In Evenement & workshop, Museum, Theater

Herfstvakantie met kinderen in en rond Haarlem

Haarlemmermeermuseum de Cruquius Stoomlab herfstvakantie mugjes Haarlem

7x leuke kinderactiviteiten in Haarlem tijdens de herfstvakantie

We hebben heel wat in te halen als het gaat om cultuur snuiven en festivals. Vandaar deze blog met een te gek festival en heel veel culturele uitjes voor kinderen in de herfstvakantie in en om Haarlem. En voor de broodnodige vitamine D staat er ook een aantal heerlijke buitenactiviteiten bij. We hebben trouwens ook een leuke winactie voor kinderen. Lees dus snel verder!

Sneeuwwitje de musical Haarlem herfstvakantie kinderen

Sneeuwwitje De Musical in de Stadsschouwburg

Misschien ken je Theater Terra al wel van hun grappige voorstelling over Kikker. In de herfstvakantie zijn ze terug, dit keer met de leuke familiemusical Sneeuwwitje. Op 17 oktober om 15:00 uur is de familiemusical te zien in onze mooie Stadsschouwburg. De voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Na afloop mag je kleintje op de foto met Sneeuwwitje herself.

En we hebben meer leuks, want we mogen 2 vrijkaarten weggeven voor Sneeuwwitje De Musical! Ga dus snel naar ons Instagramaccount om te zien hoe je kunt meedoen.

Locatie: Stadsschouwburg, Wilsonsplein 23, Haarlem
Kijk voor meer informatie op de website van de Stadsschouwburg en de Philharmonie.

In de Philharmonie is in de herfstvakantie trouwens ook een leuke jeugdvoorstelling. Kinderen vanaf 6 jaar kunnen daar op 23 oktober naar Dromenblazers: een vrolijk concert waarin de vier mannen van het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet op magische wijze switchen tussen verschillende muziekstijlen van Gershwin, Satie, Mahler en Dvořák.

Teylers Museum_Vogelpracht_familie_Haarlem_herfstvakantie_800px

Vogelpracht bij Teylers Museum

De bonte tentoonstelling Vogelpracht, die nog tot 9 januari te zien is in Teylers Museum, is een bezoek zeker waard. De vrolijke vogelgeluiden, speurtocht en kleurrijke prints zorgen ervoor dat de tentoonstelling ook heel geschikt is voor kinderen. Laat je mugje vooral ook even omhoogkijken in de entreehal, waar hoog in de lucht een bijzondere vogelkooi met opgezette papegaaien hangt.

In de herfstvakantie worden er in het museum iedere dag leuke inloopworkshops georganiseerd. Bij ‘Zie je ze vliegen?’ kunnen kinderen hun eigen geluksvogel tekenen. Bij ‘Teylers Tekent’ mogen ze prachtvogels uitknippen en boven de hoofden van bezoekers laten zweven… Beide workshops zijn geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Heb je wat oudere kinderen in huis? Op 20 oktober is er voor kinderen vanaf 11 jaar een speciale kinderlezing met Camilla Dreef, vogelonderzoeker en ambassadeur van Vogelbescherming Nederland.

Neem voor je naar huis gaat ook eens een kijkje in de museumwinkel. Voor mugjes vind je er prachtige boeken en fossielen en spannende proefjesdozen. En er ligt ook een leuk Artie Farty knutselpakketje dat aansluit op de tentoonstelling Vogelpracht en is bedacht door onze eigen Nicoline.

Locatie: Spaarne 16, Haarlem
Kijk voor meer informatie over de tentoonstelling, de workshops, prijzen en tijden op de website van Teylers Museum.

Koning Bowi de Schuur Haarlem

Cinekid en jeugdtheater in de Schuur

Ieder jaar in de herfstvakantie is de Schuur the place to be met je mugje. Dan vindt namelijk Cinekid plaats, hét film- en mediafestival voor kinderen. Cinekid is ook al heel leuk voor echte kleintjes. De vrolijke animatiefilm Mirions, over drie gekleurde verfdruppels, is al geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. En met kleuters kun je bijvoorbeeld naar De beste verjaardag ooit (4+), naar de animatieserie De avonturen van Anansi de spin (4+) of naar Mijn moeder is een gorilla (5+). Wonderlijke werelden (6+) is een compilatie van de allermooiste korte films van dit jaar. Wist je dat ook de zwart-wit klassieker The Kid (7+) van Charlie Chaplin in de Schuur draait tijdens Cinekid? Ook zijn er gratis workshops voor kinderen. En in de foyer staat een aantal bijzondere kunstinstallaties, die voor kinderen gratis toegankelijk zijn.

Naast alle kinderfilms zijn er in de herfstvakantie ook tal van leuke theatervoorstellingen voor mugjes. De komische en muzikale familievoorstelling Koning Bowi bijvoorbeeld, over de baas zijn. Geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Of Tori, een spannende voorstelling voor kinderen vanaf 6 jaar, waarin theater samenkomt met hiphop en graphic design. De voorstelling is gebaseerd op het gelijknamige boek van Brian Elstak.

Locatie: Lange Begijnestraat 9, Haarlem
Kijk voor het volledige aanbod van Cinekid, voor alle jeugdtheatervoorstellingen in de herfstvakantie en voor tijden en prijzen op de website van de Schuur.

Haarlemmermeermuseum de Cruquius herfstvakantie leuke uitjes kinderen Haarlem mugjes

Stoomlab en Mad Science in het Haarlemmermeermuseum De Cruquius

Bezoek voor een leerzaam uitje met je mugje eens het gemaal bij Cruquius. In de herfstvakantie is dat extra leuk, want dan zijn er allerlei extra activiteiten voor kinderen. Op 18 of 22 oktober kun je bijvoorbeeld naar het Stoomlab. Daar leren kinderen van 5 tot 12 jaar tijdens een practicum van een half uur bijvoorbeeld te werken met water, vuur en stoom. Op beide dagen zijn er vier tijdsloten van een half uur. 

Op 24 oktober komen de professoren van Mad Science bij het Cruquius Museum langs. Tijdens de workshop Waterweetjes leren zij kinderen van 4 tot 8 jaar van alles over water. Voor kinderen van 8 tot 12 jaar geven zij de workshop FUNdamentele krachten. Met gyroscopen, fietswielen, racebanen, vortexmachines en balanceerproefjes mogen kinderen er zelf de eigenschappen van onzichtbare krachten als zwaartekracht en centrifugekracht onderzoeken.

Locatie: Cruquiusdijk 27, Cruquius
Kijk voor prijzen, tijden, aanmelden en meer informatie op de website van Haarlemmermeermuseum De Cruquius.

Eerder schreven we trouwens al eens over het Historisch Museum Haarlemmermeer. Net als het gemaal van Cruquius maakt het onderdeel uit van het Haarlemmermeermuseum De Cruquius. Ook het Historisch Museum Haarlemmermeer is met kleintjes echt een aanrader!

 

Fairytabs de Lakens kinderfestival herfstvakantie

Feesten tijdens het Fairytabs Festival bij Camping de Lakens

We hebben de afgelopen tijd heel wat leuke festivals aan onze neus voorbij zien gaan. Maar, goed nieuws, want Fairytabs (bekend van de ecovriendelijke tandpastatabletten voor kinderen) organiseert op 20 oktober een heus kinderfestival bij Camping de Lakens. Een festival voor kinderen vanaf 4 jaar (kleinere mugjes mogen gratis mee) met optredens van niemand minder dan Yes-R, Sterrin’s Wild World en het cabaretduo Speelman & Speelman. Tel daar de boeklancering van het eerste kinderboek van Fairytabs bij op en nog wat andere leuke activiteiten en je weet dat je mugje dit niet wil missen!

Locatie: Camping de Lakens, Zeeweg 60, Bloemendaal aan Zee
Kijk voor prijzen, tijden, tickets en meer informatie op de website van Fairytabs.

Natuur Beleefkamp Haarlem herfstvakantie kinderactiviteiten

Op avontuur tijdens de Natuur Beleefmiddagen van SpelenderWijs op reis

Zo’n half jaar geleden organiseerde Tessa van SpelenderWijs op reis haar eerste Natuur Beleefmiddag. De middag was zo’n succes dat Tessa inmiddels heel wat Beleefmiddagen verder is. Ook in de herfstvakantie, op 20 oktober, kunnen mugjes van 4 tot en met 12 jaar weer met haar mee de natuur in. Fijn in de Kennermerduinen ontdekken, spelen, ravotten, klimmen en onderzoeken. Overigens is er ook op zondag 31 oktober een Natuur Beleefmiddag en zijn de middagen te boeken als kinderfeestje of excursie. Voor kleintjes van 2 tot en met 6 jaar is Tessa gestart met Natuur Beleefochtenden. De eerstvolgende ochtenden zijn op 15 en 27 oktober. Geef je mugje gauw op voor een ochtend of middag heerlijk de natuur in!

Locatie: Kennemerduinen en Brouwerskolkpark, Overveen
Kijk voor uitgebreide informatie over prijzen, tijden en aanmelden op de Facebook-pagina van SpelenderWijs op reis.

Verhaalvontuur familiespeurtocht Haarlem centrum

Speuren met Verhaalvontuur

En dan nog een laatste, heel fijne herfstvakantietip voor buiten! Met de herfstfamiliespeurtocht van cultuurmakers Rik en Kolja van Verhaalvontuur kun je op een leuke en ook nog eens leerzame manier historisch Haarlem verkennen met je mugje. Met behulp van een mooie missiekaart speur je met QR-codes door de binnenstad. Je kijkt en luistert naar de verhalen van de storyteller, voert de missies uit en wint een prijs. De speurtocht is geschikt voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar en kost € 19,50 per gezin. 

Lijkt het je juist weleens leuk om in de herfstvakantie een andere stad te ontdekken met je mugje? Verhaalvontuur heeft ook familiespeurtochten in Alkmaar, Amsterdam, Rotterdam en Breda.

Locatie speurtocht Haarlem: de Haarlemse binnenstad
Kijk voor meer informatie op verhaalvontuur.nl.Tekst: Eva Cameron-Bakker

Foto’s: afkomstig van de verschillende locaties, kopfoto: Haarlemmermeermuseum De CruquiusDeze blog kwam tot stand in samenwerking met Fairytabs, Haarlemmermeermuseum De Cruquius, de Schuur, SpelenderWijs op reis, Stadsschouwburg en Philharmonie Haarlem, Teylers Museum en Verhaalvontuur. Wil je ook samenwerken?

Hou Facebook en Instagram in de gaten voor nog meer kindvriendelijke tips. Of koop het Mugjes e-book met ruim 200 locaties en leuke activiteiten voor kinderen van 0 tot 7 jaar!

 

Share Tweet Pin It +1

Dit vind je misschien ook leuk

Grote betonnen buis in natuurspeeltuin Paddenpoel

Opening Natuurspeelplek in de Kweektuin

Geplaatst op 28 juni 2018

Vorige berichtKinderschoenen… waar koop je die in Haarlem?
Volgende berichtDe mooiste kinderproducten made in Haarlem en omstreken