In Evenement & workshop, Museum, Strand & duin, Theater

Herfstvakantie in en rond Haarlem

Rode laarzen stampen in de plassen

9x leuke kinderactiviteiten binnen en buiten

De meeste gezinnen zullen deze herfstvakantie wel in de buurt blijven. Maar niet getreurd, er is genoeg leuks te doen voor kinderen! We hebben 9 creatieve, sportieve, leerzame, griezelige en grappige uitjes voor je verzameld. Er is ook nog een hele leuke winactie voor kleine mugjes, lees snel verder.

Beleefweek Nationaal Park Zuid-Kennemerland herfstvakantie

Beleefweek in Nationaal Park Zuid-Kennemerland

Deze herfstvakantie is de allereerste Beleefweek in het Nationaal Park Zuid-Kennemerland, dat 25 jaar bestaat. Tijdens de Beleefweek zijn er voor jong en oud volop (buiten)activiteiten in dit mooie duingebied. Zo kun je met je mugje op avontuur in het wandelpark Caprera, genieten van Speurtochtendag of met je familie een wandelexcursie volgen bij Kraantje Lek. Er zijn nog veel meer leuke activiteiten, alles natuurlijk volgens de RIVM maatregelen.

Wandelpark Caprera
Locatie: Hoge Duin en Daalseweg 2, Bloemendaal
Data: 11, 14, 17 en 18 oktober, verschillende tijden
Leeftijd: vanaf 6 jaar
Kosten: €5 kinderen, €10 volwassenen
Meer info en reserveren

Speurtochtendag
Locatie: Zeeweg 12, Overveen (Bezoekerscentrum Kennemerduinen)
Datum: 12 oktober
Tijd: 10.00-15.00 uur
Leeftijd: vanaf 3 jaar
Kosten: €3,25 (Stijn Konijn, per kind) of €14,50 (Vosje Vos / Hulpboswachter per max 4 kinderen)
Meer info en reserveren

Wandelexcursie Kraantje Lek
Locatie: Duinlustweg 22, Overveen
Datum: 14 oktober
Tijd: 15.00-17.00 uur
Leeftijd: alle leeftijden, het is een half uurtje lopen (met boswachter)
Kosten: €6,50 kinderen, €9,50 volwassenen
Meer info en reserveren

Hier vind je het hele activiteitenoverzicht van de Beleefweek op een rij.

Scopo Atletico beweegkamp herfstvakantie Haarlem

Scopo Atletico

Kunnen jouw mugjes wel wat beweging gebruiken? Dan ‘zitten’ ze goed bij Scopo Atletico! Wij weten uit ervaring dat kinderen daar lekker moe vandaan komen. Scopo Atletico organiseert in de herfstvakantie een Beweegkamp. Dat betekent drie dagen van 08.30 tot 17.00 uur spelen, rennen en wedstrijdjes doen onder professionele begeleiding. Er komen verschillende sporten aan bod, dat is goed voor de motoriek én het verhoogt het spelplezier.

Data: 12, 13 en 14 oktober bij Geel-Wit in Haarlem (voetbalclub) en 14, 15 en 16 oktober bij Alliance in Heemstede (hockeyclub)
Leeftijd: 4 t/m 12 jaar
Kosten: €150 voor drie dagen inclusief Nike shirt, beweegpaspoort, medaille en gezonde lunch en tussendoortjes.
Aanmelden: via de website

Haarlemmermeermuseum De Cruquius

Haarlemmermeermuseum De Cruquius

Het Gemaal van Cruquius was al indrukwekkend, maar is recent ook nog eens enorm opgeknapt. Ga het zelf bekijken in de herfstvakantie, dit leerzame uitje is echt de moeite waard! Er zijn kinderrondleidingen voor mugjes van 6 tot 12 jaar (door kindergidsen, iedere 1e en 3e zaterdag van de maand om 14.00 en om 15.00 uur). Aanmelden hoeft niet, maar vol is vol. Wil je zelf de stoommachines laten draaien? Op 13, 15 en 17 oktober is er tussen 13.00 en 16.00 uur vijf keer Stoomlab 2.0. Een soort practicum van een half uur gegeven door machinisten (met hulp van ouders i.v.m. corona). Leuk om deze activiteit te combineren met een bezoek aan het museum. Is je mugje juist toe aan ontspanning? Dan kan het op 14 oktober terecht bij Erna Rabberes van Helden Yoga. Voor kinderen van 4 t/m 7 jaar is er een tijdslot van 13.00-13.30 uur en van 14.00-14.30 uur.
Meer informatie en kaarten

Onder de nieuwe naam Haarlemmermeermuseum De Cruquius hoort ook het Historisch Museum Haarlemmermeer thuis. Dat dat zeker een bezoek waard is, beschreef Eva al eens uitgebreid in haar blog!

Locatie: Cruquiusdijk 27, Cruquius

Theater met Puckie herfstvakantie uitjes Haarlem

Theater met Puckie

Het is tijd om te griezelen… Als je dat doet met team Puckie, weet je dat het leuk wordt! Op zondag 11 oktober kun je de heksen helpen zoeken naar hun toverketel. Wie zal die verstopt hebben? Kijk maar op de kaart en volg de lichtjes. Tussendoor doen de kinderen grappige theaterspelletjes en eten ze een heerlijke spinnen-kikker-slijm lunch. Ook op 13 en 14 kun je komen griezelen, maar dan tijdens een kamp dat yoga en theater combineert. Kan dat? Jazeker!

Natuurtheater
Datum: 11 oktober
Locatie: De Haarlemmer Kweektuin, Kleverlaan 9 Haarlem
Leeftijd: 4 t/m 7 jaar
Tijd: 10:00-13:00
 uur
Prijs: €27,50 per kind inclusief snack, lunch en materiaal
Aanmelden via: theatermetpuckie@gmail.com

Kinderkampen Yoga & Theater
Data: 13 en 14 oktober
Locatie: Yoga Innerwork in de Haarlemmer Kweektuin
Tijd: 10:00 tot 17:00 uur
Prijs is €65 per kind inclusief eten en drinken
Leeftijd: 4 t/m 8 jaar
Website: www.yogainnerwork.nl

Peppa Pig Stadsschouwburg herfstvakantie Haarlem
Foto: Wim Lanser

Peppa Pig in de Stadsschouwburg

Wie kent Peppa Pig niet? Kleine kinderen liggen vaak in een deuk als het varkentje en haar familie weer eens in de modderplassen springen. De familiemusical ‘Schoolreisje naar het strand’ over Peppa en haar vriendjes is op 11 oktober te zien in de Stadsschouwburg Haarlem. Hij is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar. Meedansen mag!

Wij mogen 2 x 2 kaarten voor Peppa Pig weggeven! Ga snel naar ons Instagramaccount om te zien hoe je mee kunt doen.

Datum en tijd: 11 oktober om 13:30 en 16:00 uur
Locatie: Stadsschouwburg, Wilsonsplein 23, Haarlem
Prijs: €21 per kaartje
Bestellen: via www.theater-haarlem.nl

Griezelen op Natuur Speeleiland Haarlem

Griezelen op het Natuur Speeleiland

De hele maand oktober staat het avontuurlijkste eiland van Haarlem in het teken van ‘Monsterlijk Buitenspelen’. Kinderen mogen dan griezelig verkleed naar het Natuur Speeleiland komen en er zijn monsterlijke activiteiten… Spannend! In de herfstvakantie is het eiland elke dag geopend van 10.00-17.00 uur. Op donderdag 15 oktober is de ‘Halloween Vriendelijke Verhalen’ avond. Sprookjes, draken en vriendelijke heksen komen die avond samen in een interactief avontuur. Tussen 17.00 en 20.30 uur start er elke 15 minuten een nieuwe groep griezeltjes. De tocht zal ongeveer 1,5 uur duren. Reserveren hiervoor kan via deze link.

Mugjes van 6 t/m 12 jaar kunnen zelfs een ‘Halloween Klassenfeest’ vieren op het Natuur Speeleiland. Met een heuse DJ, lasergamen, midgetgolf en nog veel meer feestelijks!

Locatie: A. Hofmanweg 62A, Haarlem
Meer info: www.natuurspeeleilandhaarlem.nl

Pier K Hoofddorp workshop
Foto: Just Justa

Kinderkunstdagen bij Pier K

Creatieve mugjes van 6 tot 12 jaar opgelet! Op 13, 14 en 15 oktober kun je weer bij Pier K in Hoofddorp terecht voor de superleuke Kinderkunstdagen. Van 10.00 tot 16.00 uur (inclusief lunch en snacks) leren kinderen podcasten, toneelspelen, tekenen of muziek maken. Als ik nog kind was, zou ik het wel weten!
Locatie: Pier K, Raadhuisplein 9, Hoofddorp
Kosten: €28 voor een dag
Tickets: via www.pier-k.nl

Hert in de Amsterdamse Waterleidingduinen Zandvoort
Foto: Eva Cameron

Zandvoort goes Wild

Oktober is een perfecte maand om in Zandvoort door te brengen, want daar gebeurt van alles tijdens Zandvoort goes Wild! In de herfstvakantie zijn er veel kinderactiviteiten. Zo kun je de herten horen burlen tijdens een speciale wildwandeling voor kinderen. Een soort safari in eigen land. Ook vindt het EK Zandsculpturen weer plaats; de beste inspiratiebron voor kleine (en grote) liefhebbers van zandkastelen! Ken je het grappige kinderboek ‘Ik zou wel een kindje lusten’? Reserveer dan alvast kaarten voor deze leuke kindervoorstelling van Joes Boonen op 25 oktober bij Standpaviljoen Nautique. Bekijk het hele programma van Zandvoort goes Wild.

Fotoworkshop voor smart(phone) kids

Eva Cameron werkt als zelfstandig fotografe. Tijdens haar Day in the life shoots fotografeert zij op verhalende wijze gezinnen tijdens hun dagelijkse bezigheden. Nicoline van Slingelandt schrijft niet alleen over haar geliefde woonplaats Haarlem, maar ook over kunst en creativiteit voor kinderen. Samen organiseerden zij al eerder een fotoworkshop voor kinderen en dat beviel goed. Deze herfstvakantie kan je mugje op zaterdag 17 (09.00-12.00) en zondag 18 oktober (10.00-12.00) bij hen een workshop smartphone fotografie doen. De kinderen gaan in twee dagdelen aan de slag met fotografietips en het maken van een beeldverhaal. Na afloop kan hun beeldverhaal zelfs een plekje krijgen in een echt museum!

Leeftijd: 7-12 jaar
Kosten: €45 per kind voor 2 dagen inclusief fotoboekje, drinken en snack
Aanmelden: nicoline@mugjes.nl
Locatie: Haarlem

Tekst: Nicoline van Slingelandt
Foto’s:
Beleefweek: Gwen Pellinkhof

Peppa Pig: Wim Lanser
Pier K: Just Justa
Zandvoort goes Wild en hoofdfoto: Eva Cameron
Overige foto’s van de diverse locaties.

Deze blog kwam tot stand in samenwerking met Nationaal Park Zuid-Kennemerland / IVN, Scopo Atletico, Haarlemmermeermuseum De Cruquius, Theater met Puckie, Stadsschouwburg en Philharmonie Haarlem, Natuur Speeleiland Haarlem, Pier K en Zandvoort Marketing. Wil je ook samenwerken?

Hou Facebook en Instagram in de gaten voor nog meer kindvriendelijke tips. MUGJES komt in de herfst met een gloednieuw e-book met ruim 100 locaties, tips van locals en leuke activiteiten voor kinderen van 0 tot 7 jaar.

Share Tweet Pin It +1

Dit vind je misschien ook leuk

Wandelen in de duinen me-time Haarlem

6x kindvriendelijke wandelingen rondom Haarlem

Geplaatst op 14 januari 2021

Maquette in Museum Haarlem

Mugjes in het museum: Museum Haarlem


Geplaatst op 14 november 2018

Vorige berichtHaarlemse activiteiten tijdens Kinderboekenweek
Volgende berichtLokale ondernemers steunen tijdens de coronacrisis