In Lunch & limo, Strand & duin

Het mooiste uitzicht van Haarlem en omstreken

Big Spotters Hill uitzicht

Als je denkt aan leuke uitjes met kinderen in Haarlem en omstreken, denk je misschien niet zo snel aan hoge uitkijkposten. Maar waarom eigenlijk niet? Kinderen die zelf nog geen meter hoog zijn, vinden het vaak geweldig om de dingen van bovenaf te zien. En voor het mooiste uitzicht hoef je echt niet altijd steile trappen te beklimmen. Hieronder vind je 7 prachtige torens, bruggen, heuvels en belvedères (alleen dat woord al!) waar je samen met je mugjes kunt genieten van het mooiste uitzicht.

Uitzicht vanaf het Kopje van Bloemendaal

Het Kopje van Bloemendaal

We beschreven hem al eerder, deze uitkijkpost bovenop het 43 meter hoge duin: het Kopje van Bloemendaal. In onze blog over fietsen met kinderen in Bloemendaal lees je hoe je er naartoe fietst. Maar met de auto kan ook, het is namelijk best een klim.

DAKKAS Haarlem uitzicht op de Sint Bavo

De DAKKAS

De DAKKAS is een hip restaurant in een kas bovenop het dak van een parkeergarage. Tel daarbij op dat ze in het centrum van Haarlem zitten en dan weet je dat je hier moet zijn voor een onovertroffen uitzicht op de Haarlemse Grote of Sint Bavokerk en de rest van de binnenstad. Je kunt hier makkelijk met de bus komen, of met de auto parkeren in de garage. Neem de lift naar de 6e verdieping et voilà, genieten maar.

Big Spotters Hill Vijfhuizen

Big Spotters Hill

Je moet het maar net even weten, maar tussen de Molenplas en het Haarlemmermeerse Bos ligt in Vijfhuizen het gebied De Groene Weelde. Perfect met een of meer beweeglijke peuters en kleuters in huis, want die kunnen hier lekker rondcrossen op loopfietsen en stepjes. Big Spotters Hill is een grote berg met daarop een stalen gevaarte en neem maar van ons aan dat het uitzicht daarboven prachtig is!

Klimhuisjes bij natuurspeeltuin Speelbos Meermond

Speelbos Meermond

Deze natuurspeeltuin is sowieso de moeite waard om naartoe te gaan met mugjes vanaf een jaar of vier. Lees maar in onze blog over deze leuke plek. Ook hier is een hoge berg met niet alleen mooi uitzicht richting Cruquius en Heemstede, maar ook een mysterieuze zonnewijzer én een glijbaan om weer naar beneden te roetsjen.

Jongen kijkt uit over Kennemerduinen

Uitkijkpost achter Kraantje Lek

Vanaf de weg gezien rechts naast Kraantje Lek (ook al zo’n nostalgische plek) is de Rockaertsduinweg, die overgaat in het Visscherspad. Volg je deze paden, dan kom je vanzelf bij een uitkijkpost uit die een mooi uitzicht over het duingebied geeft. Daarna moet je eigenlijk wel even met je mugjes van het duin ’t Blinkert afrollen.

Belvedere landgoed Leyduin

Belvedère op Landgoed Leyduin

Met romantische prinsjes en prinsesjes moet je zeker eens naar deze mooie belvedère op landgoed Leyduin. Een perfecte tussenstop als je een keer naar Hillegom fietst, maar anders ook echt de moeite waard. Misschien heb je hier niet het verste uitzicht, maar het is wel een heel lief koepeltje, gelegen in het bos.

Schoorlse Duinen

Ok, het is nét even iets verder dan de directe omgeving van Haarlem, maar dan ben je ook wel bij het hoogste duin van Nederland! De trap die naar boven leidt, is waarschijnlijk voor de meeste kleine kinderen te zwaar, maar kijken kan altijd, toch? Bij het Buitencentrum Schoorlse Duinen en het naastgelegen Speelbos Zandspoor zullen de mugjes zich zeker vermaken.

Openingstijden: dagelijks van 10:00-17:00 uur
Adres: Oorsprongweg 1, Schoorl (navigatieadres: Heereweg 62, daar afslaan naar Oorsprongweg)

Tekst: Nicoline van Slingelandt
Foto’s Uitkijkpost achter Kraantje Lek: Frederiek van Waes
Overige foto’s: Nicoline van Slingelandt 

Hou Facebook en Instagram in de gaten voor nog meer kindvriendelijke tips of koop het boek MUGJES, met ruim 100 locaties, tips van locals en leuke activiteiten voor kinderen van 0 tot 7 jaar.

Share Tweet Pin It +1

Dit vind je misschien ook leuk

Zijl82_lunch en koffie_Haarlem

ZIJL82: gezellig en licht dagcafé

Geplaatst op 16 juni 2023

Vorige berichtBlack Cat Theatre
Volgende berichtVijf leuke Moederdag-uitjes in en om Haarlem