minibioscoop, springkussen en een knutsel- en spellenhoek. Op 25 en 26 december is er tussen 11:00 en 16:00 uur ook begeleiding aanwezig bij het kinderparadijs. Dan kunnen ouders dus helemaal in alle rust van allerlei kerstlekkernijen genieten. De Kerstman komt trouwens ook langs.
Tijd: Een overzicht van de verschillende aanvangstijden staat in de uitgebreide kerstbrochure van Duin en Kruidberg.
Leeftijd: alle leeftijden
Locatie: Duin en Kruidbergerweg 60, Santpoort
Kosten: In de kerstbrochure van Duin & Kruidberg staan de kosten van de verschillende diners, brunches en wijnarrangementen. Voor kinderen onder de 12 jaar zijn er speciale prijzen. Kinderen tot en met 2 jaar mogen gratis mee-eten, kinderen van 3 tot en met 11 jaar betalen de helft van de reguliere prijzen.
Reserveren: via reserveringen@duin-kruidberg.nl of door te bellen naar 023-5121800

25 en 26 december: Kinderkerstbuffet Buitenplaats Plantage

Ook Buitenplaats Plantage heeft het goed begrepen. Terwijl jij geniet van een 4-gangen kerstbrunch of kerstdiner, is er voor je mugje een speciaal 3-gangen kinderkerstbuffet. Voor de kleintjes draait er een lieve kerstfilm in de achterkas en zijn er lekkernijen uit de boom. De kerstman is er ook!
Tijd: De brunch start om 12:00 uur, het diner om 17:00 uur.
Leeftijd: alle leeftijden
Locatie: Vogelenzangseweg 49 B, Vogelenzang
Kosten: Zowel de brunch als het diner kosten €59,90 per persoon. Het kinderkerstbuffet kost €19,50 per kind.
Reserveren: via buitenplaatsplantage.nl

Tekst en foto’s Straatje van Emma en twee mugjes: Eva Cameron-Bakker
Foto kerstmarkt en duinen: Nicoline van Slingelandt

Hou Facebook en Instagram in de gaten voor nog meer kindvriendelijke tips of koop het boek MUGJES, met ruim 100 locaties, tips van locals en leuke activiteiten voor kinderen van 0 tot 7 jaar.

Share Tweet Pin It +1

Dit vind je misschien ook leuk

Baby yoga en babymassage Haarlem

Babymassage en baby yoga in en rond Haarlem

Geplaatst op 17 augustus 2020

Mensen met bladmuziek

Kerstsamenzang in Haarlem

Geplaatst op 18 december 2019

Vorige berichtZandvoort, meer dan alleen strand
Volgende berichtKerstsamenzang in Haarlem