In Bos & park, Evenement & workshop, Lunch & limo, Museum, Speeltuin & kinderboerderij, Strand & duin, Theater

Haarlemse kinderuitjes waar je nog niet aan toekwam

Maquette in het ABC Architectuurcentrum Haarlem

Heb je ook van die kinderactiviteiten in Haarlem en omstreken waar je maar niet aan toekomt? Die al tijden op je lijstje staan, maar waar steeds een zwemles, een partijtje, regen of een andere reden tussendoor fietst? Ga ze gewoon eens doen, geen excuses meer. Ben je zelfs aan het maken van dat lijstje nog niet toegekomen? Wij gelukkig wel. Dat scheelt weer!

Haarlemse uitjes

ABC Architectuurcentrum
Het ABC Architectuurcentrum is ideaal voor een druilerige dag, omdat je zo kunt binnenlopen en vooral omdat je er met heel veel LEGO kunt spelen! De kinderen dan hè…
Website: architectuurhaarlem.nl
Adres: Groot Heiligland 47, Haarlem
Openingstijden: di t/m za 12:00 – 17:00 uur en zo van 13:00 – 17:00 uur

Artisklas
Is jouw mugje gek op beesten en heb je weleens zin in iets anders dan de kinderboerderij? Ga naar Artisklas! In deze dierentuin, de kleinste van Nederland, vind je onder andere wasberen, stinkdieren, stekelvarkens en nandoes.
Website: artisklas.nl
Adres: Arthur van Schendelpad 1, Haarlem
Openingstijden: za en zo van 13:00 – 17:00 uur in de zomer en van 13:00 – 16:00 uur in de winter

De Houtvaart
Het prachtige monumentale pand van Haarlems openluchtzwembad De Houtvaart moet je echt een keer gezien hebben. En op een warme dag is de perfecte plek voor een gezellig uitje met je mugje. Er is namelijk ook een speelweide met een pierenbadje, waar je peuter heerlijk met water kan spetteren.
Website: houtvaart.nl
Adres: Piet Heinstraat 12, Haarlem
Openingstijden: ma t/m vrij 12:00 – 20:00 uur vrij zwemmen en za en zo 11:00 – 17:00 uur vrij zwemmen

Parksessies
Parksessies is nou echt zo’n lekker ontspannen evenement waar niets moet en alles mag. Een picknickfestijn in de Haarlemmerhout waar zowel voor kinderen als voor volwassenen van alles te beleven valt.
Website: FB-pagina Parksessies
Adres: Haarlemmerhout, Haarlem
Openingstijden: check de Facebook-pagina van Parksessies voor data en tijden

Uitjes net buiten Haarlem

Nicoline_Plantage

Buitenplaats Plantage
Dikke kans dat je deze superplek allang kent, maar zo niet: gaan! Hoewel je met de bediening vaak wat geduld moet hebben, zit je hier op zo’n mooie locatie dat dat alles goed maakt. Jij op het terras aan de wijn, kinderen lekker schommelen, in het hutje spelen of kleuren.
Website: buitenplaatsplantage.nl
Adres: Vogelenzangseweg 49, Vogelenzang
Openingstijden: ma 12:00 – 17:00, di en woe 11:00 – 17:00 uur, do 11:00 tot 22:00, vrij en za 11:00 tot 23:00 en zo 11:00 – 21:00 uur

Landje van De Boer
Je moet er maar net van gehoord hebben, van deze parel in Overveen. Kinderen kunnen hier lekker op hun blote voeten rondhobbelen en beestjes vangen in de sloot. Soms zijn er speciale activiteiten die ook voor kinderen leuk zijn.
Website: landjevandeboer.nl
Adres: Bloemendaalseweg 183, Overveen
Openingstijden: woe en vrij 10:00 – 12:00 uur (alleen tijdens werkochtenden) en zo 14:00 – 17:00 uur

Openluchttheater Caprera
Misschien heb je al tien keer gedacht: ‘Goh, dat Caprera, daar moeten we ook eens naartoe.’ Wat let je? Dit is – als het weer een beetje meezit – een van de leukste kinderactiviteiten in de regio Haarlem. Deze zomer kun je met je mugje nog naar De Koning van Katoren, De waanzinnige boomhut en het VET kindercabaret.
Website: openluchttheaterbloemendaal.nl
Adres: Hoge Duin en Daalseweg 2, Bloemendaal
Openingstijden: check de website voor het programma

Park Velserbeek
Dit is dus zo’n plek waar we al veel leuke verhalen over hebben gehoord, maar waar we zelf nog steeds niet zijn geweest. In Park Velserbeek vind je niet alleen een kinderboerderij, een hertenkamp en een speeltuin, maar er is ook een kinderbadje dat bij mooi weer wordt gevuld. Velserbeek heeft deze zomer bovendien een eigen versie van Parksessies. Hoog tijd dus om eens gewapend met een picknickmand op ontdekkingstocht te gaan.
Website: FB-pagina Park Velserbeek
Adres: Park Velserbeek 5, Velsen-Zuid (stel je navigatie in op de Theeschenkerij)
Openingstijden: De kinderboerderij is in de zomerperiode doordeweeks geopend van 10:00 – 16:30 uur en in het weekend van 12:30 – 16:30 uur. In de winterperiode zijn de tijden hetzelfde, alleen sluit de kinderboerderij dan iedere dag een half uurtje eerder.

Pieter Vermeulen Museum
Het Pieter Vermeulen Museum is lekker overzichtelijk, kinderen mogen (bijna) overal aankomen en in de vakantie zijn er vaak extra knutselactiviteiten. Ook kun je hier een natuurpad volgen. Te gek voor kleine onderzoekers.
Website: pieter-vermeulen-museum.nl
Adres: Driehuizerkerkweg 34d, Driehuis
Openingstijden: woe, vrij en zo 13:00 – 17:00 uur en tijdens schoolvakanties ook op di en do van 13:00 – 17:00 uur

Zandvoort met de trein
Natuurlijk komen wij muggen en mugjes regelmatig op het strand, of dat nou in Bloemendaal, Zandvoort of Wijk aan Zee is. Maar hoe vaak ga je daar nou met de trein naartoe? Terwijl kleine kinderen het meestal magisch vinden: dat mooie station Haarlem, het spannende wachten op de trein en dan lekker zonder file richting zee. Onze favoriete strandtenten vind je trouwens hier.

Tekst en foto’s: Nicoline van Slingelandt en Eva Cameron-Bakker

Hou Facebook en Instagram in de gaten voor nog meer kindvriendelijke tips of koop het boek MUGJES, met ruim 100 locaties, tips van locals en leuke activiteiten voor kinderen van 0 tot 7 jaar.

Share Tweet Pin It +1

Dit vind je misschien ook leuk

Artisklas_Kerkuil

Wasberen in Haarlem? Jazeker!

Geplaatst op 5 juli 2018

Leer bewerken bij Haarlem is jarig

Haarlem is jarig

Geplaatst op 23 november 2018

Vorige berichtOpening Natuurspeelplek in de Kweektuin
Volgende berichtEHBO bij kleine mugjes: weet jij wat je moet doen?